Forgásiránykötött fékbetétek

A Brembo forgásiránykötött fékbetétek felszerelése előtt ellenőrizze az összeszerelési útmutatót.
 
A  Brembo fékbetétek zajcsökkentő alátétjén lévő nyilak a féktárcsa forgási irányát jelzik, ami azt jelenti, hogy ezeket figyelembe kell venni a féknyereg testbe történő beszerelésnél.

Győződjön meg arról, hogy a nyíl pontosan ugyanabba az irányba mutasson, amelybe a kerekek forognak, amikor a jármű mozgásban van.
Illusztráció a Brembo forgásiránykötött fékbetét összeállításáról
 
Néha előfordulhat, hogy nyilak helyett nagy L „bal” vagy R „jobb” betűket talál, amelyek az autó azon oldalát jelzik ahova a fékbetétet be kell szerelni.
 
Illusztráció a Brembo forgásiránykötött fékbetét összeállításáról, az R - jobb (jobb) és az L - bal (bal) betűket követve
 
Forgásiránykötött fékbetét jelenlétére utaló egyéb jelek közé tartozik a holdsarló, vagy félhold kivágás a zajcsillapító alátétlemezen vagy a megkülönböztető bemélyedés magán a fékbetéten.
 
 
Forgásiránykötött fékbetét holdsarló alakú bemarással
 
Előbbi esetében célszerű gondoskodni arról, hogy a félhold kivágása a bevezető élen legyen, ahol a fékbetét először érintkezik a féktárcsával.
 
Féktárcsára szerelt fékbetét, a nyíllal jelzett irányt követve
 
Az utóbbi esetben a bemélyedés megakadályozza, hogy fékezéskor a fékbetét leemelkedjen a tárcsáról. A beszerelés során ügyeljen arra, hogy a nagyobb bemetszés érintkezzen először a féktárcsával, amikor az forog.
 
Illusztráció a fékbetétek helyes összeszereléséről, a nyilak által jelzett irányt követve
 
Minden esetben tartsa be a dobozban található összeszerelési útmutatót, amely a weboldalról is letölthető, a fékbetét kód részleteit tartalmazó oldalon.
 
A Brembo forgásiránykötött fékbetéteket a fékrendszer kényelmének növelése érdekében hozták létre, így a rossz oldalra való felszerelésük növelheti a zajszintet fékezés közben, növelheti a fékbetétek kopását és csökkentheti a rendszer teljesítményét.

Van még valami, amit meg szeretne kérdezni?

Lépjen kapcsolatba a Brembo műszaki támogatási csapatával. Technikusaink a lehető leghamarabb felveszik Önnel a kapcsolatot!
Vissza az indexhez
Fenntartás
Olvassa el a következő cikket
Forgásiránykötött féktárcsák
Adatvédelem">