Utasítások a fékbetétek cseréjéhez személygépkocsiknál és kishaszonjárműveknél

Kérjük olvassa el és tartsa be gondosan ezt az útmutatót. Ugyanezt az utasítást találja a fékbetét csomagban. Ne felejtse el megőrizni őket a termék teljes életciklusa alatt. Adja át őket az új tulajdonosnak, ha eladja a járművét.
Ez a beszerelési útmutató a szabványos javítási munkákhoz ad támpontot, és nem veszi figyelembe a különböző fékrendszerekre vonatkozó különleges jellemzőket. A jármű és a fékrendszer gyártói által kiadott különleges utasításokat pontosan be kell tartani. 
A fékbetéteket tengelykészletekben kell cserélni. Csak kifejezetten az adott járműtípushoz ajánlott fékbetéteket használjon. 
 
Fontos általános megállapítások
A fékbetétek a fékrendszer részét képezik, és mint ilyenek, kritikus biztonsági alkatrészek. Ezért minden munkát a legnagyobb körültekintéssel kell végezni. A fékbetéteket csak a szükséges szakértelemmel rendelkező személyek cserélhetik ki. A nem megfelelő munkavégzés a fékrendszer teljes meghibásodásához vezethet.
 
Csereeljárás

Mielőtt elkezdené a fékrendszeren végzett munkát, helyezzen figyelmeztető táblát a kormánykerékre, jelezve, hogy a jármű javítás alatt áll, ékelje alá a munkavégzés alatt nem álló kerekeket, emelje fel a járművet és biztosítsa annak stabilitását.

Javasoljuk, hogy egyszer csak a tengely egyik oldalán található fékbetétek cseréjével kezdje.

A második fék útmutatóként szolgálhat az egyes alkatrészek helyes elhelyezéséhez az összeszerelés során.

 

FIGYELMEZTETÉS! A betéteket lenyomva tartó rugók/kapcsok rugófeszültség alatt lehetnek; szabályozott módon tehermentesítse és a féknyereg test segítségével tartsa helyükön a betéteket.

Ne működtesse a féket a betétek eltávolítása után.
 
Itt található az eljárás a fékbetétek cseréjéhez (a) a féknyereg szétszerelése nélkül és (b) részben szétszerelt féknyereggel. 
 
a) Fékbetét csere a féknyereg szétszerelése nélkül: rögzített féknyeregnél (1. ábra) és úszó féknyeregnél, ha a betétet felülről kell eltávolítani (2. ábra).
Fékbetét
Fig 1. Fixed caliper 
Tárcsa
Fig 2. Floating Caliper

1. Távolítsa el a fedőlapokat, ha vannak.
2. Szerelje ki a biztonsági elemeket, például a rögzítőcsapokat, szorítóperselyeket, a fékbetétek rögzítésére szolgáló rugókat vagy csavarokat.
3. Kösse le a kopásjelző csatlakozót, ha van.
FIGYELMEZTETÉS! Kerülje a fékfolyadék szivárgását a folyadéktartályban, és szükség esetén eresszen le valamennyit. Nem megfelelő kezelés esetén a fékfolyadék súlyos sérülést vagy károsodást okozhat. Tartsa szigorúan be a fékfolyadék gyártójának utasításait. 
4. Használjon bővítő szerszámot a betétek hátranyomásához, ha szükséges. 
5. Rögzített féknyergeknél húzza ki a betéteket a féknyereg testből.
6. Úszó féknyergeknél kezdje a fékbetétek kiszerelésével a dugattyú oldalán, majd tolja el a csúszó féknyerget, amíg a többi fékbetétet eltávolítható lesz a csapnál (ahol lényeges).
7. Távolítson el minden alátétet, és cserélje ki újakra, ha sérültek. Ne szereljen szét a fékdugattyúhoz rögzített semmilyen tartozékot. Ezeket csak szakszerűen, szervizben szabad javítani, a jármű gyártójának utasításai szerint. 
 
b) Fékbetét csere a féknyereg részleges szétszerelésével: 
Ököl típusú féknyereg.
Ha a fékbetét eltávolítása felülről nem lehetséges, lásd a 3. ábrát.
Féknyereg
Fig 3. Fist caliper
 
 
1. Ha kopásjelzővel szerelt, kösse le a csatlakozót.
2. A féknyereg konfigurációjától függően szerelje ki a rögzítőrugókat, rögzítőcsavarokat, vezetődarabokat vagy csavarokat. 
 
