Vejledning til montering af gt-sættetT

Læs og følg anvisningerne omhyggeligt. Hvis monteringen foretages af en forhandler, skal dette dokument udleveres til slutbrugeren. Slutbrugeren skal opbevare dette dokument i hele produktets levetid. I tilfælde af ejerskifte af det køretøj, som produktet er installeret i, skal dette dokument overdrages til den nye ejer.
 
Komponenter i GT-sættet
 
Listen over GT-sættets komponenter er angivet nedenfor: Hvert par æsker indeholder alle de komponenter, der er nødvendige til en køretøjsaksel. Nogle dele af sættet er retningsbestemte og skal monteres på den rigtige side af køretøjet. Disse dele er pakket separat i de 2 æsker med identifikation af referencesiden:
 
A. Beslag (hvor det er planlagt med aksialt monteret bremsebakke) 1+1
B. Skive 1+1
C. Bremsebakke med bremseklodser (på nogle modeller er bremseklodserne separate) 1+1
D. E. Skruer/møtrikker og skiver 4+4
F. Rørsamling eller banjo-beslag 1+1
G. Kobberskiver (1 til adapter-rørkobling, 2 til banjo-beslag) 1+1 / 2+2
H. Forsyningsrør 1+1
J. Udluftningsrør 1+1
K. Slidindikator (hvor planlagt) 1+1
L. Sæt med bremseklodser (undtagen sæt med bremsebakker, der allerede er forsynet med monterede bremseklodser) 1+1
M. Diagram over fastgørelse af beslag 1
N. Teilegutachten-godkendelsescertifikat, hvor det er planlagt 1
O. Brugervejledning 1
Komponenter i GT-sættet
 
 
Nødvendigt udstyr
Følgende udstyr er nødvendigt for at samle og adskille bremsesystemet:
  • Topnøgler
  • Momentnøgle
  • Tang
  • Skruetrækkere
  • Afstandsstykker
  • Retraktor
  • Beholder
  • 01-måleinstrument med magnetisk base
  • Donkraft og støtter
  • Rent tøj
  • Bremsevæske
  • Udluftningspumpe
  • Køretøjsproducentens manual
  • Opløsningsmiddel til rengøring
  • Gummihammer


Valg af hjul
 
Brembo anbefaler:
  • Hjulets rullediameter skal svare til den værdi, der er defineret af køretøjets producent.
  • Hvis der anvendes store dæk, skal det sikres, at der ikke er nogen hindringer for rotationen under alle køretøjets driftsforhold.
 
Manglende overholdelse af disse indledende anbefalinger kan resultere i forkert aflæsning af køretøjets hastighed eller i værste fald alvorlige skader på dækkets struktur og dermed risici med hensyn til køretøjets stabilitet. På grund af de større samlede dimensioner af bremseskive og bremsebakke kan det være nødvendigt at bruge andre fælge eller afstandsstykker.
 
Bremseskivens rotationsretning
 
Det er en almindelig fejl at antage, at bremseskivens rotationsretning bestemmes af slidserne eller hullerne. For en ventileret bremseskive bestemmes rotationsretningen af lamellernes geometri. Der anvendes tre typer ventilation:
  • Lige lameller
  • Søjler
  • Buede lameller
 
De to første er ikke retningsbestemte og kan bruges på begge sider af køretøjet. Bremseskiverne med buede lameller er retningsbestemte. En bremseskive med buede lameller skal monteres med lamellerne vendt bagud, fra den indvendige til den udvendige diameter, i rotationsretningen. Placering af bremseskiven som ovenfor giver en centrifugaleffekt. Bremseskivens rotation skaber en luftstrøm fra midten af bremseskiven gennem ventilationskanalen mod ydersiden, hvilket øger bremseskivens varmeafledningskapacitet betydeligt.
Bremseskivens rotationsretning
Bremseskivens rotationsretning
 
Alle Brembo-bremseskiver med slidser er retningsbestemte, uanset ventilationslamellernes geometri. Bremseskiverne skal monteres, så slidsekanterne tættest på bremseskivens yderkant først kommer i kontakt med bremseklodsen.
 
Placering af bremsebakken
 
Brembo-bremsebakkerne er retningsbestemte, og der tages passende forholdsregler under fremstillingen for at undgå unormalt slid på bremseklodserne. Bremsebakken er forsynet med en lille pil, der angiver bremseskivens rotationsretning. Når bremsebakken er monteret i bilen, sidder udluftningsskruen i den øverste del af bremsebakken. 
 
