Ohjeet henkilöautojen ja kevyiden hyötyajoneuvojen jarrusatulan kannakkeen vaihtoon

Lue kaikki ohjeet huolellisesti ja noudata niitä. Samat ohjeet löytyvät jarrusatulan kannakkeen pakkauksesta. Muista säilyttää ne tuotteen koko elinkaaren ajan. Luovuta ne uudelle omistajalle, jos myyt ajoneuvon.
Nämä asennusohjeet ovat opas tyypilliseen korjaustyöhön, eikä niissä ole huomioitu erikoisominaisuuksia, joita eri jarrujärjestelmillä voi olla. Ajoneuvon ja jarrujärjestelmän valmistajien erityisiä ohjeita on noudatettava tarkkaan. 
Tässä asiakirjassa on annettu ohjeet sellaisten kelluvien jarrusatuloiden kannakkeiden vaihtamiseen, joissa on 2 tai 4 sivujousta ja jäännösmomentin alennusjouset.
Jos haluat vaihtaa pelkästään sivujouset, katso vain vastaavia osia koskevia ohjeita.
 
Vaihtomenettely
 
Varmista ennen vaihtomenettelyn aloittamista, että vaihdossa käytettävät varaosat soveltuvat ajoneuvon merkkiin ja malliin. Kirjaa muistiin kaikkien osittain tai kokonaan irrottamasi komponenttien sijainnit, jotta osaat koota ne oikein.
 
HUOMIO! Minkään jarrusatulan kannakkeen vaihtotoimenpiteen aikana jarrusatulassa olevaa taipuisaa nesteensyöttöletkua EI saa irrottaa.
 
 
Tässä on esitetty ECS-jarrusatuloiden vaihtomenettely:
Jarrupala
1. VAROITUS! Sähkökatkon sattuessa irrota toimilaiteyksikkö (kuten on määritetty kohdassa 1) ja vedä mäntää taaksepäin kiertämällä Torx-ruuvia myötäpäivään sopivalla ruuviavaimella.
Rimozione pastiglia freno
2. Liitä diagnostiikkatyökalu ajoneuvon itsediagnoosijärjestelmään (OBD) ja aseta se huoltotilaan ajoneuvon valmistajan kuvauksen mukaan.

HUOMIO! Ilman tätä toimenpidettä mäntää ei voi vetää taaksepäin vetimellä tai muulla sopivalla työkalulla.
Varmista, että varaosa on yhteensopiva ajoneuvon ohjelmiston kanssa.
Jarrusatula
3. Irrota virtajohto (kohta 2) toimilaiteyksiköstä.

VAROITUS! Liitin voi olla kiinni lukitussalvalla.

 
Kaikentyyppisten jarrusatuloiden vaihtomenettely:
Mäntä
4. Jos jarrusatulassa on seisontajarru, irrota ohjausjohto (kohta 3) jarrusatulasta.
Pulizia piano d’appoggio disco freno nuovo
5. Kytke irti kulumisenosoitin (kohta 4), jos varusteena, ajoneuvossa olevasta liitännästä vapauttamalla se välilevystä (kohta 5), jolla se on kiinni jarrusatulassa, ja mistä tahansa alustassa olevasta kiinnikkeestä.
Pulizia piano d’appoggio disco sul mozzo ruota
6. Poista suojukset (kohta 6) ohjausholkeista.
 
7. Jos suojuksessa on huuli (kohta 7), napsauta suojus pois vetämällä huulesta sormillasi.
Rimontaggio mozzo ruota
8. Jos suojus on valmistettu kovasta muovista (kohta 8), kampea se irti ruuvitaltalla. Suojuksen poistaminen saa sen särkymään.

VAROITUS! Älä käytä irrotettua kovasta muovista tehtyä suojusta uudelleen.
HUOMIO! Irrotettavan ohjausholkin on oltava se, jonka avulla jarrusatulan runko voi kääntyä aiheuttamatta venymää jarrunesteen syöttöletkuun.
VAROITUS! Ohjausholkkeja on kahdenlaisia:
  • sellaisia, joissa on erillinen ruuvi
  • sellaisia, joissa on kiinteä ruuvi.
Assemblaggio mozzo ruota e disco
9. Löysää ja poista kokonaan ruuvi (kohta 9) tai kiinteä ohjausholkki (kohta 10) käyttäen jakoavainta.
 
