Instrucțiuni Pentru Instalarea Kitului Gt

Vă rugăm să citiți și să urmați cu atenție instrucțiunile. În cazul instalării de către un dealer, acest document trebuie să fie oferit utilizatorului final. Utilizatorul final trebuie să păstreze acest document pe toată durata de viață a produsului. În cazul unei schimbări a dreptului de proprietate asupra vehiculului în care a fost instalat produsul, acest document trebuie să fie transferat noului proprietar.
 
Componentele KITULUI GT
 
Lista componentelor kitului GT este prezentată mai jos: fiecare pereche de cutii conține toate componentele necesare pentru o punte a vehiculului. Unele piese ale kitului sunt direcționale și trebuie asamblate pe partea corectă a vehiculului. Aceste piese sunt ambalate separat în cele 2 cutii cu identificarea părții de referință:
 
A. Suport (acolo unde este prevăzut cu etrier montat axial) 1+1
B. Disc 1+1
C. Etrier complet cu plăcuțe (la unele modele plăcuțele sunt separate) 1+1
D. E. Șuruburi/piulițe și șaibe 4+4
F. Racord pentru conducte sau îmbinare sferică 1+1
G. Șaibe de cupru (1 pentru racord adaptor pentru conducte, 2 pentru îmbinare sferică) 1+1 / 2+2
H. Conductă de alimentare 1+1
J. Conductă de aerisire 1+1
K. Indicator de uzură (unde este prevăzut) 1+1
L. Set de plăcuțe (excluzând kiturile cu etriere deja prevăzute cu plăcuțe montate în prealabil) 1+1
M. Schema de fixare a suportului 1
N. Certificat de aprobare a raportului pieselor, acolo unde este prevăzut 1
O. Manual de utilizare 1
Componentele KITULUI GT
 
 
Echipamentul necesar
Pentru asamblarea și dezasamblarea sistemului de frânare sunt necesare următoarele echipamente:
  • Chei tubulare
  • Cheie dinamometrică
  • Cleşte
  • Șurubelnițe
  • Distanțier
  • Dispozitiv retractor
  • Recipient
  • 01 indicator de testare cu cadran și bază magnetică
  • Cric și suporturi
  • Cârpă curată
  • Lichid de frână
  • Pompă de aerisire
  • Manualul producătorului vehiculului
  • Solvent pentru curățare
  • Ciocan de cauciuc


Alegerea roților
Brembo recomandă:
  • Diametrul de rulare al roții trebuie să corespundă valorii definite de producătorul vehiculului,
  • În cazul utilizării de anvelope mari, asigurați-vă că nu există impedimente în calea rotirii în toate condițiile de funcționare a vehiculului
 
Nerespectarea acestor recomandări preliminare poate avea ca rezultat citirea incorectă a vitezei vehiculului sau, în cel mai rău caz, deteriorarea gravă a structurii anvelopelor și, prin urmare, riscuri în ceea ce privește stabilitatea vehiculului. Datorită dimensiunilor de gabarit mai mari ale discului și etrierului, poate fi necesară utilizarea de jante sau distanțiere diferite.
 
Direcția de rotație a discului
 
Este o eroare comună să presupunem că direcția de rotație a discului este determinată de fante sau orificii. Pentru un disc ventilat, direcția de rotație este determinată de geometria aripioarelor. Se folosesc trei tipuri de ventilație:
  • Aripioară dreaptă
  • Piloni
  • Aripioare curbate
 
Primele două nu sunt direcționale și pot fi folosite pe ambele părți ale vehiculului. Discurile cu aripioare curbate sunt direcționale. Un disc cu aripioare curbate trebuie montat cu aripioarele îndreptate în spate, de la diametrul interior spre cel exterior, în sensul de rotație. Poziționarea discului ca mai sus asigură un efect centrifugal. Rotirea discului creează un curent de aer din centrul discului, prin canalul de ventilație spre exterior, crescând considerabil capacitatea de disipare a căldurii discului.​​​
Direcția de rotație a discului
Direcția de rotație a discului
 
Toate discurile canelate Brembo sunt direcționale, indiferent de geometria aripioarelor de ventilație. Discurile trebuie instalate astfel încât marginile celei mai apropiate fante de marginea exterioară a discului să vină mai întâi în contact cu plăcuța.
 
