22 apríla 2022

Nová súprava Brembo Beyond EV

Na trhu ešte nebolo lepšie vybavenie pre elektrický automobil

Nový rad aftermarket diskov a platničiek určených pre plne elektrické automobily sa odlišuje odolnosťou voči korózii, menšou hlučnosťou a vyššou trvanlivosťou

Spoločnosť Brembo na veľtrhu Motortec Automechanika v Madride predstavila súpravu Beyond EV, čo je nový rad špeciálne povlakovaných diskov a inovatívnych brzdových platničiek, ktoré výrazne zlepšujú aftermarket ponuku značky Brembo pre elektrické automobily.
 
Najnovšie riešenia Brembo vychádzajú priamo z dedičstva a skúseností OE a boli špecificky navrhnuté na zníženie nepriaznivých účinkov na životné prostredie, spolu s najlepším výkonom a bezpečnosťou vďaka použitiu inovatívnych materiálov a moderných technológií v procese vývoja.
 
Výsledkom je súprava Brembo Beyond EV, ktorá obsahuje nový disk EV a nový rad platničiek EV, ktoré sú špeciálne prispôsobené najpopulárnejším elektrickým automobilom na trhu. Nové súčasti sú tichšie a odolnejšie voči oxidácii. Preto majú vyššiu trvanlivosť a výhody, ktoré prispievajú k udržateľnosti. Dvojitá ochranná vrstva pomáha zabraňovať korózii všetkých súčastí súpravy a disky tak získali žiarivý a estetický vzhľad. Špeciálny oterový materiál bez obsahu medi a s pozinkovaním znižuje množstvo prachu a hluk počas brzdenia.
 
Bezpečnosť a trvanlivosť boli kľúčovými hľadiskami vo vývoji tohoto nového riešenia brzdenia.
Okrem tradičného disipatívneho brzdenia elektrické automobily používajú regeneratívne brzdenie, čo umožňuje znížené používanie frikčných bŕzd. To môže časom viesť k vzniku hrdze na súčastiach brzdového systému, ktoré sa nepoužívajú, zníženiu bezpečnosti brzdového systému a k zvýšeniu nákladov na údržbu. Cieľom spoločnosti Brembo je vytvoriť brzdovú súpravu, ktoré je tichá a odolná voči korózii a s minimálnym zvyškovým účinkom. Najnovší rad platničiek Brembo EV a diskov spĺňa tieto potreby a prenáša mnoho z týchto technologických inovácií, materiálov a techník, ktoré spoločnosť uviedla na trh originálnych dielcov.
 
Brzdové systémy zohrávajú kľúčovú rolu pri vytváraní budúcnosti mobility a Brembo, ako poskytovateľ riešení vyvíja nové a stále komplexnejšie výrobky, ktoré zlepšujú jazdnú dynamiku tejto novej generácie automobilov.
 
Súprava Brembo Beyond EV bude k dispozícii v máji 2022 v rámci špeciálnych riešení, ktorých súčasťou budú disky s povlakom a špeciálny oterový materiál bez obsahu medzi s pozinkovanými platničkami.
 
Nová súprava Brembo Beyond EV
Zásady ochrany osobných údajov">