Instrucțiuni pentru înlocuirea cilindrilor principali de frână

Vă rugăm să citiți și să urmați cu atenție toate instrucțiunile. Veți găsi aceleași instrucțiuni în pachetul cilindrului principal de frână. Nu uitați să le păstrați pe întreg ciclul de viață al produsului. Predați-le noului proprietar dacă vindeți vehiculul.
 
 
Informații generale
 
1. Utilizați lichidul de frână recomandat de producător.
2. Lichidul de frână trebuie înlocuit în întregime după ce rezervorul de lichid a fost spălat temeinic cu alcool metilic.​​​​​​​
3. Datorită naturii tehnice a produsului, cilindrii principali de frână trebuie înlocuiți de un tehnician calificat și acest lucru va trebui să fie dovedit prin factură în cazul unei reclamații.

 
Procedura de înlocuire
 
1. Dacă cilindrul este prevăzut cu șuruburi de aerisire, conectați șurubul de aerisire de pe cilindru la un tub de cauciuc și așezați capătul liber al tubului într-un recipient transparent.​​​​​​​
2. Scoateți capacele, suporturile, conexiunile electrice sau alte piese care ar putea împiedica îndepărtarea ușoară a cilindrului atunci când este slăbit. ​​​​​​​
3. Desfaceți ușor șuruburile tubului care rețin tuburile de evacuare.​​​​​​​
4. Scoateți șuruburile sau bolțurile care fixează cilindrul de servofrâna sau de peretele ignifug.​​​​​​​
5. Deafeceți de tot șuruburile tubului de evacuare și îndepărtați tuburile de cilindru, asigurându-vă că nu le îndoiți sau deformați. Utilizați o cârpă sub cilindru pentru a capta orice scurgere de lichid și scoateți cilindrul.​​​​​​​
6. Dacă lichidul de frână s-a vărsat pe vopsea, spălați imediat cu apă.
 
 
Procedura de montare
 
1. Scoateți capacele de protecție de la noul cilindru.​​​​​​​
2. Verificați dacă garnitura de etanșare la ieșirea unității servo, acolo unde este prezentă, este montată corect și nedeteriorată.​​​​​​​
3. Poziționați cilindrul (dacă este posibil, cu rezervorul deja montat) și verificați cu atenție dacă tija de împingere servo este poziționată corect sau dacă tija de împingere conectată la pedala de frână se poate mișca liber.​​​​​​​
4. Reintroduceți bolțurile sau șuruburile ansamblului cilindrului, înlocuindu-le dacă sunt deteriorate. Setările cuplului pentru bolțurile de strângere trebuie să fie cele recomandate de producătorul vehiculului. ​​​​​​​
5. Racordați conectorii tubului de frână, asigurându-vă că se potrivește filetul de la conectorii tubului și de la cilindru. Strângeți conectorii la valorile de cuplu recomandate de producătorul vehiculului.​​​​​​​
6. Montați rezervorul și umpleți-l cu lichid de frână conform specificațiilor producătorului vehiculului.​​​​​​​
7. Dacă este instalat un sistem ABS, urmați cu strictețe toate instrucțiunile producătorului vehiculului.​​​​​​​
8. Aerisiți sistemul de frânare conform instrucțiunilor producătorului vehiculului.​​​​​​​
9. Verificați dacă există scurgeri în sistemul de frânare.​​​​​​​
10. Verificați nivelul lichidului de frână.​​​​​​​
11. Efectuați un test drive.
 
 
Informații generale și de siguranță
 
Acest produs Brembo a fost proiectat pentru a respecta toate standardele de siguranță aplicabile. Produsele nu sunt destinate a fi utilizate diferit de utilizarea specifică pentru care au fost proiectate și fabricate. Utilizarea în orice alt scop, orice modificare sau manipulare a produsului poate afecta performanța acestuia și îl poate face nesigur.
 
