Ohjeet pääjarrusylinterien vaihtamiseen

Lue kaikki ohjeet huolellisesti ja noudata niitä. Samat ohjeet löytyvät pääjarrusylinterin pakkauksesta. Muista säilyttää ne tuotteen koko elinkaaren ajan. Luovuta ne uudelle omistajalle, jos myyt ajoneuvon.
 
 
Yleiset tiedot
 
1. Käytä valmistajan suosittelemaa jarrunestettä.
2. Koko jarruneste on vaihdettava sen jälkeen kun nestesäiliö on pesty perusteellisesti denaturoidulla alkoholilla.​​​​​​​
3. Tuotteen teknisestä luonteesta johtuen pääjarrusylinterit on vaihdettava pätevän asentajan toimesta. Toimenpiteestä on esitettävä todiste laskun muodossa takuuvaatimuksen yhteydessä.

 
Vaihtomenettely
 
1. Jos sylinteri on kiinnitetty ilmausruuveilla, liitä sylinterissä oleva ilmausruuvi kumiputkeen ja aseta putken vapaa pää läpinäkyvään astiaan.​​​​​​​
2. Poista mahdolliset suojukset, kannakkeet, sähköliittimet ja muut osat, jotka voivat vaikeuttaa sylinterin poistamista, jos ne löystyvät. ​​​​​​​
3. Löysää hieman putken ruuveja, joilla poistoputket ovat kiinni.
4. Poista ruuvit tai pultit, joilla sylinteri on kiinni jarrutehostimessa tai suojalevyssä.​​​​​​​
5. Avaa poistoputken ruuvit kokonaan ja vedä putket irti sylinteristä varoen, ettet taivuta tai väännä niitä. Aseta sylinterin alle liina, johon mahdolliset nesteroiskeet putoavat, ja irrota sylinteri.​​​​​​​
6. Jos maalipinnalle roiskuu jarrunestettä, pese se välittömästi pois vedellä.
 
 
Asennusmenettely
 
1. Poista suojakumit uudesta sylinteristä.​​​​​​​
2. Tarkista, että tehostinyksikön ulostuloaukon tiiviste, jos olemassa, on asennettu oikein ja että se on ehjä.​​​​​​​
3. Aseta sylinteri (jos mahdollista, nestesäiliö jo paikoillaan) ja tarkista huolellisesti, että jarrutehostimen työntötanko on oikein paikoillaan tai että jarrupolkimeen kytketty työntötanko voi liikkua vapaasti.​​​​​​​
4. Kiinnitä sylinterikokoonpano takaisin ruuveilla tai pulteilla. Käytä uusia ruuveja tai pultteja, jos vanhat ovat vaurioituneet. Pultit tulee kiristää ajoneuvon valmistajan suosittelemiin kiristysmomentteihin. ​​​​​​​
5. Liitä jarruputken liittimet varmistaen, että putkiliittimien kierteet täsmäävät sylinterin kierteiden kanssa. Kiristä liittimet ajoneuvon valmistajan suosittelemiin kiristysmomentteihin.​​​​​​​
6. Aseta nestesäiliö ja täytä se jarrunesteellä ajoneuvon valmistajan määritysten mukaan.​​​​​​​
7. Jos asennettuna on ABS-järjestelmä, noudata tarkkaan ajoneuvon valmistajan antamia ohjeita.​​​​​​​
8. Ilmaa jarrujärjestelmä ajoneuvon valmistajan ohjeiden mukaan.​​​​​​​
9. Tarkasta, onko jarrujärjestelmässä vuotoja.​​​​​​​
10. Tarkista jarrunesteen täyttömäärä.​​​​​​​
11. Suorita koeajo.
 
 
Yleiset ja turvallisuustiedot
 
Tämä Brembo-tuote on suunniteltu kaikkien sovellettavien turvallisuusstandardien mukaiseksi. Tuotetta ei ole tarkoitettu käytettäväksi muuhun tarkoitukseen kuin mihin se on suunniteltu ja valmistettu. Tuotteen käyttö muuhun tarkoitukseen tai sen muokkaaminen tai peukaloiminen voi vaikuttaa tuotteen toimintaan ja tehdä tuotteesta vaarallisen.
 
 Tällainen väärä käyttö tai muokkaus voi saada rajoitetun takuun raukeamaan ja tehdä näin väärin toimivasta henkilöstä velvollisen vahingonkorvauksiin ulkopuolisten henkilöiden loukkaantuessa tai esinevahinkojen sattuessa.
 
