Instrucțiuni pentru înlocuirea cilindrului receptor al ambreiajului central (Central Clutch Slave Cylinder, CCSC)

Vă rugăm să citiți și să urmați cu atenție toate instrucțiunile. Veți găsi aceleași instrucțiuni în pachetul de etriere de frână. Nu uitați să le păstrați pe întreg ciclul de viață al produsului. Predați-le noului proprietar dacă vindeți vehiculul.
Vă recomandăm să efectuați doar acei pași necesari pentru înlocuirea piesei sau pieselor de schimb dorite.  
 
Procedura de montare/Recomandări inițiale

1. Nu apăsați pedala de mai multe ori succesiv atunci când aerisiți; apăsați o singură dată și așteptați ca sistemul hidraulic să se stabilizeze (risc de suprapresiune în interiorul CCSC)
2. Nu utilizați lubrifianți sau agenți de curățare deoarece aceștia pot deteriora garniturile din CCSC.​​​​​​​
3. Verificați întotdeauna nivelul de curățenie.​​​​​​​
4. Utilizați numai lichid de frână aprobat de producătorul vehiculului.​​​​​​​
5. Curățați garniturile vechi sau îndepărtați-le (dacă sunt furnizate împreună cu CCSC) și ștergeți praful de pe suprafața de racordare.​​​​​​​
6. Curățați vârful arborelui de transmisie și asigurați-vă că suprafața de etanșare nu este prea uzată.​​​​​​​
7. Asigurați-vă că CCSC este instalat plat pe suprafața de montare a transmisiei.​​​​​​​
8. Asigurați-vă că adaptorul este cuplat înainte de a strânge complet șuruburile de fixare la CCSC.​​​​​​​
9. Poziționați bolțurile de fixare a dispozitivului și strângeți-le conform cerințelor producătorului vehiculului.​​​​​​​
10. Nu aerisiți niciodată CCSC dacă ambreiajul și volantul nu au fost încă montate (sarcina de reacție la CCSC).​​​​​​​
11. Asigurați-vă că CCSC nu este înclinat în timpul instalării, deoarece acest lucru poate duce la deteriorarea canelurilor sau la reducerea duratei de viață (dezaliniere unghiulară).​​​​​​​
12. La sfârșitul procesului de aerisire, strângeți din nou șurubul (unde este prezent) pentru a asigura etanșeitatea acestuia.
 
Înlocuiți Întotdeauna Mecanismul De Ambreiaj Pentru Acționarea Ambreiajului Cu Recuperarea Uzurii Înlocuiți Întotdeauna Volantul Ambreiajului Și Diafragma.
 
(A)	Diagrama care indică montarea corectă a capacului pe ansamblul volant / sistem de ambreiaj.
Procedura de montare corectă
 
Metoda de montare a capacului pe volant are un impact major asupra caracteristicilor funcționale ale sistemului de ambreiaj, în special la ambreiajele cu reglare automată, și astfel asupra performanței CCSC și a duratei de viață (sarcină/înălțime). 

Pentru a respecta și a menține conformitatea sistemului de ambreiaj în ceea ce privește aceste caracteristici, montați ambreiajul folosind o unealtă specifică înainte de a introduce volantul. Vedeți diagrama de mai jos. 
 
La montarea sistemului de ambreiaj, aveți cea mai mare grijă pentru a evita eventualele erori care pot apărea și astfel deteriora CCSC, anulând astfel garanția producătorului.
 
Mai jos sunt câteva dintre acestea:
 
1. Eroare De Asamblare - Volant Pe Partea Opusă 
Volantul asamblat incorect (pe partea opusă) va deteriora CCSC provocând deformarea inelului de reținere și scurgeri. 

2. Eroare De Asamblare – Cursă În Exces 
În cazul unei erori de asamblare sau de aerisire, sistemul CCSC ar putea funcționa la o cursă excesivă. O cursă în exces va duce la deteriorarea inelului de reținere sau a garniturii de etanșare primare, deoarece inelul poate aluneca de pe ghidaj. 

