Gt Kit -tarvikesarjan Asennusohjeet

Please read and follow the instructions carefully. If installed by a dealer, this document should be given to the end-user. The end-user should keep this document for the working life of the product. In the event of a change in the ownership of the vehicle into which the product has been installed, this document is to be transferred to the new owner.
 
GT KIT -komponentit
 
GT KIT -komponentit on lueteltu alla: jokainen laatikkopari sisältää kaikki komponentit, jotka tarvitaan ajoneuvon yhdelle akselille. Jotkin tarvikesarjan osista ovat suuntamerkittyjä, joten ne on asennettava ajoneuvon vastaavalle puolelle. Nämä osat on pakattu erikseen 2 laatikkoon, ja niissä on käyttöpuolen tunnistemerkintä:
 
A. Kannake (jos vaihdettava yhdessä aksiaalisesti asennettavan jarrusatulan kanssa) 1+1
B. Jarrulevy 1+1
C. Jarrusatula jarrupaloineen (joihinkin malleihin jarrupalat ovat erikseen) 1+1
D. E. Ruuvit/mutterit ja aluslaatat 4+4
F. Putkiliitos tai banjoliitin 1+1
G. Kupariset aluslaatat (1 putkiliitoksen sovittimeen, 2 banjoliittimelle) 1+1 / 2+2
H. Syöttöputki 1+1
J. Ilmausputki 1+1
K. Kulumisenosoitin (jos ilmoitettu) 1+1
L. Jarrupalasarja (pois lukien tarvikesarjat, joiden jarrusatuloissa on jo esiasennetut jarrupalat) 1+1
M. Kannakkeen kiinnityskaavio 1
N. Osien hyväksyntätodistus, jos ilmoitettu 1
O. Käyttöopas 1
GT KIT -komponentit
 
 
Vaadittavat varusteet
Jarrujärjestelmän asentamiseen ja irrottamiseen tarvitaan seuraavat varusteet:
  • Kiintolenkkiavain
  • Momenttiavain
  • Pihdit
  • Ruuvitalttoja
  • Välikappale
  • Vetotyökalu
  • Säiliö
  • Mittalaite, 01, jossa magneettinen jalusta
  • Tunkki ja tuet
  • Puhdas liina
  • Jarruneste
  • Ilmauspumppu
  • Ajoneuvon valmistajan opas
  • Liuote puhdistamiseen
  • Kumivasara


Pyörien valitseminen
 
Brembon suositukset:
  • Pyörän pyörivän osan halkaisijan tulee vastata ajoneuvon valmistajan määrittelemää arvoa.
  • Jos käytössä ovat isokokoiset renkaat, varmista, ettei pyöriminen esty ajoneuvon missään käyttöolosuhteissa.
 
Näiden perussuositusten noudattamatta jättäminen voi johtaa ajoneuvon nopeuden virheelliseen lukemaan tai pahimmassa tapauksessa renkaiden rakenteen vakavaan vaurioitumiseen ja siten ajoneuvon vakauteen liittyviin riskeihin. Jarrulevyn ja jarrusatulan suuremmista yleisistä mitoista johtuen voi olla välttämätöntä käyttää eri vanteita tai välilevyjä.
 
Jarrulevyn pyörimissuunta
 
On yleinen virhe olettaa, että jarrulevyn pyörimissuunta määrittyy aukkojen tai reikien mukaan. Tuuletetuissa jarrulevyissä pyörimissuunnan määrittää tuuletusripojen geometria. Käytössä on kolme eri tuuletustyyppiä:
  • Suora tuuletusripa
  • Pylväät
  • Kaarevat tuuletusrivat
 
Ensimmäiset kaksi eivät ole suuntamerkittyjä, vaan niitä voidaan käyttää ajoneuvon kummalla puolella tahansa. Kaarevilla tuuletusrivoilla varustetut jarrulevyt ovat suuntamerkittyjä. Kaarevilla tuuletusrivoilla varustettu jarrulevy täytyy asentaa tuuletusrivat kohdistettuina taaksepäin sisähalkaisijasta ulkohalkaisijaan pyörimissuuntaan nähden. Jarrulevyn asentaminen edellä kuvatulla tavalla tuottaa keskipakoisvaikutuksen. Jarrulevyn pyörintä saa tällöin aikaan jarrulevyn keskeltä tulevan ilmavirtauksen, joka ohjautuu tuuletuskanavan läpi ulkopuolta kohden, mikä parantaa huomattavasti jarrulevyn lämmönhajottamisen kykyä.
Jarrulevyn pyörimissuunta
Jarrulevyn pyörimissuunta
 
Kaikki Brembon aukolliset jarrulevyt ovat suuntamerkittyjä riippumatta tuuletusripojen geometriasta. Tällaiset jarrulevyt tulee asentaa siten, että aukkojen reunat, jotka ovat lähimpänä jarrulevyn ulkoreunaa, tulevat ensimmäisinä kosketuksiin jarrupalan kanssa.
 