10. Jos ohjausholkki ei ole kiinteä (kohta 11), vedä ohjausholkki pois jarrusatulan kannakkeesta (kohta 12) kampeamalla se irti kiinnityskohdasta ruuviavaimella.
 
Controllo dell’oscillazione con il kit metrologico
11. Vaihdettaessa jarrusatula takapyöriin, joissa on jousitus ja lehtijouset, molemmat ohjausholkit (kohta 11) on poistettava jarrusatulan rungon (kohta 13) irrottamiseksi kokonaan jarrusatulan kannakkeesta (kohta 12).
 
VAROITUS! Mikäli jarrusatulaan on liimattu jarrupalat, irrota ne käyttämällä ruuviavainta ja varo tällöin vaurioittamasta jarrusatulan kumiosia.
VAARA! Jarrusatulan rungon avaaminen voi johtaa siihen, että jäännösmomentin alennusjouset ponnahtavat auki.
 
Rimontaggio della pinza freno
12. Vedä jarrusatulan runko (kohta 13) pois jarrusatulan kannakkeesta (kohta 12) kiertämällä sitä toisen ohjausholkin ympärille, kunnes jarrupalat irtoavat jarrusatulan kannakkeesta. Kiinnitä jarrusatulan runko ajoneuvon alustaan käyttämällä asianmukaisia tukia. Älä käytä holkin kiinnikettä kiinnityskohtana.
Rimontaggio delle pastiglie nuove
13. Poista jarrupalat (kohta 14) aiheuttamatta vaurioita.
Azionamento pedale freno
14. Merkitse merkintäkynällä jarrulevyn pyörimissuunta jarrupaloihin virheellisen asennuksen välttämiseksi.
 
Azionamento pedale freno
15. Puhdista jarrupalojen asennuspinta käyttäen sopivia materiaaleja ja tuotteita (esim. kosteaa liinaa). Poista liimajäämät jarrusatulan rungossa olevista jarrupalojen asennuspinnoista.
Rimontaggio delle pastiglie nuove
16. Jos jäännösmomentin alennusjouset ovat edelleen paikoillaan, poista ne (kohta 15).
 
Azionamento pedale freno
17. Löysää kokonaan ja poista ruuvi (kohta 9) tai kiinteä ohjausholkki (kohta 10).
 
18. Jos ohjausholkki ei ole kiinteä (kohta 11), vedä ohjausholkki pois jarrusatulan kannakkeesta (kohta 12) kampeamalla se irti kiinnityskohdasta ruuviavaimella.
 
19. Vedä jarrusatulan runko (kohta 13) pois jarrusatulan kannakkeesta (kohta 12) varoen, ettet aiheuta venymää jarrunesteen syöttöletkuun.
Azionamento pedale freno
20. Ruuvaa auki kiinnityspultit (kohta 16) käyttäen avolenkkiavainta ja poista jarrusatulan kannake (kohta 12) navan kannattimesta.
 
21. Puhdista levyssä olevat jarrutuspinnat (kohta 17) käyttämällä rasvanpoistoainetta (esim. SE47-liuotinta).
 
HUOMIO! Seisontajarrulla varustetut jarrusatulat: kun olet irrottanut jarrusatulan rungon jarrulevystä ja/tai kun olet poistanut jarrupalat, älä liikuta mäntää hydraulisesti tai käyttäen vipua, koska se voisi vaurioittaa jousta ja/tai saada jarrunesteen vuotamaan.
 
Asennusmenettely
 
Puhdista navan kannattimen asennuspinnat.
 