 O astfel de modificare sau utilizare necorespunzătoare va anula garanția limitată și poate expune persoana care utilizează astfel produsul la răspundere pentru vătămări corporale sau daune materiale aduse altora.
 
În aceste instrucțiuni, avertizarea „PERICOL!înseamnă proceduri care, dacă nu sunt respectate, au un grad ridicat de probabilitate ca să provoace vătămări grave sau chiar deces. „ATENȚIE” înseamnă proceduri care, dacă nu sunt respectate, ar putea duce la daune fizice, în timp ce „AVERTIZARE!” înseamnă proceduri care, dacă nu sunt respectate, ar putea cauza deteriorarea vehiculului.

PERICOL!
Înainte de a începe înlocuirea, asigurați-vă că piesele de schimb sunt potrivite pentru marca și modelul de vehicul. Acest produs este vital pentru funcționarea în siguranță a vehiculului pe care este instalat și este destinat să fie instalat numai de către o persoană pricepută, calificată, care a fost instruită și/sau are experiență în instalarea și utilizarea pentru care produsul este destinat.
 
Instalatorul trebuie să fie echipat cu uneltele adecvate meseriei sale și cu cunoștințele și experiența necesare pentru a se ocupa de reparațiile vehiculelor. Instalarea necorespunzătoare sau incorectă, indiferent dacă este cauzată de nerespectarea cu fidelitate și completă a acestor instrucțiuni sau în alt mod, va anula garanția limitată și ar putea expune instalatorul la răspundere în cazul vătămării corporale sau daunelor materiale.
 
Este esențial să înlocuiți discurile de frână pentru fiecare punte, luându-le din aceeași cutie. De fiecare dată când înlocuiți discurile înlocuiți și plăcuțele aferente.
Evitați contactul grăsimii și altor lubrifianți cu suprafețele de frânare ale discului și plăcuțelor, deoarece acest lucru ar putea afecta eficiența sistemului de frânare.
 
Brembo nu va răspunde pentru nicio daună sau vătămare cauzată unei persoane sau de către orice persoană care operează un vehicul pe care un produs înlocuitor a fost instalat necorespunzător.
 
ATENȚIE!
Piesele înlocuite trebuie eliminate în conformitate cu legea.
Este vital să evitați lovirea bruscă și/sau deteriorarea produsului, pieselor și componentelor acestuia, deoarece acest lucru le poate afecta eficiența și le poate cauza funcționarea defectuoasă. Dacă este necesar, înlocuiți orice piesă sau componentă deteriorată. Pentru a evita rănirea, vă recomandăm următoarele:
  • Purtați întotdeauna mănuși în timpul dezasamblarii și asamblarii componentelor cu margini ascuțite.
  • Nu lăsați suprafața pielii să intre în contact direct cu materialul de frecare al plăcuțelor și saboților de frână, deoarece acest lucru ar putea provoca abraziuni.
Limitări ale garanției
Această garanție acoperă toate defectele de conformitate apărute în termen de doi ani de la livrarea bunului. Consumatorul este obligat să raporteze vânzătorului defectul de conformitate în termen de două luni de la data descoperirii defectului menționat, fără a aduce atingere faptului că termenul de prescripție pentru a lua măsuri menite să remedieze defectul este de douăzeci și șase de luni de la livrarea bunului. În cazul unui defect de conformitate, utilizatorul are dreptul la repararea sau înlocuirea bunului sau la o reducere corespunzătoare a prețului sau la rezilierea contractului, așa cum este stabilit de art. 130 din Codul consumatorului, după caz.

Aceasta garantie constituie singura garantie oferita in legatura cu acest produs si inlocuieste orice alte garantii, atat verbale cat si scrise.

Mai este ceva ce vrei să întrebi?

Contactați echipa de asistență tehnică Brembo. Tehnicienii noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil!
Revenire la index
Montaj auto
Citiți articolul următor
Instrucțiuni Pentru Instalarea Kitului Gt
Politică de confidențialitate">