Instrucțiuni pentru înlocuirea frânelor cu tambur la mașini și vehicule utilitare ușoare

Vă rugăm să citiți și să urmați cu atenție toate instrucțiunile. Veți găsi aceleași instrucțiuni în pachetul de frâne cu tambur. Nu uitați să le păstrați pe întreg ciclul de viață al produsului. Predați-le noului proprietar dacă vindeți vehiculul.
Aceste instrucțiuni de montare sunt un ghid pentru lucrările de reparații standard și nu iau în considerare nicio caracteristică specială care s-ar putea aplica diferitelor sisteme de frânare. Instrucțiunile speciale emise de producătorii de vehicule și de sisteme de frânare trebuie respectate în detaliu. 
Înainte de a începe înlocuirea, asigurați-vă că piesele de schimb utilizate pentru înlocuire sunt potrivite pentru marca și modelul de vehicul. 
 
 
Procedura de înlocuire
 
Procedura descrisă este pentru o roată și trebuie repetată pe cealaltă roată a punții.
 
Plăcuță de frână
1. Scoateți roțile.
 
2. Frâna de mână trebuie eliberată complet.
 
3. Resetați complet reglarea automată sau manuală a blocurilor de frână.
Smonta il tamburo del freno
4. Dezasamblați tamburul de frână.
 
AVERTIZARE! Nu utilizați forța, pentru a evita deteriorarea butucilor și a rulmenților de roată, a senzorilor și a inelelor dințate.
AVERTIZARE! Folosiți întotdeauna uneltele speciale prevăzute.
Nel caso di tamburi dei freni con cuscinetti delle ruote e anelli dentati integrati, smonta queste parti per il successivo reimpiego
5. În cazul tamburilor de frână cu rulmenți de roată și inele dințate integrate, dezasamblați aceste piese pentru reutilizare ulterioară (doar dacă sunt nedeteriorate și fără defecte).
 
Înainte de a continua cu ceilalți pași din procedura de înlocuire, vă recomandăm să curățați și să verificați produsul pentru o montare mai ușoară.
 
Curățarea/verificarea/montarea preliminară
 
1. Curățați suprafața flanșei/lamelei de centrare de la butucul roții, care trebuie să fie perfect curată, fără rugină, fără bavuri și netedă; suprafață șlefuită a flanșei (nu folosiți polizoare unghiulare!).
 
2. În cazul tamburilor de frână cu rulmenți de roată integrați, montați piesele noi sau piesele demontate nedeteriorate și fără defecte conform instrucțiunilor; aplicați lubrifiantul specific recomandat.
 
3. Montați elemente noi de etanșare pentru rulmenții de roată.
 
4. Acolo unde există, montați inelul dințat (nou sau nedeteriorat și fără defecte).
PERICOL! Toate componentele frânei cu tambur, precum cilindrii de roată, blocurile de frână, arcuri, manete, etriere, buze etc. trebuie verificate înainte de a fi reutilizate pentru a se asigura că sunt în stare perfectă de funcționare; altfel înlocuiți-le.
 
5. Dacă nu se specifică altfel, îndepărtați complet produsul rezistent la rugină de pe noul tambur de frână numai în corespondență cu flanșa și suprafața de lucru.
 
Verificați dacă suprafața flanșei este curată, fără bavuri și nedeteriorată.
Pulizia della superficie della flangia
Procedura de montare
Azzera completamente la regolazione automatica o manuale dei ceppi dei freni.
1. În cazul utilizării de blocuri de frână noi, resetați complet reglarea acestora.
, applicare uniformemente un velo molto sottile di olio anticorrosivo
2. În cazul unui butuc de roată separat, aplicați o peliculă foarte subțire de produs rezistent la rugină (nu pastă) uniform pe flanșă.

 

3. Centrați tamburul de frână; în funcție de tipul construcției fixe cu șurub sau cu dispozitivul de siguranță și/sau cu roata.

4. Strângeți uniform într-un model încrucișat sau (procedați în sens orar) în două faze, folosind cuplul de strângere recomandat.

5. La tamburii de frână cu butuc de roată integrat, centrați tamburul de frână, reglați/fixați rulmentul de roată conform recomandărilor, închideți cu un capac nou sau unul nedeteriorat și fără defecte.

 

Azzera completamente la regolazione automatica o manuale dei ceppi dei freni.
6. Reglați jocul blocului frânei de operare/de mână conform recomandărilor.
Montare le ruote e serrare come al punto 13.
7. Montați roțile și strângeți-le așa cum este indicat la punctul 13.

 

8. Dacă sistemul hidraulic a fost deschis, aerisiți/umpleți sistemul de frânare cu lichidul recomandat.

 
 
Verificarea finală
 
ATENȚIE! Verificați ca piesele din cauciuc să nu fie deteriorate. Înlocuiți dacă este necesar.  

1. Acționați pedala pentru a aduce saboții mai aproape de tambur. Repetați acest proces până când cursa pedalei este așa cum ar trebui să fie.​​​​​​​
2. Verificați nivelul lichidului de frână din rezervor, completând dacă este necesar.​​​​​​​
3. Echilibrați roata.​​​​​​​
4. Remontați roata și strângeți piulițele roții conform indicațiilor producătorului vehiculului sau ca în catalogul Brembo.
 
Testarea și rodarea
 
Testați vehiculul pe drum, având grijă să nu apăsați brusc și puternic frânele și să nu țineți pedala apăsată mai mult de 3 secunde; asigurați-vă că nu există vibrații sau zgomot de la frâne.
Utilizatorul vehiculului trebuie să rodeze noile discuri și plăcuțe cel puțin 200 km, acționând frânele ușor și moderat și fără a activa ABS-ul.
 