1. Aseta jarrusatulan kannake (kohta 18) paikoilleen työntämällä se jarrulevyyn.
 
2. Työnnä paikoilleen kaksi kiinnityspulttia (kohdat 19 ja 20).
 
3. Kiristä kiinnityspultti jarrulevyn tulopuolelta (kohta 19) (ajovaihteella) käyttäen ajoneuvon valmistajan suosittelemaa kiristysmomenttia.
 
4. Kiristä toinen kiinnityspultti (kohta 20) (jarrulevyn poistopuolelta) käyttäen ajoneuvon valmistajan suosittelemaa kiristysmomenttia.
 
Käytä seuraavia suositeltavia kiristysmomentteja viitearvoina:
Ruuvin tyyppi M12x1,25 M12x1,5 M14x1,5 M16x1,5
Kiristysmomentti 115 Nm 125 Nm 180 Nm 210 Nm

 
Jarrupalojen kiinnittäminen
 
HUOMIO! Jos jarrupaloissa on liimapuoli, on kiinnitettävä uudet jarrupalat. Noudata tällöin varajarrupalojen mukana toimitettuja ohjeita.
 
Rimontaggio delle pastiglie nuove
1. Jos varaosat ovat käytettävissä, vaihda jarrusatulan kannakkeessa olevat sivujouset (kohta 21) käyttämällä sopivasti voimaa, jotta ne kiinnittyvät kunnolla.
Azionamento pedale freno
2. Jos jarrusatuloissa on neljä jousta, kiinnitä jouset aina siten, että siivet tulevat jarrusatulan kannakkeen ulkopuolta kohden.

HUOMIO! Huomioi oikea asennussuunta.
 
Azionamento pedale freno
3. Työnnä jarrupalat (kohta 14) jarrusatulan kannakkeeseen (kohta 18). Käytä ruuviavainta sivujousten painamiseen.

VAROITUS! Jarrupaloihin mahdollisesti painettujen nuolten on osoitettava jarrulevyn pyörimissuuntaan.
VAARA! Jarrupalat on asetettava siten, että kitkamateriaali tulee jarrulevyyn päin.
HUOMIO! Kulumisen osoittimella varustettu jarrupala tulee asentaa takaisin sen alkuperäiseen asentoon ennen osien purkamista.
Rimontaggio delle pastiglie nuove
4. Jos kulumisen osoittimen liitin (kohta 4) on olemassa, kiinnitä se mäntiä vastapäätä olevaan jarrupalaan. Vaihda se, jos tarpeen.

HUOMIO! Kiinnittäessäsi kulumisen osoittimen liitintä varmista, että eniten ulos työntyvä osa tulee jarrupalassa olevaan kitkapintaan päin.
 
Jarrusatulan rungon kiinnittäminen
 
VAROITUS! Jos käyttöön otetaan uusia jarrupaloja, männät on vedettävä taakse. Noudata tällöin varajarrupalojen mukana toimitettuja ohjeita.
 
1. Käytä kosteata liinaa jarrusatulan rungossa olevien jarrupalan kannakkeen kiinnitysalueiden (ohjainten päät, suojukset) puhdistamiseen.
HUOMIO! Älä käytä tuotteita, jotka voivat vaurioittaa suojakoteloita, kuten nitrotetrakloorietyleeni-ohenninta, bensiiniä jne.
 
2. Puhdista ja rasvaa tasaisesti suojusten koko sisäpinta, ohjausholkkien ulkopinta ja niiden jarrusatulan rungossa olevat kiinnityskohdat.
 
Azionamento pedale freno
3. Aseta jarrusatulan runko (kohta 13) paikoilleen asettamalla toinen kahdesta ohjausholkista (kohta 10) jarrusatulan kannakkeen (kohta 18) kiinnityskohtaan.
 
4. Jos ohjausholkki ei ole kiinteä (kohta 11), kiinnitä ja kiristä uusi ruuvi (kohta 22).
 
HUOMIO! Asetettavan ohjausholkin on oltava se, jonka avulla jarrunesteen syöttöletku pysyy asennossaan venymättä.
 