Poziționarea etrierului
 
Etrierele Brembo sunt direcționale și se iau măsuri de precauție adecvate în timpul fabricării pentru a evita uzura anormală a plăcuțelor. Etrierul poartă o săgeată mică ce indică direcția de rotație a discului. Odată instalat în vehicul, șurubul de aerisire va fi în partea superioară a etrierului. 
 
 
Disc flotant
 
Pentru a îmbina discurile compozite, Brembo folosește elemente de antrenare flotante. Sistemul de asamblare a discurilor permite un anumit grad de joc atât în direcția radială, cât și în cea axială. Brembo a dezvoltat arcuri speciale care, atunci când sunt utilizate la elementele de antrenare, sunt concepute pentru a preîncărca ușor piesa asamblată. Acest lucru previne producerea de zgomot excesiv de către sistemul de frânare. Aceste arcuri pot fi găsite pe toate elementele de antrenare sau în secvență alternativă în funcție de nevoile specifice aplicației. Bucșele fără arcuri se pot deplasa ușor pe direcție axială; aceasta este o cerință fundamentală. Șuruburile de strângere ale elementului de antrenare sunt strânse la un cuplu adecvat în timpul procesului de asamblare și nu trebuie să fie strânse în continuare sau slăbite din niciun motiv.
 
 
Plăcuțe
 
Plăcuțele sistemului de frânare Brembo sunt de înaltă calitate și garantează performanță constantă la diferite temperaturi. Plăcuțele sunt eficiente atât la temperaturi scăzute, cât și la temperaturile ridicate atinse în timpul curselor rutiere. Pentru utilizarea materialelor alternative de frecare, vă recomandăm să contactați Brembo pentru sugestii. Plăcuțele sistemului GT pot fi fără indicator de uzură. Se recomandă verificarea periodică a plăcuțelor pentru a preveni deteriorarea discului din cauza uzurii excesive a plăcuțelor.
Plăcuțele sunt uzate când materialul de frecare atinge o grosime de 2 mm.
 
 
Procedura de instalare
 
Ridicarea vehiculului
 
1. Desfaceți ușor șuruburile sau piulițele vehiculului înainte de a ridica vehiculul.
2. Ridicați vehiculul cu atenție folosind punctele de ridicare indicate în manualul producătorului vehiculului.
3. Susțineți vehiculul cu ajutorul unor suporturi, urmând recomandările producătorului vehiculului.
4. Scoateți roata
 
PERICOL! Verificați dacă vehiculul este ridicat într-un mod sigur și stabil; în caz contrar, ar putea cădea de pe suporturi provocând posibile răniri și daune.
PERICOL! Vă recomandăm să nu vă bazați pe cricul hidraulic pentru a susține vehiculul în timpul operațiunilor de asamblare și demontare. Nerespectarea instrucțiunilor producătorului vehiculului pentru ridicare și susținere poate duce la accidente grave, deces și/sau pagube materiale.
 
 
Ocolirea indicatorului de uzură
 
ATENȚIE! Această procedură se aplică numai vehiculelor echipate cu indicator de uzură electric. Dacă vehiculul dvs. nu are un indicator de uzură electric, continuați la punctul „Scoaterea componentelor originale”.
 
Cablul indicatorului de uzură este deconectat de la conectorul vehiculului.
1. Deconectați cablul indicatorului de uzură (punctul 1) de la conectorul vehiculului (punctul 2)
2. Dacă kitul GT nu conține indicatorul de uzură:
  • Introduceți cheile în contact și rotiți-le în poziția ON, fără a porni motorul.
  • Dacă indicatorul luminos de uzură rămâne stins, puneți din nou cheia în poziția OFF și fixați conectorul vehiculului astfel încât să nu împiedice și să nu fie tras sau răsucit de mișcarea direcției și suspensiei.
  • Vă recomandăm să utilizați cleme de plastic. Continuați la punctul „Scoaterea componentelor originale”.
Cablul indicatorului de uzură este tăiat la 3-4 cm de racord.
3. Tăiați cablul indicatorului de uzură (punctul 1) la 3-4 cm de racord (punctul 3). Conectați cele două capete ale cablului și izolați cu grijă. Reconectați cablul la conectorul de pe vehicul.
 
