Standard vagy Xtra fékbetétek: melyiket válassza?

Mi a különbség a szabványos és az Xtra fékbetét között?
 
Stefano Previtali, a Brembo utángyártott termékek piaci üzletág termékmenedzsere elmondta a véleményét a szabványos fékbetét és az Xtra közötti főbb különbségekről, hogy segítsünk a felhasználóknak a megfelelő alkatrész kiválasztásában a fékrendszerükhöz.
 
Stefano, a Brembo Xtra fékbetéteket a Brembo Xtra fúrt és Brembo Max hornyos féktárcsák teljesítményének fokozására fejlesztették ki. Mik az előnyei a hagyományos fékbetétekhez képest?
Az eredetivel egyenértékű fékbetétet általában nem megmunkált fékfelületű tárcsához tervezték. Ennek ellenére a tesztek több mint kielégítő viselkedést garantálnak az X sorozat féktárcsáival is, bár a fúrásból vagy a tárcsa hornyolásából származó előnyök nem növekednek.
Ehelyett a Brembo Xtra fékbetétek az Xtra és Max féktárcsákkal együtt használva nagy teljesítményt biztosítanak, kevesebb zajjal és tartóssággal keverve. Ezen túlmenően, a furatok és hornyok meghatározó tényezőt jelentenek a fékbetét, és így az egész fékrendszer számára.
 
Hány százalékos javulás várható?
A teljesítmény javulását nem lehet abszolút értékben számszerűsíteni, mivel számos változó található benne (az autó típusa, eredeti fékrendszer, vezetési stílus, stb.). Ehelyett olyan konkrét előnyökről beszélhetünk, amelyeket a felhasználó - még tapasztalatlan vezető esetén is - értékelni tud. Ezek a gyorsabb pedálreakció, jelentős vezetési komfort javulás és alacsony kopás az adott terméktípusnál. A hőmérséklet változása esetén is állandó súrlódási együttható megakadályozza, hogy forró pontok képződjenek a fékfelületen, és ez forró remegést okozzon.
 
Vannak más előnyei az Xtra fékbetétek használatának?
A kopási tesztek nagyobb tartósságot mutatnak, mint a szabványos fékbetétek az olyan féktárcsáknál, mint a Brembo Max és a Brembo Xtra. Ez egyben porcsökkentést is jelent.
 
Meg tudjuk mérni a tartósság növekedését egy normál fékbetéthez képest?
Az Xtra fékbetétek használata a Max és Xtra féktárcsákkal 20%-kal hosszabb élettartamot biztosít, mint az ugyanazoknál a féktárcsáknál használt szabványos fékbetétek.
 
Hogyan valósult meg ez a legújabb fejlesztés?
Ez mindig a BRM X L01 keveréknek köszönhető! Az új Xtra fékbetéteknél használt anyag egyenesen a Brembo know-how-jából származik az eredeti felszereltség területén és a High Performance termékeknél, amelyek a legnagyobb erők megszelídítéséhez szükségesek. Egyesíti a kiváló teljesítményhez szükséges jellemzőket a felső szegmens által elvárt kisebb zajjal.
Brembo Xtra fékbetétek és standard fékbetétek bemutatása
 

Van még valami, amit meg szeretne kérdezni?

Lépjen kapcsolatba a Brembo műszaki támogatási csapatával. Technikusaink a lehető leghamarabb felveszik Önnel a kapcsolatot!
Vissza az indexhez
Hogyan válasszuk ki a megfelelő terméket
Olvassa el a következő cikket
A BREMBO alkatrészkereső funkciójának használatával hogyan azonosíthatom az autómra szerelhető megfelelő terméket?
Adatvédelem">