 
Flydende bremseskiver
 
For at samle kompositbremseskiver bruger Brembo flydende drivelementer. Bremseskivesamlingssystemet giver mulighed for en vis mængde slør i både radial og aksial retning. Brembo har udviklet særlige fjedre, som, når de bruges i drivelementerne, er designet til at forspænde den samlede del en smule. Det forhindrer, at der kommer for meget støj fra bremsesystemet. Disse fjedre kan findes på alle drivelementerne eller i skiftende rækkefølge i henhold til specifikke anvendelsesbehov. Bøsninger uden fjedre kan bevæge sig en smule i aksial retning. Dette er et grundlæggende krav. Spændeskruerne til drivelementerne spændes til et passende moment under monteringsprocessen og må ikke spændes yderligere eller løsnes af nogen grund.
 
 
Bremseklodser
 
Brembo-bremseklodserne er af høj kvalitet og garanterer konstant ydelse ved forskellige temperaturer. Bremseklodserne er effektive både ved lave temperaturer og ved de høje temperaturer, der nås under kørsel på vejen. Ved brug af alternative friktionsmaterialer anbefales det at kontakte Brembo for at få forslag. GT-systemets bremseklodser kan være uden slidindikator. Periodisk inspektion af bremseklodserne anbefales for at forhindre skader på bremseskiven på grund af for meget slid på bremseklodserne.
Bremseklodserne er slidt op, når friktionsmaterialet når en tykkelse på 2 mm.
 
 
Installationsprocedure
 
Løft af køretøjet
 
1. Løsn køretøjets skruer eller møtrikker en smule, før du løfter køretøjet.
2. Løft køretøjet forsigtigt ved hjælp af de løftepunkter, der er angivet i køretøjsproducentens manual.
3. Støt køretøjet ved hjælp af understøtninger i henhold til køretøjsproducentens anbefalinger.​​​​​​​
4. Fjern hjulet
 
FARE! Kontrollér, at køretøjet er hævet på en sikker og stabil måde. Hvis ikke, kan det falde ned fra støtterne og forårsage personskade.​​​​​​​
FARE! Vi anbefaler, at du ikke bruger den hydrauliske donkraft til at støtte køretøjet under montering og afmontering. Manglende overholdelse af køretøjsproducentens anvisninger for løft og understøtning kan føre til alvorlige ulykker, dødsfald og/eller materielle skader.
 
 
Omgåelse af slidindikatoren
 
FORSIGTIG! Denne procedure gælder kun for køretøjer, der er udstyret med en elektrisk slidindikator. Hvis dit køretøj ikke har en elektrisk slidindikator, skal du gå videre til punktet "Fjernelse af de originale komponenter".
 
Slidindikatorkablet kobles fra stikket på køretøjet.
1. Frakobl slidindikatorens kabel (punkt 1) fra stikket på køretøjet (punkt 2).
2. Hvis GT-sættet ikke indeholder en slidindikator:
  • Sæt nøglerne i tændingskontakten, og drej dem til tændingspositionen ON uden at starte motoren.
  • Hvis slidindikatoren stadig er slukket, skal du sætte nøglen i positionen OFF og fastgøre køretøjets stik, så det ikke kommer i vejen og ikke trækkes eller vrides af styretøjets og affjedringens bevægelser.
  • Vi anbefaler, at du bruger plastikclips. Gå videre til punktet "Fjernelse af de originale komponenter".
Slidindikatorkablet skæres over 3-4 cm fra forbindelsen.
3. Klip slidindikatorens kabel (punkt 1) over 3-4 cm fra tilslutningen (punkt 3). Forbind de to ender af kablet, og isoler det omhyggeligt. Slut kablet til stikket på køretøjet igen.
4. Hvis GT-sættet indeholder en slidindikator: Gentag punkt 2:
  • Forbind kablets ender med enderne af den medfølgende slidindikator, og isoler det omhyggeligt.
  • Slut kablet til stikket på køretøjet igen.
    I alle tilfælde:
  • Drej nøglen i tændingskontakten til positionen ON uden at starte motoren.
  • Kontrollér, at slidindikatorlampen forbliver slukket. Hvis den er tændt, skal du kontrollere de elektriske forbindelser fra trin 2 igen og om nødvendigt kontakte Brembos kundeservice.
  • Fastgør køretøjets stik, så det ikke kommer i vejen og ikke trækkes eller vrides af styretøjets eller affjedringens bevægelser. Vi anbefaler, at du bruger plastikclips.
 