4. Dacă GT conține indicatorul de uzură: repetați punctul 2:
  • Conectați capetele cablului la capetele indicatorului de uzură furnizat și izolați cu grijă.
  • Reconectați cablul la conectorul de pe vehicul.
    În toate cazurile:
  • Rotiți cheia din contact în poziția ON fără a porni motorul.
  • Verificați dacă indicatorul luminos de uzură rămâne stins. Dacă este pornit, verificați din nou conexiunile electrice de la pasul 2 și, dacă este necesar, contactați serviciul pentru clienți Brembo.
  • Fixați conectorul vehiculului astfel încât să nu stea în cale și să nu fie tras sau răsucit de mișcarea direcției sau suspensiei. Vă recomandăm să utilizați cleme de plastic
 
 
Scoaterea componentelor originale
 
ATENȚIE! În toate fazele descrise mai jos, asigurați-vă că lichidul de frână nu intră în contact cu părțile vehiculului care ar putea fi deteriorate, în special cu piesele vopsite. Absorbiți imediat cu hârtie și curățați cu apă în caz de stropire accidentală sau scurgeri de lichid de frână.
 
Pedala de frână este apăsată cu ajutorul distanțierului.
 1. Dacă pompa nu este echipată cu supapă de reținere, apăsați ușor pedala de frână pentru a evita scurgerea lichidului. Aceasta va poziționa pistonul pompei dincolo de orificiul care conectează rezervorul la sistemul de frânare.

Pentru a face acest lucru, solicitați ajutorul unei alte persoane sau poziționați un distanțier (punctul 4) între locaș și pedală, astfel încât pedala să fie apăsată în jos 3-5 cm. Nu apăsați mai departe.
Furtunul de alimentare a frânei este deconectat de la racordul la cadru. Clema de siguranță este, de asemenea, îndepărtată de la tubul de alimentare.
2. Deconectați conducta de alimentare a frânei de la racordul la șasiu (punctul 5). Aveți grijă să nu deteriorați marginile piuliței hexagonale de pe conducta rigidă. Vă recomandăm să folosiți o cheie tubulară pentru a strânge sau slăbi fitingurile. Păstrați o cârpă și un recipient la îndemână pentru a colecta orice lichid de frână care se poate scurge. Dacă este prevăzută, îndepărtați clema de siguranță (punctul 6) de pe conducta de alimentare (punctul 7).
ATENȚIE! Pentru alimentarea etrierelor, la unele vehicule se folosesc furtunuri (de la sasiu la suspensie) si conducte rigide (de la suspensie la etrier). În acest caz, îndepărtați furtunurile și conductele rigide.
Tubul de alimentare este deconectat de la suportul la cadru.
3. Deconectați conducta de alimentare (punctul 7) de la suportul de pe șasiu și de la orice alt suport. Conducta de alimentare trebuie să rămână conectată la etrier. Folosiți dopuri adecvate pentru a sigila conducta de alimentare (punctul 7) imediat ce aceasta este îndepărtată, prevenind astfel pătrunderea prafului și a murdăriei.
Șuruburile de fixare a etrierului sunt îndepărtate de pe fuzetă.
4. Scoateți șuruburile de fixare (punctul 8) care fixează etrierul pe ax. Scoateți etrierul.
Piulițele și șuruburile de fixare sunt îndepărtate de la discul de frână.
5. Identificați și deșurubați toate piulițele și șuruburile de fixare a discului de frână. Scoateți discul (punctul 9) din locaș. Dacă este prevăzut, utilizați orificiul filetat de pe clopotul discului ca ajutor dacă este necesar. Introduceți un șurub adecvat și strângeți-l până când presiunea exercitată pe suprafața butucului permite îndepărtarea discului. Dacă orificiul filetat nu este prevăzut, utilizați un ciocan de cauciuc, lovind ușor partea din spate a discului în diferite puncte până când discul se mișcă și poate fi apoi îndepărtat.
Suprafața de sprijin a dispozitivului de prindere este curățată cu grijă.
6. Curățați bine suprafața etrierului (punctul 10) folosind materiale și produse adecvate (de exemplu, o cârpă umedă). Rugina trebuie curățată cu un burete de sârmă sau o perie metalică. Tubul de alimentare este deconectat de la suportul la cadru.
Tubul de alimentare este deconectat de la suportul la cadru.
7. Curățați bine suprafața discului (punctul 11) care se sprijină pe butuc folosind materiale și produse adecvate (de exemplu, o cârpă umedă). Rugina trebuie curățată cu un burete de sârmă sau o perie metalică.
 
