Féktárcsa kiegyensúlyozása

Észrevettem, hogy a vásárolt két Brembo féktárcsa közül az egyik külső szélén kb. 2 mm mélyen ív alakú bevágás van. Ez normális vagy hiba?
 
A Brembo féktárcsák külső szélein lévő barázdák
 
Ha egy körülbelül 2 mm mély bevágást lát a vásárolt Brembo féktárcsán, akkor nincs ok az aggodalomra, mivel ez nem hiba.
 
Ez a bevágás egyszerűen az a hely, ahol a gyártás során egy kis mennyiségű anyagot leforgácsoltak a féktárcsáról annak érdekében, hogy maga a féktárcsa tökéletesen kiegyensúlyozott legyen - mivel minden kiegyensúlyozatlanság nemkívánatos vibrációt okozhat.
 
A gyártás során minden féktárcsát ellenőriznek, és szükség esetén automatikusan kiegyensúlyoznak.
 
A féktárcsákat elektronikus próbapadon ellenőrzik, amely megpörgeti a féktárcsát, és méri az esetleges egyensúlyhiányt. Egyensúlyhiány észlelésekor, a felesleges anyagot lecsiszolják, hogy tökéletes egyensúlyba kerüljön a féktárcsa.
 
Nem minden féktárcsát kell korrigálni, a legtöbb már tökéletesen egyensúlyban van, így fölösleges a külső élről leforgácsolni az anyagot. Ez azt jelenti, hogy egyes féktárcsákon lehet bevágás, míg másokon nincs.
 

Van még valami, amit meg szeretne kérdezni?

Lépjen kapcsolatba a Brembo műszaki támogatási csapatával. Technikusaink a lehető leghamarabb felveszik Önnel a kapcsolatot!
Vissza az indexhez
Fenntartás
Olvassa el a következő cikket
Zaj és rezgés
Adatvédelem">