FIGYELMEZTETÉS! Kerülje a fékfolyadék szivárgását a folyadéktartályban, és szükség esetén eresszen le valamennyit. Nem megfelelő kezelés esetén a fékfolyadék súlyos sérülést vagy károsodást okozhat. Tartsa szigorúan be a fékfolyadék gyártójának utasításait.

3. Nyomja vissza a dugattyút, és forgassa ki vagy távolítsa el a féknyereg testet. Ne kösse le a fékcsöveket.
4. Támassza meg vagy függessze fel az eltávolított féknyereg testet úgy, hogy a fékcsövek ne nyúljanak vagy sérüljenek meg.
5. Távolítsa el a fékbetéteket a féknyereg testből vagy a kengyelből.
 
Soron következő lépések
 
1. Az új fékbetétek féknyeregbe illesztéséhez nyomja vissza a dugattyút.
2. A 4 dugattyús rögzített féknyergeknél, vagy a 2 dugattyús ököl típusú féknyergeknél helyezzen be alátéteket, hogy megakadályozza a dugattyúk visszatérését a többi dugattyú hátranyomása közben.
3. A mechanikus rögzítőféket és a fékhézag beállítást kombináló féknyergeknél a dugattyút a féknyereg típusától függően elforgatással vagy egy beállítócsavar segítségével kell visszaállítani az eredeti helyzetébe.
4. Tisztítsa meg a kengyelt, a féknyereg testet és a vezetőket nem ásványi olaj alapú tisztítószerek segítségével. Cserélje ki a sérült vagy törékennyé vált porvédő sapkákat. 

FIGYELEM! Ne tisztítsa a fékrendszer részegységeit sűrített levegővel, drótkefével vagy hasonlóval. Ne verjen fel finom port, aminek a belélegzése káros lehet az egészségre. Viseljen légzőmaszkot, ha rosszul szellőző helyen dolgozik. Ne zsírtalanítsa a vezetőket és a féknyereg rugós szerelvényeit, mivel ezek különleges zsírt igényelnek. Ha a féknyereg nehezen csúszik, kenje kissé be a csúszófelületeket különleges zsírral a jármű vagy a féknyereg gyártója által megadott utasítások szerint. A fékbetétek és féktárcsák súrlódó anyagai nem érintkezhetnek az alkalmazott zsírokkal, mert ez a fék meghibásodásához vezethet; ha megtörténik, zsírtalanítsa a tárcsákat és használjon új fékbetéteket. Távolítsa el a korrodált vezetőket.

5. Lépcsőzetes dugattyúk esetén ellenőrizze a megfelelő helyzetet megfelelő dugattyúmérők segítségével, és szükség esetén állítsa újra be.
6. Ellenőrizze a féktárcsa vastagságát, és cserélje ki az összes tárcsát a tengelyen, ha túllépi a kopási határt, vagy ha erős felületi repedéseket vagy hasadásokat talál.
7. Távolítson el minden korrodált területet a tárcsa fékfelület külső és belső részén.
 
Beszerelési eljárás
 
1. Az új fékbetéteknek szabadon kell mozogniuk a vezetőikben.
2. A fékbetét fém hátlapjának/féknyereg vezetőknek, valamint a fékbetét fém hátlapjának/fékdugattyúknak érintkezési felületeit enyhén meg kell kenni különleges zsírral a jármű gyártójának utasításai szerint.
3. A nem korrodált, hajlított vagy beágyazódott alátéteket vissza lehet szerelni.
4. Ha a kopásjelző látható, csatlakoztassa újra az új vagy a meglévő érzékelőt, ha nem sérült.
5. Helyezze be az új fékbetéteket a “Csere” részben leírtakhoz képest fordított sorrendben, hogy a súrlódó felület a féktárcsa felé mutasson. Aszimmetrikus fékbetéteknél a nyílnak a tárcsa forgási irányába kell mutatnia (előremenetben).
6. Helyezze be a rögzítőcsapokat, rugókat és szorítóperselyeket a szétszerelés előtti eredeti helyzetükbe.
7. Ha a fékbetétek kopásjelzővel rendelkeznek, csatlakoztassa újra a dugókat és aljzatokat.
8. Húzza meg a rögzítőcsavarokat vagy a vezetőcsapokat. Cserélje ki az önzáró csavarokat azonos típusú új csavarokra. 
 