 
Instalarea componentelor GT
 
ATENȚIE! În multe cazuri, noul disc GT este mai mare decât discul original.
 
1. Poziționați temporar noul disc GT în locașul său, asigurând un spațiu minim de 3mm între disc și placa de protecție împotriva prafului.
2. Dacă distanța dintre disc și placa de protecție împotriva prafului este mai mică de 3 mm, îndepărtați placa de protecție împotriva prafului. Consultați manualul producătorului vehiculului pentru îndepărtarea plăcii.
3. Dacă kitul GT nu conține suportul, treceți la punctul 8.
 
AVERTIZARE! Pentru asamblarea corectă a suportului, consultați diagrama M anexată.
 
Suportul este fixat de arbore cu șuruburi.
4. Fixați suportul (punctul 12) pe ax folosind noile șuruburi (punctul 8), dacă este prevăzut în kitul GT; alternativ folosiți șuruburile originale.
AVERTIZARE! Asigurați-vă că suprafețele suportului și axului sunt complet în contact.
Discul este plasat pe butuc.
5. Poziționați discul (punctul 13) pe butuc. Dacă discul original are găuri pentru șuruburile de fixare a arborelui, acestea vor fi prevăzute și pe discul GT. Utilizați șaibe diferite pentru fiecare șurub sau prezon pentru a nu deteriora clopotul și pentru a vă asigura că șuruburile sau piulițele nu ajung la capătul filetului înainte de a fixa discul. Strângeți la un cuplu de 14 Nm.
Baza magnetică a comparatorului este așezată pe suprafața de sprijin a etrierului, iar vârful comparatorului este așezat pe suprafața internă de frânare a discului.
6. Poziționați baza magnetică (punctul 14) a indicatorului de testare cu cadran pe suprafața etrierului sau pe un suport metalic poziționat corespunzător, solidar cu vehiculul, asigurându-vă că baza nu se mișcă în timpul măsurării.
 
7. •  Așezați vârful pe indicatorul de testare cu cadran de pe suprafața internă de frânare a discului (punctul 13) la aproximativ 3-5mm de diametrul exterior. Asigurați-vă că vârful nu intră în contact cu orificiile sau fantele în timpul rotației discului. Rotiți discul o tură completă. Oscilația totală nu trebuie să depășească 0,07mm.​​​​​​​​​​
 
Dacă oscilația depășește această valoare, ea poate fi redusă prin scoaterea discului și rotirea lui cu 1/3, 1/4 sau 1/5 de tură, în funcție de numărul de orificii de fixare. Remontați discul și repetați măsurarea. Dacă vehiculul este prevăzut cu șuruburi pentru fixarea discului pe butuc, operațiunea de mai sus poate să nu fie posibilă. În acest caz, încercați discuri luate dintr-un alt set pentru același vehicul, dacă sunt disponibile. Dacă valorile oscilației continuă să depășească limita stabilită, butucul sau arborele sau rulmentul sunt probabil în afara limitelor specificate. Consultați manualul producătorului vehiculului pentru a rezolva problema.
AVERTIZARE! Nu utilizați materiale de etanșare sau compuși de blocare a filetului pe șuruburile sau piulițele care fixează etrierul pe suport.
 
Etrierul este plasat pe disc. Pe fiecare prezon sunt așezate șaibe și piulițe.
8. • Poziționați etrierul (punctul 14) pe disc. Dacă suportul (punctul 12) este prevăzut cu prezoane, asigurați-vă că etrierul este poziționat ca în figură. Poziționați o șaibă (punctul 15) (dacă este prevăzută) și o piuliță (punctul 16) pe fiecare prezon. Piulițele sunt autoblocante, orificiul filetat este oval și nu este necesar să folosiți compus de blocare a filetului. Strângeți fiecare piuliță la un cuplu de 115 Nm.
Dacă suportul este fără prezoane, utilizați șuruburile și eventualele șaibe (dacă sunt prevăzute) pentru a fixa etrierul pe suport. Strângeți șuruburile la cuplul prescris în tabel:
 
Tipul de șurub Cuplul de strângere
M12x1.5 115 Nm
M14x1.5 120 Nm
 
AVERTIZARE! Nu utilizați materiale de etanșare sau compuși de blocare a filetului pe niciunul dintre fitingurile de țeavă.
O șaibă este așezată pe capătul scurt al adaptorului și este înșurubată în orificiul de alimentare al bucșei elastice.
9. Scoateți capacul filetat de plastic din orificiul de alimentare de pe partea etrierului.