Jarrusatulan asemointi
 
Brembo-jarrusatulat ovat suuntariippuvaisia. Valmistuksen aikana huolehditaan sopivin toimenpitein siitä, että jarrupalat eivät kulu poikkeavalla tavalla. Jarrusatulassa on pieni nuoli, joka osoittaa jarrulevyn pyörimissuunnan. Ken se on asennettu ajoneuvoon, ilmausruuvi on jarrusatulan yläosassa. 
 
 
Kelluva jarrusatula
 
Komposiittijarrulevyjen yhdistämiseksi Brembo käyttää kelluvia ajo-elementtejä. Jarrulevykokoonpano mahdollistaa tietyn välyksen sekä radiaalisessa että aksiaalisessa suunnassa. Brembo on kehittänyt erityisiä jousia, joiden tehtävänä on ajo-elementteihin asennettuina esijännittää kevyesti asennettua osaa. Näin estetään liiallisen melun kuuluminen jarrujärjestelmästä. Näitä jousia on kaikissa ajo-elementeissä tai vuorottaisessa järjestyksessä erityisen käyttökohteen tarpeiden mukaan. Ilman jousia olevat holkit pystyvät liikkumaan hieman akseliaalisessa suunnassa; tämä on perustavanlaatuinen vaatimus. Ajo-elementin kiinnitysruuvit kiristetään sopivaan kiristysmomenttiin asennusprosessin aikana, eikä niitä saa kiristää yhtään enempää eikä löystyttää mistään syystä.
 
 
Jarrupalat
 
Brembon jarrujärjestelmän jarrupalat ovat korkealaatuisia. Ne takaavat tasaisen tehon eri lämpötiloissa. Jarrupalat ovat tehokkaita sekä alhaisissa lämpötiloissa että korkeissa lämpötiloissa, joita saavutetaan kilpa-ajossa. Jos haluat käyttää vaihtoehtoisia kitkamateriaaleja, ota yhteyttä Brembo-yhtiöön ehdotusten antamiseksi. GT-järjestelmän jarrupaloissa ei ole välttämättä kulumisosoitinta. Jarrupalojen tarkastaminen säännöllisesti on suositeltavaa jarrulevyyn liittyvien, jarrupalojen liiallisesta kulumisesta johtuvien vaurioiden estämiseksi ennalta.
Jarrupalat ovat kuluneet loppuun, kun kitkamateriaalin paksuus saavuttaa 2 mm.
 
 
Asennusmenettely
 
Ajoneuvon nostaminen
 
1. Löysää hieman ajoneuvon ruuveja tai muttereita ennen ajoneuvon nostamista ylös.
2. Nosta ajoneuvo ylös käyttäen ajoneuvon valmistajan oppaassa osoitettuja nostokohtia.
3. Tue ajoneuvo tuilla ajoneuvon valmistajan suositusten mukaisesti.
4. Poista pyörä.
 
VAARA! Tarkista, että ajoneuvon nostaminen on turvallista ja tapahtuu vakaasti. Jos näin ei ole, se saattaa pudota tuista ja aiheuttaa loukkaantumisia ja vaurioita.
VAARA! Hydraulitunkkeihin ei pidä luottaa ajoneuvon tukina asennus- ja irrotustoimenpiteiden aikana. Ajoneuvon valmistajan nosto- ja tukemisohjeiden noudattamatta jättäminen voi johtaa vakaviin onnettomuuksiin, materiaalisiin vahinkoihin ja jopa kuolemaan.
 
 
Kulumisenosoittimen ohittaminen
 
HUOMIO! Tämä menettely koskee ainoastaan ajoneuvoja, jotka on varustettu sähköisellä kulumisenosoittimella. Jos ajoneuvossa ei ole sähköistä kulumisenosoitinta, siirry kohtaan "Alkuperäiskomponenttien poistaminen".
 
Kulumisenosoitin kytketään irti ajoneuvon liittimestä..
1. Kytke irti kulumisenosoitin (kohta 1) ajoneuvon liittimestä (kohta 2).
2. Jos GT KIT -tarvikesarjassa ei ole kulumisenosoitinta:
  • Työnnä avain virtalukkoon ja käännä sytytys ON-asentoon käynnistämättä moottoria.
  • Jos kulumisenosoittimen merkkivalo ei syty, käännä avain takaisin OFF-asentoon ja kiinnitä ajoneuvon liitin siten, että se ei tule eteen eikä siihen kohdistu vetoa eikä se kierry ohjauspyörän ja jousituksen liikkumisen seurauksena.
  • On suositeltavaa käyttää muovisia kiinnikkeitä. Siirry kohtaan "Alkuperäiskomponenttien poistaminen".
Kulumisenosoittimen johto katkaistaan 3–4 cm:n etäisyydellä liittimestä.
3. Katkaise kulumisenosoittimen johto (kohta 1) 3–4 cm:n pituuteen liitännästä (kohta 3). Liitä johdon kaksi päätä ja eristä ne huolellisesti. Liitä johto uudelleen ajoneuvon liittimeen.
 
4. Jos GT KIT -tarvikesarjassa on kulumisenosoitin: toista kohta 2:
  • Liitä johdon päät mukana toimitetun kulumisenosoittimen päihin ja eristä ne huolellisesti.
  • Liitä johto uudelleen ajoneuvon liittimeen.
 
