Indikációk és beágyazódás

Mérje fel féktárcsa állapotát egy gyors ellenőrzéssel!
Az eltávolított fékbetétek és féktárcsák fontos információforrást jelentenek: mindig fontos alaposan megvizsgálni a fékfelületek állapotát, színét és megjelenését, hogy egy vagy több alkatrész (nyergek, betétek, csapágyak) működési hibáit azonosítsuk). Az alkatrészek cseréje előtt minden problémára rá kell mutatni.
Mikor szükséges a féktárcsa cseréje?
  • miután bebizonyosodott, hogy a féktárcsa vastagsága egyenlő, vagy kevesebb, mint a MINimum VAstagság, amelyet az jármű gyártója előír;
  • mély, körkörös bemaródás vagy sugárirányú repedés észlelésekor;
  • ha sötét foltokat vagy kék pontokat lát a tárcsa felületén;
  • ha az ellenőrzés a fékfelület érzékeny deformációit mutatja.
A Brembo féktárcsák karbantartása
BEÁGYAZÓDÁS
Cserekor a betéteket és a tárcsákat közúti tesztelésnek kell alávetni.
A beágyazódás  körülbelül 200 km-t vesz igénybe, amely alatt feltétlenül ellenőrizni kell a fékrezgéseket és a fékzajt, mind vezetéskor, mind fékezéskor

A fékezésnek hatékonynak kell lennie, rövid és fokozatos fékezést kel végezni, hogy a fékbetét felülete megfelelően igazodjon a tárcsával érintkezve.
A rendkívül éles vagy heves fékezés a fékbetétek és a féktárcsa súrlódó anyagának túlmelegedését okozhatja, ami végül veszélyezteti a fékek épségét és teljesítményét.

Van még valami, amit meg szeretne kérdezni?

Lépjen kapcsolatba a Brembo műszaki támogatási csapatával. Technikusaink a lehető leghamarabb felveszik Önnel a kapcsolatot!
Vissza az indexhez
Fenntartás
Olvassa el a következő cikket
Hogyan kerüljük el a fékek beragadását: brembo tanácsok
Adatvédelem">