10. Pentru kitul GT cu adaptor (punctul 17), introduceți o șaibă de cupru (punctul 21) pe partea scurtă și înșurubați-o în orificiul de alimentare a etrierului (punctul 18). Strângeți la un cuplu de 20 Nm.
Capătul tubului de alimentare este înșurubat pe adaptor.
11. Înșurubați capătul conductei de alimentare (punctul 19) la adaptor (punctul 17) fără a strânge, astfel încât fitingul să se poată roti în următoarele etape de asamblare, apoi treceți la punctul 13.
Se pune o șaibă pe șurub. Întregul este introdus pe o altă șaibă de cupru și înșurubat la orificiul de alimentare.
12. Pentru kiturile furnizate cu îmbinare sferică, introduceți o șaibă de cupru (punctul 21) pe șurub (punctul 20), introduceți îmbinarea sferică și apoi o altă șaibă de cupru (punctul 21). Înșurubați totul în orificiul de alimentare a etrierului (punctul 18) fără a strânge, astfel încât fitingul (punctul 22) să se poată roti în următoarele etape de asamblare.
Racordul furtunului de alimentare este introdus în suport la cadru.
13. Fixați conducta de alimentare pe eventualele suporturi. Introduceți fitingul (punctul 22) al conductei de alimentare în suportul de pe șasiu, asigurându-vă că nu se răsucește.
AVERTIZARE! În unele cazuri, adaptoare de formă adecvată sunt furnizate împreună cu conductele pentru locaș în suportul de pe șasiu; dacă sunt furnizate, acestea trebuie utilizate. Consultați instrucțiunile specifice de asamblare furnizate împreună cu kitul. Nu aveți voie să modificați (prin prelucrare) locașul din suportul de pe șasiu.
Furtunul de alimentare este reconectat la sistemul de alimentare cu lichid de pe cadru.
14. Reconectați conducta de alimentare (punctul 23) la sistemul de alimentare cu lichid (punctul 5) de pe șasiu. Montați orice cleme de fixare (punctul 6). Strângeți fitingul (punctul 24) la cuplul prescris de producătorul vehiculului.
Garnitura cu ochi este strânsă pe bucșa elastică.
15. Strângeți capătul conductei la adaptor sau îmbinarea sferică (punctul 20) la etrier la un cuplu de 20 Nm. Asigurați-vă că nu se răsucește conducta de alimentare.
PERICOL! Montați temporar roata și verificați conducta de alimentare dacă este poziționată corect. Verificați conducta de alimentare să nu fie trasă sau răsucită și să intre în contact cu suspensia, șasiul, transmisia și janta în timpul mișcării complete a direcției și suspensiei. Poziționarea incorectă a conductei de alimentare poate cauza scurgeri de lichid de frână și funcționarea defectuoasă a sistemului de frânare cu pericol de moarte, rănirea gravă sau vătămarea dumneavoastră și a altora.
 
16. Modificați traseul conductei de alimentare dacă este necesar.
 
17. Repetați aceste operațiuni pentru cealaltă parte a vehiculului.
 
Aerisirea
 
Efectuați aerisirea conform indicațiilor furnizate în manualul producătorului vehiculului; alternativ, Brembo sugerează următoarele.
PERICOL! Aerul prins în circuitul hidraulic afectează grav frânarea. Aerisirea trebuie efectuată cu atenție și minuțios. Utilizați lichid de frână de tipul recomandat de producătorul vehiculului pentru a evita posibila incompatibilitate între fluide. Luați lichid numai din recipiente sigilate. Pot exista 1 sau 2 șuruburi de aerisire pentru fiecare etrier. Aerisirea trebuie repetată la toate șuruburile sistemului.
AVERTIZARE! În toate fazele descrise mai jos, asigurați-vă că lichidul de frână nu intră în contact cu părțile vehiculului care ar putea fi deteriorate, în special cu piesele vopsite. Absorbiți imediat orice stropi sau scurgeri accidentale de lichid de frână cu hârtie și curățați cu apă.
ATENȚIE! Sistemele de frânare ale celor mai recente vehicule pot fi echipate cu sisteme de siguranță complexe și delicate (ABS, EBD,...). În aceste cazuri, aerisirea sistemului de frânare poate fi necesar să fie efectuată utilizând echipamentul specificat de producătorul vehiculului și urmând o procedură diferită de cea descrisă mai jos. Consultați manualul producătorului vehiculului și procedați conform instrucțiunilor furnizate.
 