5. Sulje jarrusatula varovasti kiertämällä jarrusatulan runkoa (kohta 13) kiinnitetyn ohjausholkin ympärille.
Rimontaggio delle pastiglie nuove
6. Kierrä kulumisen osoittimen mittapää (kohta 4) jarrusatulan rungossa olevan erityisen aukon (kohta 13) läpi.
 
HUOMIO! Sulje jarrusatula varovasti ja varmista, että holkeissa olevat suojukset eivät ole vaurioituneet iskeytymällä jarrusatulan tukea vasten. Vaihda suojukset, jos tarpeen.

VAROITUS! Jos käytössä on jarrupaloja, joissa on liimapuoli, varo rungon ja jarrupalan välistä kosketusta ennen kuin olet asentanut jarrusatulan rungon paikoilleen.
 
 
 
Azionamento pedale freno
7. Työnnä toinen ohjausholkki (kohta 10) takaisin jarrusatulan kannakkeen kiinnikkeeseen (kohta 18).
 
8. Jos ohjausholkki ei ole kiinteä (kohta 11), kiinnitä ja kiristä uusi ruuvi (kohta 23).
Rimontaggio delle pastiglie nuove
9. Kiristä ohjausholkin kiinnitysruuvi tai kiinteä ohjausholkki jarrulevyn tulopuolelta (ajovaihteella). Kiristä sitten toinen ruuvi tai kiinteä ohjausholkki samaan kiristysmomenttiin.
 
HUOMIO! Vaihdettaessa jarrusatula takapyöriin, joissa on jousitus ja lehtijouset, jarrusatulan runko on sijoitettava jarrusatulan kannakkeeseen, sitten on asetettava takaisin molemmat ohjausholkit ja työnnettävä paikoilleen ja kiristettävä kaksi uutta ruuvia.

10. Kiristä kiristysmomenttiin, joka on ilmoitettu seuraavassa taulukossa:
 
Tyyppi   Kiristysmomentti
Kiinnitysruuvi (M8 - CH6) 32÷36 Nm 
Ohjausholkki, jossa kiinteä ruuvi (M8 - CH6) 32÷36 Nm 
Ohjausholkki, jossa kiinteä ruuvi (M10 - CH8) 65÷75 Nm 
 
VAARA! Noudata esitettyä kiristysjärjestystä. Tämän ohjeen noudattamatta jättäminen voi johtaa jarrusatulan heikkoon toimintaan.
 
 
Seisontajarrulla varustetut jarrusatulat
 
1. Käytä vipua männän ja jarrupalojen kokoamiseen.
 
HUOMIO! Varmista ennen männän ja jarrupalojen kokoamista, että jarrusatulan kannake, jarrupalat ja jarrulevy ovat käytettävissä.
HUOMIO! Hydraulitoiminto on sallittu vain kuin mäntä on alle 1 mm:n etäisyydellä jarrupaloista.
 
Kaikentyyppiset jarrusatulat
Rimontaggio delle pastiglie nuove
1. Jos käytettävissä ovat jäännösmomentin alennusjouset (kohta 24), kiinnitä jousi jarrupalan levyn (kohta 25) alle ja kiinnitä levyn alapuoli toiseen jarrupalaan onttokärkisen ruuvitaltan avulla.

VAARA! Jousen virheellinen kiinnitys voi saada sen ponnahtamaan auki.
CAUTION! Huomioi oikea asennussuunta.
Azionamento pedale freno
2. Puhdista huolellisesti osa (kohta 26) sen paikoillaan pysymisen varmistamiseksi. Kiinnitä uudet suojakorkit (kohta 27) voidellen niiden sisäpinnat ja jarrusatulan runko varaosapakkauksen sisältämällä rasvalla.
 
VAROITUS! EUH210 – Käyttöturvallisuustiedote on saatavilla pyynnöstä.
VAROITUS! EUH208 – Sisältää N-alkyloitua bentsotriatsolia. Voi aiheuttaa allergisia reaktioita.
 