Kaikissa tapauksissa:
  • Käännä virtalukossa oleva avain ON-asentoon käynnistämättä moottoria.
  • Tarkista, että kulumisenosoittimen merkkivalo ei pala. Jos se palaa, tarkasta sähköliitännät uudelleen vaiheesta 2 alkaen ja jos tarpeen, ota yhteyttä Brembon asiakaspalveluun.
  • Kiinnitä ajoneuvon liitin siten, että se ei tule eteen eikä siihen kohdistu vetoa eikä se kierry ohjauspyörän ja jousituksen liikkumisen seurauksena. On suositeltavaa käyttää muovisia kiinnikkeitä.
 
 
Alkuperäiskomponenttien poistaminen
 
HUOMIO! Varmista, että jarruneste ei pääse minkään alla kuvattujen vaiheiden aikana kosketuksiin ajoneuvon osien kanssa, jotka voisivat vaurioitua; huomioi erityisesti maalatut osat. Pyyhi välittömästi paperilla ja puhdista vedellä vahingossa roiskunut tai ulos vuotanut jarruneste.
 
Jarrupoljinta painetaan käyttämällä välikappaletta.
 1. Jos pumppua ei ole varustettu tyhjentämättömällä venttiilillä, paina jarrupoljinta kevyesti nesteen vuotamisen estämiseksi. Näin pumpun mäntä asemoituu säiliön ja jarrujärjestelmän välissä olevan aukon ohi.

Käytä tähän toimenpiteeseen toista ihmistä apuna tai aseta välikappale (kohta 4) istuimen ja polkimen väliin siten, että poljin painuu alaspäin 3–5 cm. Älä paina sen enempää.
Jarrun syöttöletku irrotetaan rungosta. Pidike poistetaan syöttöputkesta.
2. Irrota jarrun syöttöputki ajoneuvon alustassa olevasta liitännästä (kohta 5). Varo vaurioittamasta jäykässä putkessa olevan kuusiomutterin reunoja. On suositeltavaa käyttää kiintolenkkiavainta kiinnikkeiden kiristämiseen ja löystyttämiseen. Pidä rättiä ja astiaa helposti saatavilla mahdollisesti vuotavan jarrunesteen keräämiseksi. Jos varustukseen kuuluu varmistussokka (kohta 6), poista se syöttöputkesta (kohta 7).
HUOMIO! Joissakin ajoneuvoissa käytetään jarrusatulan syöttölinjana letkuja (ajoneuvon alustasta jousitukseen) ja jäykkiä putkia (jousituksesta jarrusatulaan). Tässä tapauksessa poista letkut ja jäykät putket.
Syöttöputki irrotetaan rungossa olevasta kannakkeesta.
3. Irrota syöttöputki (kohta 7) ajoneuvon alustassa olevasta kannakkeesta ja muista mahdollisista tuista. Syöttöputken on pysyttävä liitettynä jarrusatulaan. Käytä sopivia tulppia syöttöputken (kohta 7) tiivistämiseen heti sen poistamisen jälkeen, jotta pöly ja lika eivät voi päästä sen sisään.
Jarrusatulan asennusruuvit poistetaan olka-akselista.
4. Poista kiinnitysruuvit (kohta 8), joilla jarrusatula on kiinni olka-akselissa. Poista jarrusatula.
Mutterit ja kiinnitysruuvit poistetaan jarrulevystä.
5. Määritä ja ruuvaa auki kaikki jarrulevyn kiinnitysmutterit ja -ruuvit. Poista jarrulevy (kohta 9) kiinnikkeestä. Jos varusteena, käytä tarvittaessa apuna kiinnityslevyssä olevaa kierteistä reikää. Työnnä sopiva ruuvi paikoilleen ja kiristä sitä, kunnes navan pintaan kohdistuva paine mahdollistaa jarrulevyn poistamisen. Jos kierteistä reikää ei ole, käytä kumivasaraa: lyö hellävaraisesti jarrulevyn takapintaan eri kohdilta, kunnes jarrulevy liikahtaa ja voit poistaa sen.
Tartuntaosan tukipinta puhdistetaan huolellisesti.
6. Puhdista jarrusatulan (kohta 10) pinta perusteellisesti käyttäen sopivia materiaaleja ja tuotteita (esim. kosteaa liinaa). Ruoste tulee poistaa metallisella hankaussienellä tai metalliharjalla.
Syöttöputki irrotetaan rungossa olevasta kannakkeesta.
Syöttöputki irrotetaan rungossa olevasta kannakkeesta.
7. Puhdista navassa olevan jarrulevyn (kohta 11) pinta perusteellisesti käyttäen sopivia materiaaleja ja tuotteita (esim. kosteaa liinaa). Ruoste tulee poistaa metallisella hankaussienellä tai metalliharjalla.
 
 
GT-komponenttien asentaminen
 
HUOMIO! Monissa tapauksissa uusi GT-jarrulevy on suurempi kuin alkuperäinen jarrulevy.
 