3. Alinierea Incorectă Axială Și Unghiulară A Arborelui/motorului 
O eroare în asamblarea axială și/sau unghiulară a CCSC referitor la arborele angrenajului poate duce la reducerea funcțională și a duratei sale de viață, reducând durata de viață a garniturii arborelui pe partea cutiei de viteze.

4. Lichidul Nu Este Corect 
Sistemul hidraulic al ambreiajului trebuie umplut numai cu lichid de frână. Nu folosiți niciodată ulei mineral și folosiți întotdeauna lichidul recomandat de producător în manualul de utilizare al vehiculului. 

5. Eroare De Aerisire – Suprapresiune 
Aerisirea manuală trebuie efectuată folosind următorul proces:
  • Apăsați pedala de ambreiaj.
  • Deschideți supapa de aerisire
  • Țineți pedala de ambreiaj apăsată până când apare lichidul – Nu eliberați!
  • Închideți supapa de aerisire
  • Eliberați încet pedala de ambreiaj
 
6. Lichidul De Frână / Sistemul De Ambreiaj / Curățarea Ccsc 
Contaminarea poate provoca scurgeri sporadice atunci când particulele de murdărie se acumulează sub buza de etanșare și poate provoca, de asemenea, scurgeri permanente atunci când garnitura de etanșare se umflă la contactul cu substanțe incompatibile.

7. Contaminarea – Arbore Pinion 
Contaminarea arborelui din cauza operațiunilor de dezasamblare sau reasamblare poate cauza scurgeri sporadice atunci când particulele de murdărie se acumulează sub buza de etanșare a garniturii arborelui lateral al angrenajului sau pe garnitura inelară de etanșare a locașului butucului. Acest lucru poate provoca, de asemenea, scurgeri permanente atunci când buza de etanșare se umflă.
 
 
Informații generale și de siguranță
 
Acest produs Brembo a fost proiectat pentru a respecta toate standardele de siguranță aplicabile. Produsele nu sunt destinate a fi utilizate diferit de utilizarea specifică pentru care au fost proiectate și fabricate. Utilizarea în orice alt scop, orice modificare sau manipulare a produsului poate afecta performanța acestuia și îl poate face nesigur.
 
O astfel de modificare sau utilizare necorespunzătoare va anula garanția limitată și poate expune persoana care utilizează astfel produsul la răspundere pentru vătămări corporale sau daune materiale aduse altora.
 
În aceste instrucțiuni, avertizarea „PERICOL!înseamnă proceduri care, dacă nu sunt respectate, au un grad ridicat de probabilitate ca să provoace vătămări grave sau chiar deces. „ATENȚIE” înseamnă proceduri care, dacă nu sunt respectate, ar putea duce la daune fizice, în timp ce „AVERTIZARE!” înseamnă proceduri care, dacă nu sunt respectate, ar putea cauza deteriorarea vehiculului.
 
PERICOL! Înainte de a începe înlocuirea, asigurați-vă că piesele de schimb sunt potrivite pentru marca și modelul de vehicul. Acest produs este vital pentru funcționarea în siguranță a vehiculului pe care este instalat și este destinat să fie instalat numai de către o persoană pricepută, calificată, care a fost instruită și/sau are experiență în instalarea și utilizarea pentru care produsul este destinat.
 
Instalatorul trebuie să fie echipat cu uneltele adecvate meseriei sale și cu cunoștințele și experiența necesare pentru a se ocupa de reparațiile vehiculelor. Instalarea necorespunzătoare sau incorectă, indiferent dacă este cauzată de nerespectarea cu fidelitate și completă a acestor instrucțiuni sau în alt mod, va anula garanția limitată și ar putea expune instalatorul la răspundere în cazul vătămării corporale sau daunelor materiale. 
 
Piesele uzate înlocuite de acest produs nu trebuie instalate pe niciun alt produs. Acest lucru poate duce la daune materiale și vătămări corporale, inclusiv deces.
 