Distanțierul este scos de la pedala de frână.
1. Scoateți distanțierul (punctul 4) poziționat anterior în interiorul compartimentului șoferului, eliberând astfel pedala de frână și permițând redeschiderea circuitului.
Capacul de protecție este îndepărtat și dopul de aerisire de pe etrier este conectat la tubul conectat la vasul care colectează lichidul de ieșire.
2. Scoateți capacul de protecție (punctul 26) și conectați conducta transparentă (punctul 28) la șurubul de aerisire (punctul 27) de pe etrier; puneți un recipient la capătul conductei pentru a colecta lichidul care iese.
Se deschide dopul de aerisire de pe etrier și lichidul începe să fie colectat într-un recipient.
3. Deschideți șurubul de aerisire. Acționați în mod repetat pedala de frână în vehicul până când începe să iasă din șurubul de purjare.  
Dopul de aerisire de pe etrier este închis.
4.  Ținând pedala apăsată, închideți șurubul de aerisire. Eliberați pedala, așteptați câteva secunde și apoi repetați operațiunile până când lichidul de frână iese fără bule de aer și se restabilește rezistența obișnuită și cursa pedalei de frână. Repetați procedura de aerisire pentru orice alte șuruburi de aerisire.
Pedala de frână este ținută apăsată de distanțier.
5. Țineți apăsată pedala de frână prin poziționarea unui distanțier (punctul 4) între locaș și pedală sau apelați la ajutorul unei alte persoane.
Dopul de aerisire de pe etrier este desfăcut.
6. Desfaceți șurubul de aerisire (punctul 27) 1/2 până la 3/4 de tură.
Un distribuitor este folosit pentru a împinge pistoanele în etrierul de frână.
7. Folosiți o unealtă adecvată (de exemplu, un dispozitiv retractor (punctul 29)) pentru a împinge pistoanele în etrierul de frână. Acest lucru va ajuta la eliminarea lichidului și a aerului prezent în circuit. Închideți șurubul de aerisire. Eliberați pistoanele și scoateți distanțierul poziționat anterior în interiorul compartimentului șoferului.
Tubul care conectează dopul de aerisire a etrierului la un recipient este îndepărtat.
8. Scoateți conducta transparentă și remontați capacul de protecție pe șurubul de aerisire. Strângeți șurubul de aerisire la un cuplu de 14 Nm. Închideți dopul rezervorului lichidului de frână. Cu vehiculul oprit, acţionaţi în mod repetat pedala de frână până când rezistenţa obişnuită a pedalei este restabilită. Cu motorul pornit, aplicați o presiune puternică pe pedala de frână din vehicul și verificați dacă nu există scurgeri de lichid de la etrier sau căderi anormale de presiune în circuit și dacă luminile de frână din spate se aprind. Montați la loc roata.
PERICOL! Dacă etrierul prezintă scurgeri de lichid, repetați toate operațiunile descrise în acest document pentru a stabili cauza și a remedia problema.
 
 
Rodarea plăcuțelor și discurilor
 
ATENȚIE! Urmați cu atenție procedura descrisă mai jos. Nu frânați brusc.
PERICOL! Când noile plăcuțe tocmai au fost montate, rețineți că performanța de frânare este redusă, prin urmare trebuie să:
  • Încetiniți;
  • Evitați frânările bruște prelungite.
Conduceți cu atenție și efectuați cel puțin 30 de operațiuni de frânare cu decelerare medie/redusă cu durata de aproximativ 3 secunde, parcurgând cel puțin 1 km între o operațiune de frânare și alta. Verificați dacă frânarea devine lină și fără vibrații. Conduceți vehiculul câțiva km fără frânare pentru a răci sistemul de frânare. Verificați din nou frânarea; dacă este lină și fără vibrații, sistemul de frânare este pregătit pentru utilizare normală. Dacă vehiculul este oprit imediat după terminarea secvenței de frânare, căldura de la discuri poate duce la creșterea temperaturii lichidului de frână peste punctul de fierbere. În acest caz, în lichidul de frână se formează bule care, atunci când vehiculul începe din nou mișcarea, afectează capacitatea de frânare a sistemului, având ca rezultat pericol de moarte, rănire și deteriorare.
 