1. Aseta uusi GT-jarrulevy väliaikaisesti sen kiinnityskohtaan varmistaen, että jarrulevyn ja jarrukilven väliin jää vähintään 3 mm:n väli.
2. Jos jarrulevyn ja jarrukilven välinen etäisyys on alle 3 mm, poista jarrukilpi. Katso ohjeet kilven poistamiseen ajoneuvon valmistajan oppaasta.
3. Jos GT KIT -tarvikesarja ei sisällä kannaketta, siirry kohtaan 8.
 
VAROITUS! Katso kannakkeen asennusohjeet oheisesta kaaviosta M.
 
Kannake kiinnitetään olka-akseliin ruuveilla.
4. Kiinnitä kannake (kohta 12) olka-akseliin käyttäen uusia ruuveja (kohta 8), jos sellaiset sisältyvät GT KIT -tarvikesarjaan. Käytä muutoin alkuperäisiä ruuveja.
VAROITUS! Varmista, että kannakkeen ja olka-akselin pinnat tulevat kunnolla kosketuksiin.
Jarrulevy asetetaan napaan.
5. Asemoi jarrulevy (kohta 13) napaan. Jos alkuperäisessä jarrulevyssä on reiät olka-akselin kiinnitysruuveja varten, ne toimitetaan myös GT-jarrulevyä varten. Värähtelyn mittaamiseksi kiinnitä väliaikaisesti kaikki pyörän kiinnitysmutterit tai -ruuvit. Käytä eri aluslaattoja jokaiselle ruuville tai kiinnityspultille kiinnityslevyn vaurioitumisen välttämiseksi ja sen varmistamiseksi, että ruuvit tai mutterit eivät saavuta kierteen päätä ennen jarrulevyn kiinnittämistä. Kiristä 14 Nm:n kiristysmomenttiin.
Mittalaitteen magneettinen jalusta asetetaan jarrusatulan tukipinnalle ja mittalaitteen kärki asetetaan jarrulevyn sisäiselle jarrutuspinnalle.
6. Aseta mittalaitteen magneettinen jalusta (kohta 14) jarrusatulan pinnalle tai varta vasten asemoituun metalliseen tukeen, joka on kiinni ajoneuvossa, varmistaen, että jalusta ei pääse liikkumaan mittauksen aikana.
7. •   Aseta mittalaitteen kärki jarrulevyn sisäpuolen jarrutuspinnalle (kohta 13) noin 3–5 mm:n etäisyydelle ulkohalkaisijasta. Varmista, että kärki ei joudu kosketuksiin reikien tai aukkojen kanssa jarrulevyn pyörimisen aikana. Kierrä jarrulevyä yksi kokonainen kierros. Kokonaisvärähtely ei saa ylittää arvoa 0,07 mm.​​​​​
 
Jos värähtely ylittää tämän arvon, sitä voidaan vähentää poistamalla jarrulevy ja kiertämällä sitä 1/3, 1/4 tai 1/5 kierrosta kiinnitysreikien lukumäärän mukaan. Aseta jarrulevy takaisin ja toista mittaus. Jos ajoneuvossa on ruuvit jarrulevyn kiinnittämiseksi napaan, edellä esitetty toimenpide ei ole mahdollinen. Tässä tapauksessa kokeile samalle ajoneuvolle tarkoitettuja toisesta tarvikepakkauksesta otettuja jarrulevyjä, jos saatavilla. Jos värähtelyarvo ylittää jatkuvasti asetetun rajan, napa tai olka-akseli tai laakeri on todennäköisesti määritettyjen rajojen ulkopuolella. Katso ohjeet ongelman poistamiseen ajoneuvon valmistajan oppaasta.
VAROITUS! Älä käytä tiivisteaineita tai kierrelukitetta ruuveihin tai muttereihin, joilla kiinnität jarrusatulan kannakkeeseen.
 
Jarrusatula asetetaan jarrulevyn päälle. Aluslaatat ja mutterit asetetaan kaikkiin liitospultteihin.
8. •   Aseta jarrusatula (kohta 14) jarrulevyyn. Jos kannakkeen (kohta 12) mukana on toimitettu liitospultit, varmista, että jarrusatula tulee kuvan mukaiseen asentoon. Aseta aluslaatta (kohta 15) (jos määritetty) ja mutteri (kohta 16) jokaiseen liitospulttiin. Mutterit ovat itselukittuvia. Kierteinen reikä on soikea. Kierrelukitteen käyttäminen ei ole välttämätöntä. Kiristä jokainen mutteri 115 Nm:n kiristysmomenttiin.Jos kannakkeessa ei ole liitospultteja, käytä ruuveja ja mitä tahansa aluslaattoja (jos toimitettu mukana) jarrusatulan kiinnittämiseksi kannakkeeseen. Kiristä ruuvit taulukossa ilmoitettuun kiristysmomenttiin:
 
Ruuvin tyyppi Kiristysmomentti
M12x1.5 115 Nm
M14x1.5 120 Nm
 
VAROITUS! Älä käytä tiivisteaineita tai kierrelukitetta putken kiinnityskohdissa.
Aluslaatta asetetaan sovittimen lyhyeen päähän ja se ruuvataan kiinnitysholkin syöttöaukkoon.
9. Poista kierteinen muovikorkki syöttöaukosta jarrusatulan puolelta.

