Plăcuțe de frână direcționale

Înainte de a monta plăcuțele de frână direcționale Brembo, verificați instrucțiunile de asamblare.
 
Săgețile de pe lamelele anti-zgomot ale plăcuțelor de frână Brembo indică direcția de rotație a discului, ceea ce înseamnă că trebuie luate în considerare la montarea plăcuțelor în corpul etrierului.

Trebuie să vă asigurați că săgeata este îndreptată exact în aceeași direcție în care se rotesc roțile atunci când vehiculul este în mișcare.
Ilustrație a ansamblului plăcuțelor direcționale Brembo
 
Uneori este posibil să găsiți literele mari L „stânga” sau R „dreapta” în loc de săgeți, pentru a indica partea mașinii pe care trebuie să fie montată plăcuța de frână.
 
Ilustrație a ansamblului plăcuțelor direcționale Brembo, după literele R - right (dreapta) și L - left (stânga)
 
Alte indicații ale prezenței plăcuței de frână direcționale includ prezența unui decupaj în semicerc sau semilună pe lamela anti-zgomot sau teșituri diferențiate de pe plăcuța în sine.
 
 
Plăcuță direcțională cu decupaj în formă de semilună
 
În cazul primului, este recomandabil să vă asigurați că decupajul în semilună este prezentat la marginea anterioară, unde plăcuța intră în contact mai întâi cu discul de frână.
 
Plăcuța montată pe un disc, urmând direcția indicată de săgeată
 
În cazul acestuia din urmă, teșitura împiedică ridicarea plăcuței de frână de pe disc la frânare. În timpul instalării, asigurați-vă că zona mai mare a teșiturii este prima în contact cu discul de frână în timp ce acesta se rotește.
 
Ilustrație a asamblarii corecte a plăcuțelor, urmând direcția indicată de săgeți
 
În toate cazurile, asigurați-vă că respectați instrucțiunile de asamblare, care se găsesc în cutie și pot fi descărcate și de pe site-ul web, accesând pagina cu detalii pe baza codului plăcuței de frână.
 
Plăcuțele de frână direcționale Brembo au fost create pentru a îmbunătăți confortul sistemului de frânare, astfel încât montarea lor pe partea greșită poate crește nivelul de zgomot în timpul frânării, crește uzura plăcuțelor și reduce performanța sistemului.

Mai este ceva ce vrei să întrebi?

Contactați echipa de asistență tehnică Brembo. Tehnicienii noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil!
Revenire la index
Întreținere
Citiți articolul următor
Discuri de frână direcționale
Politică de confidențialitate">