FIGYELMEZTETÉS! Tartsa be a jármű gyártója által ajánlott meghúzási nyomatékot. A nem megfelelő meghúzási nyomaték a fékrendszer meghibásodását idézheti elő.

9. A mechanikus rögzítőfék hézag beállító funkcióval kombinált fékeknek szabad mozgással kell rendelkezniük ismételt fékműködtetések után. Tartsa be a jármű gyártója által megadott utasításokat.
10. Ugyanígy cserélje ki a fékbetéteket a tengely másik oldalán.
 
Működési teszt
 
A kerekek visszaszerelése és a jármű leeresztése után ügyeljen a következő pontokra:
 
1. Ellenőrizze a fékfolyadék szintjét a tartályban, és szükség esetén töltse fel a maximális töltésvonalig. Csak az adott járműtípushoz előírt minőségű új fékfolyadékot használjon.
 

FIGYELMEZTETÉS! Nem megfelelő kezelés esetén a fékfolyadék súlyos sérülést vagy károsodást okozhat. Tartsa be a fékfolyadék gyártójának utasításait.

FIGYELEM! A fékbetétek megfelelő visszahelyezéséhez ismételten működtesse a féket, miután a jármű a talajra került.
Ismételje meg ezt az eljárást, amíg a fékpedál a teljes úthossza körülbelül egyharmadán stabilizálódik. Állandó legnagyobb pedálerő mellett a pedálútnak nem szabad megváltoznia még hosszabb használat során sem.

FIGYELEM! Ha a nyomáspont és állandóság nem érhető el, ellenőrizze újra a teljes fékrendszert, különben nem zárható ki a fék meghibásodásának veszélye.
Ellenőrizze újra a szivárgásokat a fékrendszerben.

2. Ellenőrizze újra a fékfolyadék szintjét a tartályban, és szükség esetén töltse újra fel a maximális töltésvonalig. Csak az adott járműtípushoz előírt minőségű új fékfolyadékot használjon. 

FIGYELMEZTETÉS! Nem megfelelő kezelés esetén a fékfolyadék súlyos sérülést vagy károsodást okozhat. Tartsa be a fékfolyadék gyártójának utasításait. Végezzen próbafékezéseket alacsony sebességnél, szem előtt tartva, hogy a fékezés hatékonysága némileg csökkenhet az első fékezések során. Ne alkalmazzon túlzott erőt, és ne végezzen folyamatos fékezést a féktárcsa gyorsabb bejáratása érdekében.

3. Mindig tartsa be a jármű gyártója által megadott bejáratási utasításokat.
4. A fékpróbák végzése során tartsa be a közlekedési szabályokat.
5. Végezzen funkcionális tesztet görgőpadon, hogy megbizonyosodjon a rendszer megfeleléséről a jogszabályi követelményeknek.
 
Általános és biztonsági információk
 

Ezt a Brembo terméket úgy tervezték, hogy megfeleljen az összes vonatkozó biztonsági szabványnak. A termékek nem attól az adott felhasználástól eltérő használatra készültek, amelyre tervezték és gyártották azokat. Bármilyen más célra történő felhasználás, vagy a termék bármilyen módosítása vagy megváltoztatása befolyásolhatja a termék teljesítményét, és a terméket nem biztonságossá teheti.

 

Az ilyen módosítás vagy nem megfelelő használat érvényteleníti a korlátozott jótállást, és a terméket így használó személy felelősségre vonható mások testi sérüléséért vagy az anyagi károkért.
 
 

A fékbetétek kopásnak vannak kitéve, és ezért rendszeres időközönként ellenőrizni kell azokat.

 

Ha a fékbetéten maradt súrlódó anyag vastagsága kevesebb, mint 2 mm, vagy felgyullad a kopásjelző lámpa, cserélje ki az összes fékbetétet az adott tengelyen.

 

A Brembo EV KIT féktárcsákat és a Brembo EV Kit fékbetéteket mindig egymással kombinálva kell beszerelni. A különböző termékekkel történő kombinálás veszélyeztetheti a készlet megfelelő működését.

 

A jelen útmutatóban a “VESZÉLY!” figyelmeztetés olyan eljárásokat jelent, amelyek be nem tartása esetén nagyfokú a valószínűsége annak, hogy súlyos sérülést vagy akár halált is okoznak. A ”VIGYÁZAT” olyan eljárásokat jelent, amelyek be nem tartása fizikai károsodást okozhat, míg a ”FIGYELEM!” olyan eljárásokat jelent, amelyek be nem tartása kárt okozhat a járműben.
 