PERICOL! Dacă frânele noi nu sunt rodate corect, sistemul de frânare ar putea fi împiedicat să funcționeze eficient.
 
Informații generale și de siguranță
Acest produs Brembo a fost proiectat pentru a respecta toate standardele de siguranță aplicabile. Produsele nu sunt destinate a fi utilizate diferit de utilizarea specifică pentru care au fost proiectate și fabricate. Utilizarea în orice alt scop, orice modificare sau manipulare a produsului poate afecta performanța acestuia și îl poate face nesigur.
 
O astfel de modificare sau utilizare necorespunzătoare va anula garanția limitată și poate expune persoana care utilizează astfel produsul la răspundere pentru vătămări corporale sau daune materiale aduse altora.
 
În aceste instrucțiuni, avertizarea „PERICOL!înseamnă proceduri care, dacă nu sunt respectate, au un grad ridicat de probabilitate ca să provoace vătămări grave sau chiar deces. „ATENȚIE” înseamnă proceduri care, dacă nu sunt respectate, ar putea duce la daune fizice, în timp ce „AVERTIZARE!” înseamnă proceduri care, dacă nu sunt respectate, ar putea cauza deteriorarea vehiculului.

PERICOL!
Înainte de a începe înlocuirea, asigurați-vă că piesele de schimb sunt potrivite pentru marca și modelul de vehicul. Acest produs este vital pentru funcționarea în siguranță a vehiculului pe care este instalat și este destinat să fie instalat numai de către o persoană pricepută, calificată, care a fost instruită și/sau are experiență în instalarea și utilizarea pentru care produsul este destinat.

Instalatorul trebuie să fie echipat cu uneltele adecvate meseriei sale și cu cunoștințele și experiența necesare pentru a se ocupa de reparațiile vehiculelor. Instalarea necorespunzătoare sau incorectă, indiferent dacă este cauzată de nerespectarea cu fidelitate și completă a acestor instrucțiuni sau în alt mod, va anula garanția limitată și ar putea expune instalatorul la răspundere în cazul vătămării corporale sau daunelor materiale.
Brembo nu va răspunde pentru nicio daună sau vătămare cauzată unei persoane sau de către orice persoană care operează un vehicul pe care un produs înlocuitor a fost instalat necorespunzător.
 
Produsul uzat înlocuit de acest produs nu trebuie instalat pe niciun alt produs. Acest lucru poate duce la daune materiale și vătămări corporale, inclusiv deces. 
 
Verificați întotdeauna dacă nivelul lichidului de frână din rezervor se află între nivelul minim și maxim indicat pe rezervor. Un nivel incorect poate cauza scurgeri de lichid de frână sau eficiență redusă a sistemului de frânare. Prea mult sau prea puțin lichid de frână în rezervor ar putea face ca frânele să nu funcționeze corect, ducând la vătămări corporale, inclusiv deces. 
 
ATENȚIE!
Piesele înlocuite trebuie eliminate în conformitate cu legea.
Este vital să evitați lovirea bruscă și/sau deteriorarea produsului, pieselor și componentelor acestuia, deoarece acest lucru le poate afecta eficiența și le poate cauza funcționarea defectuoasă. Dacă este necesar, înlocuiți orice piesă sau componentă deteriorată. Pentru a evita rănirea, vă recomandăm următoarele:
  • Purtați întotdeauna mănuși în timpul dezasamblarii și asamblarii componentelor cu margini ascuțite.
  • Nu lăsați suprafața pielii să intre în contact direct cu materialul de frecare al plăcuțelor și saboților de frână, deoarece acest lucru ar putea provoca abraziuni. 
  • Utilizați echipament adecvat pentru a preveni inhalarea prafului creat în timpul curățării pieselor.
  • Protejați componentele electrice dezasamblate de umiditate.
  • Evitați contactul grăsimii și altor lubrifianți cu suprafețele de frânare ale discului și plăcuței, deoarece acest lucru ar putea afecta eficiența sistemului de frânare și cauza daune fizice semnificative.
  • Înlocuiți întotdeauna ambii tamburi de frână de pe punte, folosind cei doi tamburi furnizați. La fiecare înlocuire a tamburilor, trebuie să înlocuiți și saboții.
  • Nu supuneți componentele electrice la sarcini electrostatice sau la impact care ar putea deteriora piesele din plastic.
  • Asigurați conectarea corectă a tuturor contactelor electrice, verificând dacă luminile de avertizare se aprind. Dacă nu se aprind, nefuncționarea luminilor de avertizare poate cauza o scădere a eficienței sistemului de frânare sau defecțiuni la semnalizarea frânei. 
Limitări ale garanției
Această garanție acoperă toate defectele de conformitate apărute în termen de doi ani de la livrarea bunului. Consumatorul este obligat să raporteze vânzătorului defectul de conformitate în termen de două luni de la data descoperirii defectului menționat, fără a aduce atingere faptului că termenul de prescripție pentru a lua măsuri menite să remedieze defectul este de douăzeci și șase de luni de la livrarea bunului. În cazul unui defect de conformitate, utilizatorul are dreptul la repararea sau înlocuirea bunului sau la o reducere corespunzătoare a prețului sau la rezilierea contractului, așa cum este stabilit de art. 130 din Codul consumatorului, după caz.

Aceasta garantie constituie singura garantie oferita in legatura cu acest produs si inlocuieste orice alte garantii, atat verbale cat si scrise.

Mai este ceva ce vrei să întrebi?

Contactați echipa de asistență tehnică Brembo. Tehnicienii noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil!
Revenire la index
Montaj auto
Citiți articolul următor
Instrucțiuni pentru înlocuirea saboților de frână la mașini și vehicule utilitare ușoare
Politică de confidențialitate">