Evitați contactul grăsimii și altor lubrifianți cu suprafețele de frânare ale discului și plăcuțelor, deoarece acest lucru ar putea afecta eficiența sistemului de frânare.
 
Verificați întotdeauna dacă nivelul lichidului de frână din rezervor se află între nivelul minim și maxim indicat pe rezervor. Un nivel incorect poate cauza scurgeri de lichid de frână sau eficiență redusă a sistemului de frânare. Prea mult sau prea puțin lichid de frână în rezervor ar putea face ca frânele să nu funcționeze corect, ducând la vătămări corporale, inclusiv deces.
 
Brembo nu va răspunde pentru nicio daună sau vătămare cauzată unei persoane sau de către orice persoană care operează un vehicul pe care un produs înlocuitor a fost instalat necorespunzător.
 
ATENȚIE! Piesele înlocuite trebuie eliminate în conformitate cu legea.
Este vital să evitați lovirea bruscă și/sau deteriorarea produsului, pieselor și componentelor acestuia, deoarece acest lucru le poate afecta eficiența și le poate cauza funcționarea defectuoasă. Dacă este necesar, înlocuiți orice piesă sau componentă deteriorată. Pentru a evita rănirea, vă recomandăm următoarele:
  • Utilizați echipament adecvat pentru a preveni inhalarea prafului creat în timpul curățării pieselor.
  • Purtați întotdeauna mănuși în timpul dezasamblarii și asamblarii componentelor cu margini ascuțite.
  • Nu lăsați suprafața pielii să intre în contact direct cu materialul de frecare al plăcuțelor și saboților de frână, deoarece acest lucru ar putea provoca abraziuni.
  • Nu introduceți mâinile în locașul plăcuțelor atunci când scoateți pistoanele etrierului folosind aer comprimat, deoarece acest lucru implică riscul de a vă strivi mâinile.
  • Evitați contactul direct cu lichidul de frână, deoarece acesta poate provoca iritații ale pielii și ochilor. În caz de contact accidental, curățați temeinic în conformitate cu instrucțiunile producătorului vehiculului sau lichidului de frână. 
  • Nu supuneți componentele electrice la sarcini electrostatice sau la impact care ar putea deteriora piesele din plastic.
  • Protejați componentele electrice dezasamblate de umiditate.
  • Asigurați conectarea corectă a tuturor contactelor electrice, verificând dacă luminile de avertizare se aprind. Dacă nu se aprind, nefuncționarea luminilor de avertizare poate cauza o scădere a eficienței sistemului de frânare sau defecțiuni la semnalizarea frânei.
 
AVERTIZARE! 
  • Nu folosiți unelte ascuțite pentru a monta componentele din cauciuc, deoarece acestea le-ar putea deteriora. Asigurați-vă că toate piesele deteriorate sunt înlocuite.
 
Limitări ale garanției
Această garanție acoperă toate defectele de conformitate apărute în termen de doi ani de la livrarea bunului. Consumatorul este obligat să raporteze vânzătorului defectul de conformitate în termen de două luni de la data descoperirii defectului menționat, fără a aduce atingere faptului că termenul de prescripție pentru a lua măsuri menite să remedieze defectul este de douăzeci și șase de luni de la livrarea bunului. În cazul unui defect de conformitate, utilizatorul are dreptul la repararea sau înlocuirea bunului sau la o reducere corespunzătoare a prețului sau la rezilierea contractului, așa cum este stabilit de art. 130 din Codul consumatorului, după caz.

Aceasta garantie constituie singura garantie oferita in legatura cu acest produs si inlocuieste orice alte garantii, atat verbale cat si scrise.

Mai este ceva ce vrei să întrebi?

Contactați echipa de asistență tehnică Brembo. Tehnicienii noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil!
Revenire la index
Montaj auto
Citiți articolul următor
Instrucțiuni pentru înlocuirea cilindrului principal de ambreiaj și a cilindrului principal de frână
Politică de confidențialitate">