 
Fjernelse af de originale komponenter
 
FORSIGTIG! Under alle de faser, der er beskrevet nedenfor, skal du sørge for, at bremsevæsken ikke kommer i kontakt med dele af køretøjet, som kan blive beskadiget, især lakerede dele. Sug straks op med papir og rengør med vand i tilfælde af utilsigtet stænk eller lækage af bremsevæske.
 
Bremsepedalen trykkes ned ved hjælp af afstandsstykket.
 1. Hvis pumpen ikke er udstyret med en ventil, der ikke kan tømmes, skal du trykke lidt på bremsepedalen for at undgå lækage af væsken. Dette vil placere pumpestemplet uden for det hul, der forbinder beholderen med bremsesystemet.

Få hjælp af en anden person, eller placer et afstandsstykke (punkt 4) mellem sædet og pedalen, så pedalen trykkes 3-5 cm ned. Tryk den ikke længere ned end det.
Bremseforsyningsslangen kobles fra forbindelsen til rammen. Sikkerhedsclipsen fjernes også fra forsyningsrøret.
2. Frakobl bremseforsyningsrøret fra forbindelsen til chassiset (punkt 5). Pas på ikke at beskadige kanterne på sekskantmøtrikken på det stive rør. Vi anbefaler, at du bruger en topnøgle til at stramme eller løsne beslag. Hav en klud og en beholder inden for rækkevidde til at opsamle eventuel bremsevæske, der måtte løbe ud. Fjern sikkerhedsclipsen (punkt 6) fra forsyningsrøret (punkt 7), hvis en sådan findes.
FORSIGTIG! !På nogle køretøjer anvendes der slanger (fra chassis til ophæng) og stive rør (fra ophæng til bremsebakke) til forsyning af bremsebakkerne. I så fald skal du fjerne slangerne og de stive rør.
Forsyningsrøret kobles fra beslaget til rammen.
3. Frakobl forsyningsrøret (punkt 7) fra beslaget på chassiset og fra alle andre forsyninger. Forsyningsrøret skal forblive tilsluttet bremsebakken. Brug passende propper til at forsegle forsyningsrøret (punkt 7), så snart det er fjernet, så der ikke kan trænge støv og snavs ind.
Bremsebakkens monteringsskruer fjernes fra stubakslen.
4. Fjern fastgørelsesskruerne (punkt 8), der fastgør bremsebakken på spindlen. Fjern bremsebakken. 
Møtrikker og fastgørelsesskruer fjernes fra bremseskiven.
5. Identificer og skru alle bremseskivens fastgørelsesmøtrikker og -skruer af. Fjern bremseskiven (punkt 9) fra sædet. Brug evt. gevindhullet på bremseskiven som hjælp, hvis det er nødvendigt. Sæt en passende skrue i, og stram den, indtil trykket på navets overflade gør det muligt at fjerne bremseskiven. Hvis der ikke er et gevindhul, skal du bruge en gummihammer og slå forsigtigt på den bageste del af bremseskiven på forskellige steder, indtil bremseskiven bevæger sig og kan fjernes.
Griberens støtteflade rengøres omhyggeligt.
6. Rengør bremsebakkens overflade (punkt 10) grundigt med egnede materialer og produkter (punkt f.eks. en fugtig klud). Rust skal fjernes med ståluld eller en metalbørste.
Forsyningsrøret kobles fra beslaget til rammen.
Forsyningsrøret kobles fra beslaget til rammen.
7. Rengør overfladen på bremseskiven (punkt 11), der hviler på navet, grundigt med egnede materialer og produkter (f.eks. en fugtig klud). Resten skal rengøres med ståluld eller en metalbørste.
 
 
Installation af GT-komponenterne
 
FORSIGTIG! I mange tilfælde er den nye GT-bremseskive større end den originale bremseskive.
 
1. Placer midlertidigt den nye GT-bremseskive i dens sæde, og sørg for, at der er en afstand på mindst 3 mm mellem bremseskiven og støvpladen.
2. Hvis afstanden mellem bremseskiven og støvpladen er mindre end 3 mm, skal støvpladen fjernes. Se køretøjsproducentens manual for afmontering af pladen.
3. Hvis GT-sættet ikke indeholder beslaget, skal du gå videre til punkt 8.
 
ADVARSEL! Se det vedlagte diagram M for korrekt montering af beslaget.
 