3. Kierrä suojakorkkeja (kohta 27) siten, että ne kiinnittyvät kunnolla kiinnikkeeseen (kohta 28).
 
 
Seisontajarrulla varustetut jarrusatulat
 
1. Kytke takaisin kulumisenosoitin, jos varusteena, ajoneuvossa olevaan liitäntään painamalla se hienoisella voimalla jarrusatulassa olevaan välilevyyn ja kiinnittäen mahdolliset kiinnikkeet ajoneuvon alustaan.
2. Palauta ohjausjohtoon oikea jännite.​​​​​​​
3. Käytä toistuvasti ajoneuvon ohjaamossa olevaa seisontajarruvipua, kunnes tavanomainen liikematka on palautunut.
 
ECS-jarrusatulat
Rimontaggio delle pastiglie nuove
1. Poista suojakorkki (jos olemassa) ja liitä virtajohto (kohta 2).
2. Suorita nollausmenettely (kokoonpanon tarkastus).
3. Jos tarpeen, nollaa laskurit (sisäisten laskurien nollaus) ajoneuvon valmistajan kuvauksen mukaan.
Azionamento pedale freno
4. Jos ajoneuvon valmistaja sitä vaatii, suorita jarrupalojen sisäänajo.
5. Irrota diagnostiikkatyökalu ajoneuvon itsediagnoosijärjestelmästä (OBD).

 
Kaikentyyppiset jarrusatulat
 
1. Asenna pyörä takaisin.​​​​​​​
2. Käytä jarrupoljinta, kunnes järjestelmään on palautunut optimaalinen paine ja kunnes polkimen normaali vastus ja liikematka ovat palautuneet.
3. Tarkasta säiliössä olevan jarrunesteen täyttötaso ja täytä nestettä tarpeen mukaan.
4. Sulje jarrunestesäiliön korkki.
5. Jos jarrupalat ovat uusia, aja ne sisään. Noudata varajarrupalojen mukana toimitettuja ohjeita.
 
Takuurajoitukset
 
Tämä takuu kattaa kaikki vaatimustenmukaisuuteen liittyvät viat, jotka ilmenevät kahden vuoden kuluessa tuotteen toimituksesta. Kuluttajaa pyydetään ilmoittamaan myyjälle vaatimustenmukaisuuteen liittyvästä viasta kahden kuukauden kuluessa kyseisen vian havaitsemisesta. Tämä ei vaikuta siihen tosiasiaan, että vikojen korjaamiseen tähtäävä jakso on rajoitettu kahteenkymmeneenkuuteen kuukauteen tuotteen toimituksesta. Vaatimustenmukaisuuteen liittyvän vian yhteydessä käyttäjällä on oikeus korjata tai vaihtaa tuote tai saada asianmukainen hinnanalennus tai purkaa sopimus, kuten on määritetty kuluttajansuojalain 130 artiklassa, jos soveltuu.
 
Tämä takuu muodostaa ainoan takuun, joka myönnetään tälle tuotteelle, ja korvaa mahdolliset muut takuut, oli ne sitten ilmaistu suullisesti tai kirjallisesti.
 
Vikojen ilmetessä käyttäjän tulee toimia seuraavasti:
  • Käyttäjän tulee ilmoittaa tuotteessa tai palautetuissa osissa havaitusta viasta lähettämällä siitä kuvaus yhtä aikaa valmistajalle ja jälleenmyyjälle, takuun mitätöitymisen uhalla, kirjallisesti kuudenkymmenen päivän kuluessa ja alkuperäisen käyttäjän ostotosite, josta käyvät ilmi tuote ja ostopäivämäärä (oliko kyse vähittäismyynnistä tai myikö jälleenmyyjä tuotteen osana tuoteasennusta).
  • Käyttäjän tulee lähettää vialliseksi oletettu tuote Brembo S.p.A. -yhtiön pääkonttoriin osoitteella via Brembo 25 -24035 Curno (BG) - Italia, jakeluketjun kautta. 
 