 
Întreținerea
 
Dacă nu este specificat în mod explicit, sistemul nu necesită nicio întreținere specială. Uzura discului trebuie monitorizată, verificând ca grosimea să nu scadă sub minimul specificat.  

 
Informații generale și de siguranță
 
Acest produs Brembo a fost proiectat pentru a respecta toate standardele de siguranță aplicabile. Produsele nu sunt destinate a fi utilizate diferit de utilizarea specifică pentru care au fost proiectate și fabricate. Utilizarea în orice alt scop, orice modificare sau manipulare a produsului poate afecta performanța acestuia și îl poate face nesigur.
 

O astfel de modificare sau utilizare necorespunzătoare va anula garanția limitată și poate expune persoana care utilizează astfel produsul la răspundere pentru vătămări corporale sau daune materiale aduse altora.

 

În aceste instrucțiuni, avertizarea „PERICOL!înseamnă proceduri care, dacă nu sunt respectate, au un grad ridicat de probabilitate ca să provoace vătămări grave sau chiar deces. „ATENȚIE” înseamnă proceduri care, dacă nu sunt respectate, ar putea duce la daune fizice, în timp ce „AVERTIZARE!” înseamnă proceduri care, dacă nu sunt respectate, ar putea cauza deteriorarea vehiculului.

 

PERICOL!

  • Acest produs este vital pentru funcționarea în siguranță a vehiculului pe care este instalat și este destinat să fie instalat numai de către o persoană pricepută, calificată, care a fost instruită și/sau are experiență în instalarea și utilizarea pentru care produsul este destinat. Instalatorul trebuie să fie echipat cu uneltele adecvate meseriei sale și cu cunoștințele și experiența necesare pentru a se ocupa de reparațiile vehiculelor. Instalarea necorespunzătoare sau incorectă, indiferent dacă este cauzată de nerespectarea cu fidelitate și completă a acestor instrucțiuni sau în alt mod, va anula garanția limitată și ar putea expune instalatorul la răspundere în cazul vătămării corporale sau daunelor materiale.
  • Brembo nu va răspunde pentru nicio daună sau vătămare cauzată unei persoane sau de către orice persoană care operează un vehicul pe care un produs înlocuitor a fost instalat necorespunzător.
  • Evitați contactul grăsimii și altor lubrifianți cu suprafețele de frânare ale discului și plăcuțelor, deoarece acest lucru ar putea afecta eficiența sistemului de frânare și cauza daune fizice semnificative. Instalați sistemul de frânare al kitului GT pe ambele părți.
  • Înainte de a începe procedura de înlocuire, asigurați-vă că materialul utilizat pentru înlocuire este potrivit pentru marca și modelul vehiculului.
  • Acest produs Brembo a fost proiectat pentru a respecta toate standardele de siguranță aplicabile. Produsele nu sunt destinate a fi utilizate diferit de utilizarea specifică pentru care au fost proiectate și fabricate.
  • Utilizarea în orice alt scop, orice modificare sau manipulare a produsului poate afecta performanța acestuia și îl poate face nesigur.
  • Produsul uzat înlocuit de acest produs nu trebuie instalat pe niciun alt produs. Pot rezulta daune materiale și vătămări corporale, inclusiv decesul.
  • Verificați întotdeauna dacă nivelul lichidului de frână din rezervor se află între nivelul minim și maxim indicat pe rezervor. Un nivel incorect poate cauza scurgeri de lichid de frână sau eficiență redusă a sistemului de frânare. Prea mult sau prea puțin lichid de frână în rezervor ar putea face ca frânele să nu funcționeze corect și ar putea avea ca rezultat vătămări corporale, inclusiv decesul.
  • Nu încercați să desfaceți sau să strângeți șuruburile care țin jumătățile de etrier împreună sau să fixați lamelele sau tijele de legătură pe corpul etrierului, cu excepția cazului în care acest lucru este cerut în mod specific în acest manual și, dacă da, numai pentru operațiunile indicate.
  • Nu scoateți prezoanele.

 

AVERTIZARE!