Beslaget fastgøres til spindlen ved hjælp af skruer.
4. Fastgør beslaget (punkt 12) til spindlen med de nye skruer (punkt 8), hvis de følger med i GT-sættet. Alternativt kan du bruge de originale skruer.
ADVARSEL! Sørg for, at overfladerne på beslaget og spindlen er i fuld kontakt med hinanden.
Bremseskiven placeres på navet.
5. Placer bremseskiven (punkt 13) på navet. Hvis den originale bremseskive har huller til spindelfastgørelsesskruerne, findes disse også på GT-bremseskiven. For at måle oscillationen skal du midlertidigt løsne alle hjulets fastgørelsesmøtrikker eller -skruer. Brug forskellige bremseskiver til hver skrue eller bolt for ikke at beskadige bremseskiven og for at sikre, at skruerne eller møtrikkerne ikke når enden af gevindet, før bremseskiven fastgøres. Spænd til et moment på 14 Nm.
Komparatorens magnetiske base placeres på bremsebakkens støtteflade, og komparatorens spids placeres på bremseskivens indvendige bremseflade.
6. Placer den magnetiske base (punkt 14) på måleinstrumentet på bremsebakkens overflade eller på en passende placeret metalstøtte, der er integreret i køretøjet, og sørg for, at basen ikke bevæger sig under målingen.
 
7. • Lad spidsen af måleinstrumentet hvile på bremseskivens indvendige bremseflade (punkt 13) ca. 3-5 mm fra den udvendige diameter. Sørg for, at spidsen ikke kommer i kontakt med huller eller åbninger under rotation af bremseskiven. Drej bremseskiven en hel omgang. Den samlede oscillation må ikke overstige 0,07 mm.​​​​​
 
Hvis oscillation overstiger denne værdi, kan den reduceres ved at fjerne bremseskiven og dreje den 1/3, 1/4 eller 1/5 omgang, alt efter antallet af fastgørelseshuller. Sæt bremseskiven på igen, og gentag målingen. Hvis dit køretøj er forsynet med skruer til fastgørelse af bremseskiven på navet, er ovenstående muligvis ikke muligt. I så fald skal du prøve bremseskiver fra et andet sæt til samme køretøj, hvis det er tilgængeligt. Hvis oscillationsværdierne fortsat overskrider den indstillede grænse, er navet, spindlen eller lejet sandsynligvis uden for de specificerede grænser. Konsulter køretøjsproducentens manual for at løse problemet.
ADVARSEL! Brug ikke fugemasse eller gevindsikring på de skruer eller møtrikker, der fastgør bremsebakken til beslaget.
 
Bremsebakken placeres på bremseskiven. Skiver og møtrikker placeres på hver bolt.
8. • Placer bremsebakken (punkt 14) på bremseskiven. Hvis beslaget (punkt 12) er forsynet med bolte, skal du sørge for, at bremsebakken er placeret som vist på figuren. Sæt en skive (punkt 15) (punkt hvis det er planlagt) og en møtrik (punkt 16) på hver bolt. Møtrikkerne er selvlåsende, gevindhullet er ovalt, og det er ikke nødvendigt at bruge låsemasse til gevind. Spænd hver møtrik med et tilspændingsmoment på 115 Nm.
Hvis beslaget er uden bolte, skal du bruge skruerne og eventuelle skiver (hvis de findes) til at fastgøre bremsebakken til beslaget. Spænd skruerne med det tilspændingsmoment, der er angivet i tabellen:
 
Skruetype Tilspændingsmoment
M12x1.5 115 Nm
M14x1.5 120 Nm
 
ADVARSEL! Brug ikke fugemasse eller låsemasse på nogen af rørbeslagene.
En skive sættes på den korte ende af adapteren og skrues ind i indføringshullet på spændetangen.
9. Fjern plastikhætten med gevind fra forsyningshullet på bremsebakke-siden.