Näissä ohjeissa varoitus "VAARA!" viittaa menettelyyn, jonka laiminlyönnistä on seurauksena erittäin todennäköisesti vakava loukkaantuminen tai jopa kuolema. "HUOMIO" viittaa menettelyyn, jonka laiminlyönnistä voi olla seurauksena fyysinen vahinko, kun taas merkintä "VAROITUS!" viittaa menettelyyn, jonka laiminlyönnistä voi olla seurauksena ajoneuvon vaurioituminen.

VAARA!
Varmista ennen vaihtomenettelyn aloittamista, että varaosat soveltuvat ajoneuvon merkkiin ja malliin. Tämä tuote on olennaisen tärkeä sen ajoneuvon turvallisen toiminnan kannalta, johon se asennetaan. Se on tarkoitettu asennettavaksi ainoastaan sellaisen taitavan ja pätevän henkilön toimesta, joka on saanut koulutuksen ja/tai jolla on kokemusta tällaisten tuotteiden asentamisesta ja käytöstä.
 
Asentajalla on oltava käytettävissään asianmukaiset toimialalla käytettävät työkalut. Hänellä on oltava riittävä asiantuntemus ja kokemusta ajoneuvojen korjaamisesta. Epäasianmukainen tai virheellinen asennus, johtuipa se sitten näiden ohjeiden osittain tai kokonaan noudattamatta jättämisestä tai muusta syystä, saa rajoitetun takuun raukeamaan ja voi johtaa siihen, että asentaja on velvollinen vahingonkorvauksiin henkilövammojen tai omaisuusvahinkojen sattuessa.
 
On tärkeätä, että jokaisen akselin jarrulevyt vaihdetaan käyttäen samasta laatikosta otettavia tuotteita. Aina kun vaihdat jarrulevyjä, vaihda myös vastaavat jarrupalat.
Vältä kosketusta rasvaan ja muihin voiteluaineisiin, joita voi olla jarrulevyjen ja -palojen jarrutuspinnoilla, koska se voisi vaikuttaa jarrujärjestelmä tehokkuuteen.
 
Brembo ei ole vastuussa vahingoista eikä loukkaantumisista, jotka aiheutuvat ajoneuvoa käyttävälle tai sen parissa työskentelevälle henkilölle, jos varaosa on asennettu väärin.
 
HUOMIO!
Vaihdetut osat on hävitettävä lain mukaisesti.
On tärkeätä välttää tuotteen, sen osien ja komponenttien iskeytymistä ja/tai vaurioitumista, koska se voisi heikentää niiden tehoa ja aiheuttaa niihin liittyvän toimintahäiriön. Jos välttämätöntä, vaihda vaurioitunut osa tai komponentti. Loukkaantumisten välttämiseksi on suositeltavaa noudattaa seuraavia ohjeita:
  • Käytä aina suojakäsineitä teräväreunaisten komponenttien irrottamisen ja asentamisen aikana.
  • Älä päästä ihoa suoraan kosketukseen jarrupalojen ja jarrukenkien kitkamateriaalin kanssa, koska se voisi aiheuttaa hankaumia.
Takuun rajoitukset
Tämä takuu kattaa kaikki vaatimustenmukaisuusvirheet, jotka ilmenevät kahden vuoden kuluessa tavaran toimittamisesta. Kuluttajan on ilmoitettava myyjälle sopimuksenmukaisuusvirheestä kahden kuukauden kuluessa virheen havaitsemisesta, sanotun kuitenkaan rajoittamatta sitä, että vanhentumisaika virheen korjaamiseksi vaadittavien toimien toteuttamiselle on kaksikymmentäkuusi kuukautta tavaran luovutuksesta. Vaatimustenmukaisuusvirheen sattuessa käyttäjällä on oikeus korjata tai vaihtaa tavara tai saada asianmukainen hinnanalennus tai purkaa sopimus kuluttajalain 130 artiklan mukaisesti, soveltuvin osin.

Tämä takuu on ainoa tälle tuotteelle annettu takuu ja korvaa kaikki muut suulliset ja kirjalliset takuut.

Onko jotain muuta, mitä haluat kysyä?

Ota yhteyttä Brembon tekniseen tukitiimiin. Teknikkomme ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!
Palaa hakemistoon
Asentaminen autoon
Lue seuraava artikkeli
Gt Kit -tarvikesarjan Asennusohjeet
Tietosuojakäytäntö">