Takuu ei koske seuraavia:
  • tuotevaurio, jonka syynä on osittain tai kokonaan väärä käyttö, onnettomuus, tulipalo, kemiallinen korroosio, käyttö muuhun kuin määritysten mukaisiin käyttötarkoituksiin, laiton käyttö, käyttö muussa kuin määritysten mukaisessa mallissa, virheellinen asennus, asennus valmistajan ohjeiden vastaisesti tai valmistajan antamien tuotetta koskevien huolto-ohjeiden laiminlyönti
  • valitukset, jotka liittyvät mukavuuteen, meluun, tärinään tai koviin ajo-ominaisuuksiin.
 
Tuote on suunniteltu ja valmistettu Brembon tuoteluettelossa ja/tai Brembo-tuotteiden jälleenmyyjien tiedotteissa mainittuun malliin ja käyttötarkoitukseen. Molemmat tietolähteet ovat nähtävissä Brembon verkkosivustolla (www.brembo.com). Tuotetta tulee käyttää niissä osavaltioissa ja/tai maissa voimassa olevan lainsäädännön mukaan, joissa ajoneuvoa, johon tuote asennetaan, käytetään, mukaan lukien rajoituksetta tieliikennelain vaatimusten noudattaminen ja kyseisessä osavaltiossa ja/tai maassa vaadittavien mahdollisten valtuutusten tai hyväksyntien, lupien tai lisenssien saaminen ajoissa. Euroopan unionin jäsenmaissa myytyjen tuotteiden osalta nämä takuurajoitukset pätevät neuvoston 25. heinäkuuta 1985 säätämän direktiivin 85/374/ETY määritysten mukaisesti.
Yhdysvaltojen alueella myytyjen tuotteiden osalta nämä takuurajoitukset pätevät sovellettavan liittovaltion tai osavaltion lain mukaisesti.
 
Yleiset ja turvallisuustiedot
 
Tämä Brembo-tuote on suunniteltu kaikkien sovellettavien turvallisuusstandardien mukaiseksi. Tuotetta ei ole tarkoitettu käytettäväksi muuhun tarkoitukseen kuin mihin se on suunniteltu ja valmistettu. Tuotteen käyttö muuhun tarkoitukseen tai sen muokkaaminen tai peukaloiminen voi vaikuttaa tuotteen toimintaan ja tehdä tuotteesta vaarallisen.
 
Tällainen väärä käyttö tai muokkaus voi saada rajoitetun takuun raukeamaan ja tehdä näin väärin toimivasta henkilöstä velvollisen vahingonkorvauksiin ulkopuolisten henkilöiden loukkaantuessa tai esinevahinkojen sattuessa.
 
Näissä ohjeissa varoitus "VAARA!" viittaa menettelyyn, jonka laiminlyönnistä on seurauksena erittäin todennäköisesti vakava loukkaantuminen tai jopa kuolema. "HUOMIO" viittaa menettelyyn, jonka laiminlyönnistä voi olla seurauksena fyysinen vahinko, kun taas merkintä "VAROITUS!" viittaa menettelyyn, jonka laiminlyönnistä voi olla seurauksena ajoneuvon vaurioituminen.
 

VAARA!
Varmista ennen vaihtomenettelyn aloittamista, että varaosat soveltuvat ajoneuvon merkkiin ja malliin. Tämä tuote on olennaisen tärkeä sen ajoneuvon turvallisen toiminnan kannalta, johon se asennetaan. Se on tarkoitettu asennettavaksi ainoastaan sellaisen taitavan ja pätevän henkilön toimesta, joka on saanut koulutuksen ja/tai jolla on kokemusta tällaisten tuotteiden asentamisesta ja käytöstä.
 
Asentajalla on oltava käytettävissään asianmukaiset toimialalla käytettävät työkalut. Hänellä on oltava riittävä asiantuntemus ja kokemusta ajoneuvojen korjaamisesta. Epäasianmukainen tai virheellinen asennus, johtuipa se sitten näiden ohjeiden osittain tai kokonaan noudattamatta jättämisestä tai muusta syystä, saa rajoitetun takuun raukeamaan ja voi johtaa siihen, että asentaja on velvollinen vahingonkorvauksiin henkilövammojen tai omaisuusvahinkojen sattuessa.
 