10. Jos kyseessä on sovittimen (kohta 17) sisältävä GT KIT -tarvikesarja, työnnä kuparinen aluslaatta (kohta 21) lyhyeen osaan ja ruuvaa se jarrusatulan syöttöaukkoon (kohta 18). Kiristä 20 Nm:n kiristysmomenttiin.
Syöttöputken pää ruuvataan sovittimeen.
11. Ruuvaa syöttöputken (kohta 19) pää sovittimeen (kohta 17) kiristämättä sitä siten, että kiinnike voi pyöriä seuraavien asennusvaiheiden aikana. Siirry sitten kohtaan 13.
Ruuviin asetetaan aluslaatta. Kokoonpano työnnetään toisen kuparisen aluslaatan päälle ja ruuvataan syöttöaukkoon.
12. Jos tarvikepakkaukseen sisältyy banjoliitin, työnnä kuparinen aluslaatta (kohta 21) ruuviin (kohta 20), työnnä banjoliitin paikoilleen ja sitten toinen kuparinen aluslaatta (kohta 21). Ruuvaa kaikki jarrusatulan syöttöaukkoon (kohta 18), kiristämättä, siten, että kiinnike (kohta 22) voi pyöriä seuraavien asennusvaiheiden aikana.
Syöttöletkun liitin työnnetään kannakkeeseen ja sitten runkoon.
13. Kiinnitä syöttöputki mahdollisiin tukiin. Työnnä syöttöputken kiinnike (kohta 22) ajoneuvon alustassa olevaan kannakkeeseen varmistaen, ettei se kierry.
VAROITUS! Joissakin tapauksissa putkien mukana toimitetaan sopivanmuotoiset sovittimet ajoneuvon alustan kannakkeessa olevaa kiinnityskohtaa varten. Jos ne on toimitettu, niitä on käytettävä. Katso tarvikesarjan mukana toimitettuja erityisiä asennusohjeita. Ajoneuvon alustan kannakkeessa olevaa kiinnityskohtaa ei saa muokata (työstämällä sitä).
Syöttöletku liitetään rungossa olevaan nesteensyöttöjärjestelmään.
14. Liitä syöttöputki (kohta 23) ajoneuvon alustassa olevaan nesteensyöttöjärjestelmään (kohta 5). Kiinnitä kaikki mahdolliset pidikkeet (kohta 6). Kiristä kiinnike (kohta 24) ajoneuvon valmistajan määrittämään kiristysmomenttiin.
Rengasliitin kiristetään kiinnitysholkkiin.
15. Kiristä putken pää sovittimeen tai banjoliitin (kohta 20) jarrusatulaan 20 Nm:n kiristysmomentilla. Varmista, että syöttöputki ei pääse kiertymään.
VAARA! Kiinnitä pyörä väliaikaisesti ja tarkista, että syöttöputki on oikein paikoillaan. Tarkista, ettei syöttöputkeen kohdistu vetoa ja ettei se ole kiertynyt ja ettei se tulee kosketuksiin jousituksen, ajoneuvon alustan, vaihteiston ja vanteen kanssa ohjauksen ja jousituksen kaikkien liikkeiden aikana. Syöttöputken virheellinen asento voi aiheuttaa jarrunestevuodon ja jarrujärjestelmän toimintahäiriön, joiden seurauksena voi olla vakavia vammoja itsellesi tai muille, vakavia loukkaantumisia ja jopa kuolema.
 
16. Muokkaa syöttöputken reittiä, jos välttämätöntä.
 
17. Toista samat toimenpiteet ajoneuvon toisella puolella.
 
Ilmaus
 
Suorita ilmaus ajoneuvon valmistajan oppaassa esitetyllä tavalla. Vaihtoehtoisesti Brembo suosittelee seuraavassa esitettyjä toimenpiteitä.
VAARA! Hydraulipiiriin jäänyt ilma vaikuttaa voimakkaasti jarrutukseen. Ilmaus on suoritettava huolellisesti ja perusteellisesti. Käytä ajoneuvon valmistajan suosittelemaa jarrunestetyyppiä nesteiden välisen epäyhteensopivuuden välttämiseksi. Ota neste ainoastaan sinetöidyistä pulloista. Jokaista jarrusatulaa varten voi olla 1 tai 2 ilmausruuvia. Ilmaus on toistettava järjestelmän kaikilla ruuveilla.
VAROITUS! Varmista, että jarruneste ei pääse minkään alla kuvattujen vaiheiden aikana kosketuksiin ajoneuvon osien kanssa, jotka voisivat vaurioitua; huomioi erityisesti maalatut osat. Pyyhi nopeasti pois mahdolliset jarrunesteroiskeet ja vuodot paperilla ja puhdista vedellä
HUOMIO! Uusimpien ajoneuvomallien jarrujärjestelmissä voi olla monimutkaisia ja herkkiä turvallisuusjärjestelmiä (ABS, EBD,…). Näissä tapauksissa jarrujärjestelmä on ehkä ilmattava käyttäen ajoneuvon valmistajan määrittelemiä laitteita ja noudattamalla eri menettelyä kuin mitä on kuvattu alla. Katso ajoneuvon valmistajan opasta ja toimi annettujen ohjeiden mukaan.
 