VESZÉLY!

A csere megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy a cserealkatrészek megfeleljenek a jármű márkájának és típusának. Ez a termék létfontosságú annak a járműnek a biztonságos üzemeltetéséhez, amelyre fel van szerelve, és csak olyan képzett, minősített személy szerelheti be, aki képzett és/vagy jártas a termék rendeltetésszerű beszerelésében és használatában.

 

A beszerelést végző személynek rendelkeznie kell a szakmájának megfelelő szerszámokkal és a járműjavításhoz szükséges tudással és tapasztalattal. A nem rendeltetésszerű vagy helytelen beszerelés, akár a jelen útmutató pontos és teljes be nem tartása miatt, akár más okból történik, érvényteleníti a korlátozott garanciát, és személyi sérülés vagy anyagi kár esetén a beszerelést végző felelősségre vonható.

A Brembo nem vállal felelősséget olyan károkért vagy sérülésekért, amelyeket olyan személy okoz, aki nem megfelelően beszerelt cserealkatrészeket használó járművet üzemeltet.

 

FIGYELEM!

A kicserélt alkatrészeket a jogszabályoknak megfelelően kell ártalmatlanítani.

Rendkívül fontos, hogy elkerülje a termék, annak alkatrészei és részegységei éles megütését és/vagy károsítását, mivel az ronthatja a hatékonyságukat és működési rendellenességet okozhat. Ha szükséges cserélje ki a sérült alkatrészeket vagy részegységeket. A sérülések elkerülése érdekében a következőket ajánljuk:
  • Mindig viseljen kesztyűt az éles szélű alkatrészek szét- és összeszerelése során.
  • Ne engedje, hogy a bőrfelület közvetlenül érintkezzen a fékbetétek és fékpofák súrlódó anyagával, mert ez horzsolást okozhat.
  • Ne engedje a fékbetétek, tárcsák, féknyergek, fékcsövek stb. súrlódó anyagát zsírokkal, olajokkal, egyéb kenőanyagokkal vagy ásványi olaj alapú tisztítószerekkel érintkezni, mert ez a fék meghibásodásához vezethet. Szükség esetén cserélje ki az összes szennyezett alkatrészt. A fékbetéteket tengelykészletekben kell cserélni.
  • Ne használjon éles szerszámokat, mert ezek nem megfelelő használata károkat okozhat. Csak speciális szerszámokat használjon (nyomatékkulcs, bővítőszerszám, kihúzó horgok, stb.).
  • Ha a fékrendszer bármely részén sérülést észlelhető a végzett munka során, azt megfelelően el kell hárítani.
Garancia
Garantáljuk, hogy ez a termék megfelel a gyártó specifikációinak, valamint hogy mentes az anyag- és gyártási hibáktól. A jótállás korlátozott időtartama a vásárlás napjától számított két év, vagy a törvényben meghatározott hosszabb időtartam. A jótállás korlátozott időtartama a vásárlás napjától számított két év, vagy a törvényben meghatározott hosszabb időtartam. Ha felfedez egy hibát, azt a felfedezéstől számított 60 napon belül és a vásárlástól számított két éven belül jelenteni kell. Abban az esetben, ha a hiba megerősítést nyer, és a garancia hatálya alá tartozik, a terméket megjavítjuk, vagy kicseréljük egy új, vagy alaposan feljavított termékre. A garancia nem terjed ki a részben vagy egészben helytelen használatból, tűzből, vegyi korrózióból, illegális használatból vagy a rendeltetéstől eltérő célra, a rendeltetéstől eltérő modellen történő használat, hibás beszerelés miatt, vagy a gyártó által jelzettel ellentétesen okozott károkra, vagy a terméknek a gyártó által a mellékelt útmutatóban előírt karbantartásának elmulasztása miatt.

Van még valami, amit meg szeretne kérdezni?

Lépjen kapcsolatba a Brembo műszaki támogatási csapatával. Technikusaink a lehető leghamarabb felveszik Önnel a kapcsolatot!
Vissza az indexhez
Gépkocsi felszerelés
Olvassa el a következő cikket
Utasítások féktárcsák és fékbetétek cseréjéhez: EV készlet
Adatvédelem">