  • În timpul înlocuirii produsului și a elementelor aferente, cum ar fi lichidul de frână, plăcuțele de frână, saboții de frână și altele asemenea, instalatorul va fi expus la fluide și piese care pot fi considerate „deșeuri periculoase” în conformitate cu legile, regulile și reglementarile aplicabile. Toate astfel de deșeuri trebuie să fie manipulate, reciclate și/sau eliminate în conformitate cu toate legile, regulile și reglementările aplicabile. Nerespectarea acestui lucru poate supune creatorul de deșeuri periculoase la sancțiuni conform legilor de mediu și poate duce la vătămări corporale sau daune materiale ale creatorului sau altora.
  • Pentru a evita crearea unei instalații defectuoase, evitați lovirea bruscă și/sau deteriorarea produsului, a pieselor și a componentelor sale, deoarece acest lucru le poate afecta eficiența și poate cauza funcționarea defectuoasă. Dacă este necesar, înlocuiți orice piesă sau componentă deteriorată.
  • Kiturile GT sunt furnizate în două pachete pentru a diferenția elementele din partea dreaptă de elementele din stânga. Verificați componentele individuale dacă sunt montate corect și nu amestecați componentele celor două pachete diferite.
  • Pentru evitarea vătămării:
    • Utilizați echipament adecvat pentru a preveni inhalarea prafului creat în timpul curățării pieselor.
    • Purtați întotdeauna mănuși în timpul dezasamblarii și asamblarii componentelor cu margini ascuțite.
    • Nu permiteți suprafețelor pielii să intre în contact direct cu plăcuța și căptușelile saboților, deoarece acest lucru ar putea provoca abraziuni.
    • Evitați contactul direct cu lichidul de frână, deoarece acesta poate provoca iritații ale pielii și ochilor. În caz de contact, curățați temeinic în conformitate cu instrucțiunile producătorului vehiculului sau lichidului de frână.
    • Asigurați conectarea corectă a tuturor contactelor electrice, verificând dacă luminile de avertizare se aprind. Dacă nu se aprind, nefuncționarea luminilor de avertizare poate cauza o scădere a eficienței sistemului de frânare sau defecțiuni la semnalizarea
 

ATENȚIONĂRI!

  • Nu scoateți inelul de frânare de pe clopot. Pentru discurile compozite, clopotele sunt de asemenea supuse uzurii, prin urmare înlocuirea unui disc flotant uzat presupune înlocuirea completă a ansamblului și nu numai a inelului.
  • Brembo vă sfătuiește să măsurați oscilația discului în timpul instalării pentru a vă asigura că butucul, arborele și rulmentul sunt în perfectă ordine și aliniate. Dacă procedura nu este efectuată și apare o problemă de vibrații, Brembo nu își asumă nicio responsabilitate pentru recunoașterea garanției.
  • Etrierele fixe precum cele incluse în kit transmit mai multe vibrații de toate tipurile pedalei de frână (cu excepția sistemelor cu sistem electronic de frânare) și/sau volanului.
  • Chiar dacă rulmenții, toate piesele suspensiei, bucșele, capetele, arborii planetari, jantele, anvelopele etc. nu sunt uzate excesiv după o utilizare limitată, trebuie verificate în conformitate cu manualul producătorului vehiculului și, dacă este necesar, înlocuite înainte de instalarea unui kit GT.
 
Limitări ale garanției
Această garanție acoperă toate defectele de conformitate apărute în termen de doi ani de la livrarea bunului. Consumatorul este obligat să raporteze vânzătorului defectul de conformitate în termen de două luni de la data descoperirii defectului menționat, fără a aduce atingere faptului că termenul de prescripție pentru a lua măsuri menite să remedieze defectul este de douăzeci și șase de luni de la livrarea bunului. În cazul unui defect de conformitate, utilizatorul are dreptul la repararea sau înlocuirea bunului sau la o reducere corespunzătoare a prețului sau la rezilierea contractului, așa cum este stabilit de art. 130 din Codul consumatorului, după caz.

Aceasta garantie constituie singura garantie oferita in legatura cu acest produs si inlocuieste orice alte garantii, atat verbale cat si scrise.

Mai este ceva ce vrei să întrebi?

Contactați echipa de asistență tehnică Brembo. Tehnicienii noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil!
Revenire la index
Montaj auto
Citiți articolul următor
Instrucțiuni pentru înlocuirea discului de frână
Politică de confidențialitate">