Välikappale poistetaan jarrupolkimesta.
1. Poista välikappale (kohta 4), jonka asetit aikaisemmin kuljettajan osastoon. Siten vapautat jarrupolkimen ja mahdollistat piirin avautumisen.
Suojakorkki poistetaan ja jarrusatulassa oleva ilmaustulppa liitetään putkeen, joka on liitetty ulos tulevan nesteen keräävään astiaan.
2. Poista suojakorkki (kohta 26) ja liitä läpinäkyvä putki (kohta 28) jarrusatulassa olevaan ilmausruuviin (kohta 27). Aseta astia putken pään alle mahdollisen nesteen keräämiseksi.
Jarrusatulassa oleva ilmaustulppa avataan, jolloin nestettä alkaa kerääntyä astiaan.
3. Avaa ilmausruuvi. Käytä useita kertoja ajoneuvon jarrupoljinta, kunnes nestettä alkaa valua ulos ilmausruuvista.  
Jarrusatulan ilmaustulppa suljetaan.
4.  Pidä poljinta painettuna ja sulje ilmausruuvi. Vapauta poljin, odota muutama sekunti ja toista sitten toimenpiteitä, kunnes ulos alkaa virrata ilmakuplatonta jarrunestettä ja kunnes jarrupolkimen vastus ja liikematka ovat taas normaalit. Toista ilmausmenettely kaikkien muidenkin ilmausruuvien kohdalla.
Jarrupoljin pysyy alhaalla välikappaleen voimasta.
5. Pidä jarrupoljinta painettuna asettamalla välikappale (kohta 4) istuimen ja polkimen väliin tai käyttämällä toista henkilöä apuna.
Jarrusatulan ilmaustulppa avataan.
6. Löysää ilmausruuvia (kohta 27) 1/2 - 3/4 kierrosta.
Männät työnnetään jarrusatulaan levittimen avulla.
7. Käytä sopivaa työkalua (esim. vetotyökalua, kohta 29) mäntien työntämiseksi jarrusatulan sisään. Tämä auttaa poistamaan piirissä olevan nesteen ja ilman. Sulje ilmausruuvi. Vapauta männät ja poista aikaisemmin kuljettajan osastoon asettamasi välikappale.
Jarrusatulan ilmaustulpan ja säiliön välinen putki poistetaan.
8. Poista läpinäkyvä putki ja aseta suojakorkki takaisin ilmausruuviin. Kiristä ilmausruuvi 14 Nm:n kiristysmomenttiin. Sulje jarrunestesäiliön tulppa. Paina jarrupoljinta toistuvasti ajoneuvon ollessa pysähdyksissä, kunnes polkimen vastus on jälleen tavanomainen. Kun moottori on käynnissä, paina voimakkaasti ajoneuvon jarrupoljinta ja tarkista, ettei jarrusatulasta vuoda nestettä ja ettei nestepiirin paine putoa äkillisesti ja että takajarruvalot syttyvät. Asenna pyörä takaisin.
VAARA! Jos jarrusatulasta vuotaa nestettä, toista kaikki tässä asiakirjassa esitetyt vaiheet syyn selvittämiseksi ja korjaa ongelma.
 
 
Jarrupalojen ja -levyjen sisäänajo
 
HUOMIO! Noudata huolellisesti alla esitettyä menettelyä. Älä jarruta äkillisesti.
VAARA! Muista, että uusien jarrupalojen asentamisen jälkeen jarrutusteho on heikempi, joten tällöin on
  • ajettava hitaasti
  • vältettävä äkillisiä ja pitkään kestäviä jarrutuksia.
Aja varovasti ja suorita vähintään 30 jarrutusta, jotka kestävät noin 3 sekuntia, kohtalaisella tai vähäisellä hidastuksella ajaen vähintään 1 kilometrin verran kunkin jarrutustapahtuman välillä. Tarkista, että jarrutus tapahtuu lopuksi pehmeästi ja ilman tärinää. Aja ajoneuvolla muutama kilometri jarruttamatta jarrujärjestelmän jäähdyttämiseksi. Tarkista jarrutus uudelleen: jos se tapahtuu pehmeästi ja ilman tärinää, jarrujärjestelmä on valmis normaaliin käyttöön. Jos ajoneuvo pysäytetään yhtäkkiä jarrutustapahtuman päätyttyä, jarrulevystä tuleva kuumuus voi saada jarrunesteen lämpötilan nousemaan kiehumispisteen yläpuolelle. Tällöin jarrunesteeseen voi muodostua ilmakuplia, jotka voivat vaikuttaa järjestelmän suorituskykyyn ajoneuvon lähtiessä uudestaan liikkeelle ja johtaa vaurioitumisen, loukkaantumisen ja jopa kuoleman vaaraan.
 