Brembo ei ole vastuussa vahingoista eikä loukkaantumisista, jotka aiheutuvat ajoneuvoa käyttävälle tai sen parissa työskentelevälle henkilölle, jos varaosa on asennettu väärin.
 
HUOMIO!
Vaihdetut osat on hävitettävä lain mukaisesti.
On tärkeätä välttää tuotteen, sen osien ja komponenttien iskeytymistä ja/tai vaurioitumista, koska se voisi heikentää niiden tehoa ja aiheuttaa niihin liittyvän toimintahäiriön. Jos välttämätöntä, vaihda vaurioitunut osa tai komponentti. Loukkaantumisten välttämiseksi on suositeltavaa noudattaa seuraavia ohjeita:
  • Käytä sopivia varusteita ilmaan nousseen pölyn hengittämisen estämiseksi osien puhdistuksen aikana.
  • Käytä aina suojakäsineitä teräväreunaisten komponenttien irrottamisen ja asentamisen aikana.
  • Älä päästä ihoa suoraan kosketukseen jarrupalojen ja jarrukenkien kitkamateriaalin kanssa, koska se voisi aiheuttaa hankaumia.
  • Älä työnnä käsiäsi jarrupalojen kiinnityskohtiin poistaessasi jarrusatuloiden mäntiä käyttämällä paineilmaa, koska se johtaisi käsien murskaantumisvaaraan.
  • Vältä suoraa kosketusta jarrunesteeseen, koska se voi aiheuttaa ihon ja silmien ärsyyntymistä. Vahingossa tapahtuneen kosketuksen jälkeen puhdista alue perusteellisesti ajoneuvon tai jarrunesteen valmistajan ohjeiden mukaan.
  • Älä altista sähkökomponentteja sähköstaattiselle varaukselle tai iskuille, jotka voisivat vaurioittaa muovisia osia.
  • Suojaa puretut sähkökomponentit kosteudelta.
  • Varmista, että sähkökoskettimien liitännät ovat oikein, tarkistamalla, että varoitusvalot syttyvät. Ellei näin ole, varoitusvalojen toimimattomuus voi johtaa jarrujärjestelmän tehon heikentymiseen tai jarrujen merkkivalojen toimintahäiriöön.
  • Vältä kosketusta rasvaan ja muihin voiteluaineisiin, joita voi olla jarrulevyjen, jarrurummun, jarrupalojen ja jarrukenkien jarrutuspinnoilla, koska se voisi vaikuttaa jarrujärjestelmä tehokkuuteen ja aiheuttaa vakavia fyysisiä vahinkoja.
Takuun rajoitukset
Tämä takuu kattaa kaikki vaatimustenmukaisuusvirheet, jotka ilmenevät kahden vuoden kuluessa tavaran toimittamisesta. Kuluttajan on ilmoitettava myyjälle sopimuksenmukaisuusvirheestä kahden kuukauden kuluessa virheen havaitsemisesta, sanotun kuitenkaan rajoittamatta sitä, että vanhentumisaika virheen korjaamiseksi vaadittavien toimien toteuttamiselle on kaksikymmentäkuusi kuukautta tavaran luovutuksesta. Vaatimustenmukaisuusvirheen sattuessa käyttäjällä on oikeus korjata tai vaihtaa tavara tai saada asianmukainen hinnanalennus tai purkaa sopimus kuluttajalain 130 artiklan mukaisesti, soveltuvin osin.

Tämä takuu on ainoa tälle tuotteelle annettu takuu ja korvaa kaikki muut suulliset ja kirjalliset takuut.

Onko jotain muuta, mitä haluat kysyä?

Ota yhteyttä Brembon tekniseen tukitiimiin. Teknikkomme ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!
Palaa hakemistoon
Asentaminen autoon
Lue seuraava artikkeli
Ohjeet henkilöautojen ja kevyiden hyötyajoneuvojen rumpujarrujen vaihtoon
Tietosuojakäytäntö">