X Tartomány: a legjobb teljesítmény és biztonság

 
A Brembo X Termékcsaládja a Brembo Xtra perforált féktárcsákból és a fékfelületen hornyokkal ellátott féktárcsákból - Brembo Max - amelyeket hornyos féktárcsáknak is neveznek, valamint a Xtra fékbetétekből áll.
 
A fékfelületen lévő perforációk és hornyok jelentősen javítják a fékrendszer teljesítményét, a következők befolyásolásával:
  • jobb tapadás
  • a súrlódó anyagok tisztítása és megújulása biztosított
  • a víz szétszórása
  • a gázok eloszlatása
  • a fékrendszer megnövekedett hűtési sebessége
 
Xtra tárcsák és Max tárcsák a megfelelő Xtra betétekkel 
 

A fékfelületen lévő furatok és hornyok előnyei

 
A féktárcsán található furatok és hornyok (más néven rések) jobb tapadást valamint kétségtelenül gyorsabb és sokkal hatékonyabb reakciót biztosítanak a fékrendszer számára, ami magasabb súrlódási együtthatót biztosít.

Ezenkívül a perforált vagy hornyolt tárcsák használatának másik fontos előnye a fékbetét súrlódó anyagának tisztítása és folyamatos megújítása. A furatok és hornyok “kaparóhatást keltenek, amely megtisztítja a fékbetét felületét a káros anyaglerakódásoktól.

A furatok segítenek feltörni a fékfelületen képződő vízréteget is, ha nedves úton haladunk. Pontosabban, a féktárcsákon kifelé néző hornyok vannak, amelyek hatékonyan eloszlatják a féktárcsa felületén esetlegesen előforduló vizet.

A furatok és hornyok nemcsak a víz eloszlatását segítik elő, hanem a fékbetét és a féktárcsa felülete között magas hőmérsékleten képződő gázok jobb elvezetését is biztosítják. Ezek a gázok fading jelenséget okozhatnak ami csökkenti a féktárcsa és a fékbetét közötti súrlódási együtthatót, és ennek következtében csökken a fékhatás.
 
Végül, a furatok vagy hornyok jelenléte a féktárcsa és a fékbetét hőelvezető képességének javulását eredményezi, és javítja a teljes fékrendszer teljesítményét.
 

Xtra fékbetétek a BRM X L01-ben

 
A perforált vagy hornyolt tárcsák nagyobb fékbetét kopást okozhatnak, ezért erősen ajánlott az erre a célra kialakított fékbetétek, például a Brembo Xtra fékbetétek használata, amelyek BRM X L01 keverékkel készülnek. Ez az anyag több mint 30 különböző összetevőből áll, és a Brembo sikeresen tesztelte prémium sportautókon, valamint középkategóriás járműveken, hogy megfeleljen a sportrajongók igényeinek. A keverék nagyobb súrlódási együttható stabilitást biztosít minden vezetési körülmény között, elkerülve a forró pontok kialakulását a fékfelületen, és ezáltal a rezgéseket. Ez kiegészül a vezető számára jobb fékezési élménnyel a maximális vezetési precizitás érdekében. Ezenkívül a BRM X L01 használata nagyobb futásteljesítményt és egyenletes kopást biztosít, ami kevesebb port és tisztább felnit eredményez.
 

ECE R 90 típusjóváhagyott tervezés és gyártás

 
A perforált és hornyolt tárcsák tervezési és gyártási szakaszainak meg kell felelniük a legszigorúbb követelményeknek, hogy biztosítsák a maximális megbízhatóságot az erő, a teljesítmény, a tartósság és mindenekelőtt a biztonság tekintetében.

tervezési szakaszban meg kell vizsgálni minden furat vagy horony számát, méretét, alakját és helyzetét, és a megmunkálási folyamatot dinamométeres próbapadi és közúti teszteknek kell követniük, hogy mindenkor és minden vezetési körülmény között biztosítsák a maximális teljesítményt, és az autógyártók által elvárt biztonsági és szilárdsági követelményeket. Emiatt az Xtra és Max féktárcsák és az Xtra fékbetétek teljes választéka ECE R 90 típusjóváhagyással rendelkezik.
 
Mindig tanácsos olyan márkát választani, amely bizonyítottan konszolidált tapasztalattal rendelkezik a perforált és hornyos féktárcsák tervezésében és gyártásában, éppúgy, mint ajánlott az olyan fékbetétek használata, amelyet kifejezetten ilyen speciális féktárcsákhoz terveztek és teszteltek.

Van még valami, amit meg szeretne kérdezni?

Lépjen kapcsolatba a Brembo műszaki támogatási csapatával. Technikusaink a lehető leghamarabb felveszik Önnel a kapcsolatot!
Vissza az indexhez
Betekintést
Olvassa el a következő cikket
Fékfolyadék: miért alapvető fontosságú a gépjármű fékrendszerének
Adatvédelem">