 
Huolto
 
Järjestelmä ei vaadi erityistä huoltoa, ellei muuta ole nimenomaisesti ilmoitettu. Jarrulevyjen kulumista tulee tarkkailla. Tällöin on varmistettava, että paksuus ei vähene määritetyn minimirajan alapuolelle.  

 
Yleiset ja turvallisuustiedot
 
Tämä Brembo-tuote on suunniteltu kaikkien sovellettavien turvallisuusstandardien mukaiseksi. Tuotetta ei ole tarkoitettu käytettäväksi muuhun tarkoitukseen kuin mihin se on suunniteltu ja valmistettu. Tuotteen käyttö muuhun tarkoitukseen tai sen muokkaaminen tai peukaloiminen voi vaikuttaa tuotteen toimintaan ja tehdä tuotteesta vaarallisen.
 
Tällainen väärä käyttö tai muokkaus voi saada rajoitetun takuun raukeamaan ja tehdä näin väärin toimivasta henkilöstä velvollisen vahingonkorvauksiin ulkopuolisten henkilöiden loukkaantuessa tai esinevahinkojen sattuessa.
 
Näissä ohjeissa varoitus "VAARA!" viittaa menettelyyn, jonka laiminlyönnistä on seurauksena erittäin todennäköisesti vakava loukkaantuminen tai jopa kuolema. "HUOMIO" viittaa menettelyyn, jonka laiminlyönnistä voi olla seurauksena fyysinen vahinko, kun taas merkintä "VAROITUS!" viittaa menettelyyn, jonka laiminlyönnistä voi olla seurauksena ajoneuvon vaurioituminen.
 

VAARA!
  • Tämä tuote on olennaisen tärkeä sen ajoneuvon turvallisen toiminnan kannalta, johon se asennetaan. Se on tarkoitettu asennettavaksi ainoastaan sellaisen taitavan ja pätevän henkilön toimesta, joka on saanut koulutuksen ja/tai jolla on kokemusta tällaisten tuotteiden asentamisesta ja käytöstä. Asentajalla on oltava käytettävissään asianmukaiset toimialalla käytettävät työkalut. Hänellä on oltava riittävä asiantuntemus ja kokemusta ajoneuvojen korjaamisesta. Epäasianmukainen tai virheellinen asennus, johtuipa se sitten siitä, että näitä ohjeita ei ole noudatettu tarkalleen ja kokonaan, tai muusta syystä, saa rajoitetun takuun raukeamaan ja voi johtaa siihen, että asentaja on velvollinen vahingonkorvauksiin henkilövammojen tai omaisuusvahinkojen sattuessa.
  • Brembo ei ole vastuussa vahingoista eikä loukkaantumisista, jotka aiheutuvat ajoneuvoa käyttävälle tai sen parissa työskentelevälle henkilölle, jos varaosa on asennettu väärin.
  • Vältä kosketusta rasvaan ja muihin voiteluaineisiin, joita voi olla jarrulevyn ja -palojen jarrutuspinnoilla, koska se voisi vaikuttaa jarrujärjestelmä tehokkuuteen ja aiheuttaa vakavia fyysisiä vahinkoja. Asenna GT KIT -jarrujärjestelmä kummallekin puolelle.
  • Varmista ennen vaihtomenettelyn aloittamista, että vaihdossa käytettävät materiaalit soveltuvat ajoneuvon merkkiin ja malliin.
  • Tämä Brembo-tuote on suunniteltu kaikkien sovellettavien turvallisuusstandardien mukaiseksi. Tuotetta ei ole tarkoitettu käytettäväksi muuhun tarkoitukseen kuin mihin se on suunniteltu ja valmistettu.
  • Tuotteen käyttö muuhun tarkoitukseen tai sen muokkaaminen tai peukaloiminen voi vaikuttaa tuotteen toimintaan ja tehdä tuotteesta vaarallisen.
  • Käytettyjä osia, jotka korvataan tällä tuotteella, ei saa asentaa mihinkään muuhun kohteeseen. Seurauksena voisi olla omaisuusvahinkoja ja henkilövammoja, jopa kuolema.
  • Tarkista aina, että säiliössä olevan jarrunesteen täyttötaso on säiliöön merkittyjen minimi- ja maksimitasojen välissä. Virheellinen täyttötaso voi aiheuttaa jarrunestevuotoja tai heikentää jarrujärjestelmän tehokkuutta. Liian paljon tai liian vähän jarrunestettä säiliössä voi johtaa siihen, että jarrut eivät toimi kunnolla, mikä voi johtaa henkilövammoihin ja jopa kuolemaan.
  • Älä yritä löysätä tai kiristää ruuveja, joilla jarrusatulan puolikkaat ovat toisissaan kiinni, äläkä yritä kiinnittää välilevyjä tai yhdystankoja jarrusatulan runkoon, ellei tässä oppaassa ole nimenomaan niin kehotettu. Jos niin on kehotettu, tee niin ainoastaan määriteltyjä toimenpiteitä varten.
  • Älä poista liitospultteja.
 
VAROITUS!
  • Tuotteen ja siihen liittyvien aineiden tai osien, kuten jarrunesteen, jarrupalojen, jarrukenkien tms., vaihtamisen aikana asentaja altistuu nesteille ja osille, joita voidaan pitää "vaarallisena jätteenä" sovellettavien lakien, sääntöjen ja määräysten nojalla. Kaikki tällainen jäte on käsiteltävä, kierrätettävä ja/tai hävitettävä kaikkien sovellettavien lakien, sääntöjen ja määräysten mukaisesti. Tämän ohjeen noudattamatta jättäminen voi tehdä vaarallisen jätteen aiheuttajasta korvausvelvollisen ympäristölakien mukaisesti. Seurauksena voi myös olla fyysisiä vammoja tai omaisuusvahinkoja henkilölle itselleen tai muille.
  • Virheellisen asennuksen välttämiseksi vältä tuotteen, sen osien ja komponenttien iskeytymistä ja/tai vaurioitumista, koska se voisi heikentää niiden tehoa ja aiheuttaa niihin liittyvän toimintahäiriön. Jos välttämätöntä, vaihda vaurioitunut osa tai komponentti.
  • GT KIT -tarvikesarjat toimitetaan kahdessa pakkauksessa oikean puolen elementtien erottamiseksi vasemman puolen elementeistä. Varmista, että yksittäiset komponentit tulevat oikein asennetuiksi ja että kahden eri pakkauksen komponentit eivät sekoitu keskenään.
  • Loukkaantumisten välttämiseksi noudata seuraavia ohjeita:
    • Käytä sopivia varusteita ilmaan nousseen pölyn hengittämisen estämiseksi osien puhdistuksen aikana.
    • Käytä aina suojakäsineitä teräväreunaisten komponenttien irrottamisen ja asentamisen aikana.
    • Älä päästä ihoa suoraan kosketukseen jarrupalojen ja jarrupäällysteiden väliin, koska se voisi aiheuttaa hankaumia.
    • Vältä suoraa kosketusta jarrunesteeseen, koska se voi aiheuttaa ihon ja silmien ärsyyntymistä. Jos kosketus pääsee syntymään, puhdista alue perusteellisesti ajoneuvon tai jarrunesteen valmistajan ohjeiden mukaan.
    • Varmista, että sähkökoskettimien liitännät ovat oikein, tarkistamalla, että varoitusvalot syttyvät. Ellei näin ole, varoitusvalojen toimimattomuus voi johtaa jarrujärjestelmän tehon heikentymiseen tai jarruvalojärjestelmän toimintahäiriöön.
 
HUOMIO!
  • Älä poista jarrurengasta kiinnityslevystä. Myös komposiittilevyjen kiinnityslevyt ovat kuluvia osia, joten kuluneen kelluvan jarrulevyn vaihtaminen merkitsee koko kokoonpanon eikä pelkän renkaan vaihtamista.
  • Brembo kehottaa mittaamaan jarrulevyn värinän asennuksen aikana sen varmistamiseksi, että napa, olka-akseli tai laakeri ovat moitteettomassa kunnossa ja oikein suunnattuja. Jos tätä toimenpidettä ei suoriteta ja tärinään liittyvä ongelma ilmenee, Brembo ei hyväksy takuuvaatimuksia.
  • Kiinteät jarrusatulat, kuten tarvikesarjaan kuuluvat, välittävät kaikista tyypeistä eniten tärinää jarrupolkimeen (lukuun ottamatta järjestelmiä, joissa on sähköinen jarrujärjestelmä) ja/tai ohjauspyörään.
  • Vaikka laakerit, kaikki tuennan osat, holkit, akselinpäät, akselin varret, vanteet, renkaat jne. eivät olisikaan liian kuluneet tietyn käyttöjakson jälkeen, ne on tarkastettava ajoneuvon valmistajan oppaan mukaisesti ja tarvittaessa vaihdettava ennen GT KIT -tarvikesarjan asentamista.
Takuun rajoitukset
Tämä takuu kattaa kaikki vaatimustenmukaisuusvirheet, jotka ilmenevät kahden vuoden kuluessa tavaran toimittamisesta. Kuluttajan on ilmoitettava myyjälle sopimuksenmukaisuusvirheestä kahden kuukauden kuluessa virheen havaitsemisesta, sanotun kuitenkaan rajoittamatta sitä, että vanhentumisaika virheen korjaamiseksi vaadittavien toimien toteuttamiselle on kaksikymmentäkuusi kuukautta tavaran luovutuksesta. Vaatimustenmukaisuusvirheen sattuessa käyttäjällä on oikeus korjata tai vaihtaa tavara tai saada asianmukainen hinnanalennus tai purkaa sopimus kuluttajalain 130 artiklan mukaisesti, soveltuvin osin.

Tämä takuu on ainoa tälle tuotteelle annettu takuu ja korvaa kaikki muut suulliset ja kirjalliset takuut.

Onko jotain muuta, mitä haluat kysyä?

Ota yhteyttä Brembon tekniseen tukitiimiin. Teknikkomme ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!
Palaa hakemistoon
Asentaminen autoon
Lue seuraava artikkeli
Ohjeet jarrulevyn vaihtoon
Tietosuojakäytäntö">