10. For GT-sættet med adapter (punkt 17) skal du indsætte en kobberskive (punkt 21) på den korte del og skrue den ind i bremsebakkens forsyningshul (punkt 18). Spænd med et moment på 20 Nm.
Enden af fremføringsrøret skrues fast på adapteren.
11. Skru enden af forsyningsrøret (punkt 19) på adapteren (punkt 17) uden at stramme, så beslaget kan dreje under de næste trin i monteringen, og gå derefter videre til punkt 13.
Der sættes en skive på skruen. Det hele sættes på en anden kobberskive og skrues fast i fremføringshullet.
12. For sæt, der leveres med banjo-beslag, skal du indsætte en kobberskive (punkt 21) på skruen (punkt 20), indsætte banjo-beslaget og derefter endnu en kobberskive (punkt 21). Skru det hele ind i bremsebakkens forsyningshul (punkt 18) uden at stramme, så beslaget (punkt 22) kan dreje under de næste trin i monteringen.
Forsyningsslangen sættes ind i beslaget på rammen.
13. Fastgør forsyningsrøret til eventuelle understøtninger. Sæt forsyningsrørets beslaget (punkt 22) i beslaget på chassiset, og sørg for, at det ikke bliver snoet.
ADVARSEL! I nogle tilfælde leveres passende formede adaptere sammen med rørene til sædet i beslaget på chassiset. Hvis de findes, skal de bruges. Se den specifikke monteringsvejledning, der følger med sættet. Det er ikke tilladt at ændre (ved at bearbejde) sædet i beslaget på chassiset.
Forsyningsslangen tilsluttes igen til væsketilførselssystemet på rammen.
14. Tilslut forsyningsrøret (punkt 23) til væskeforsyningssystemet (punkt 5) på chassiset igen. Monter eventuelle fastgørelsesclips (punkt 6). Spænd beslaget (punkt 24) med det tilspændingsmoment, der er foreskrevet af køretøjets producent.
Øjebeslaget strammes til spændetangen.
15. Spænd enden af røret til adapteren eller banjo-beslaget (punkt 20) til bremsebakken med et moment på 20 Nm. Sørg for, at forsyningsrøret ikke bliver snoet.
FARE! Monter hjulet midlertidigt, og kontrollér, at forsyningsrøret er placeret korrekt. Kontrollér, at forsyningsrøret ikke trækkes eller vrides og kommer i kontakt med affjedringen, chassiset, transmissionen og fælgen under fuld bevægelse af styretøjet og affjedringen. Forkert placering af forsyningsrøret kan medføre lækage af bremsevæske og funktionsfejl i bremsesystemet med deraf følgende fare for død, alvorlige kvæstelser eller skader på dig selv og andre.
 
16. Ændr om nødvendigt forsyningsrørets forløb.
 
17. Gentag disse handlinger for den anden side af køretøjet.
 
Udluftning
 
Udfør udluftningen i henhold til anvisningerne i køretøjsproducentens manual. Alternativt foreslår Brembo følgende.
FARE! Luft, der er fanget i det hydrauliske kredsløb, påvirker bremsningen alvorligt. Udluftning skal udføres omhyggeligt og grundigt. Brug bremsevæske af den type, der anbefales af køretøjets producent, for at undgå eventuel uforenelighed mellem væskerne. Tag kun væske fra forseglede beholdere. Der kan være 1 eller 2 udluftningsskruer til hver bremsebakke. Udluftningen skal gentages på alle systemets skruer.
ADVARSEL! Under alle de faser, der er beskrevet nedenfor, skal du sørge for, at bremsevæsken ikke kommer i kontakt med dele af køretøjet, som kan blive beskadiget, især lakerede dele. Opsug straks eventuelle stænk eller utilsigtede lækager af bremsevæske med papir, og rengør med vand.
FORSIGTIG! Bremsesystemerne i de nyeste biler kan være udstyret med komplekse og følsomme sikkerhedssystemer (ABS, EBD, ...). I disse tilfælde kan det være nødvendigt at udlufte bremsesystemet ved hjælp af det udstyr, der er specificeret af køretøjsproducenten, og efter en anden procedure end den, der er beskrevet nedenfor. Se køretøjsproducentens manual, og følg instruktionerne.
 
Afstandsstykket fjernes fra bremsepedalen.
1. Fjern afstandsstykket (punkt 4), der tidligere var placeret inde i førerkabinen, så bremsepedalen frigøres, og kredsløbet kan åbnes igen.
Beskyttelseshætten fjernes, og udluftningsproppen på bremsebakken forbindes med røret, der er forbundet med beholderen, som opsamler den udgående væske.
2. Fjern beskyttelseshætten (punkt 26), og tilslut det gennemsigtige rør (punkt 28) til udluftningsskruen (punkt 27) på bremsebakken. Placer en beholder for enden af røret for at opsamle den væske, der kommer ud.
Udluftningsproppen på bremsebakken åbnes, og væsken begynder at samle sig i en beholder.
3. Åbn udluftningsskruen. Træd gentagne gange på bremsepedalen i bilen, indtil den begynder at komme ud af udluftningsskruen.  
Udluftningsproppen på bremsebakken åbnes, og væsken begynder at samle sig i en beholder.
4.  Hold pedalen nede, og luk udluftningsskruen. Slip pedalen, vent et par sekunder, og gentag derefter processen, indtil der kommer bremsevæske ud uden luftbobler, og bremsepedalens sædvanlige modstand og slaglængde er genoprettet. Gentag udluftningsproceduren for alle andre udluftningsskruer.
Bremsepedalen holdes nede af afstandsstykket.
5. Hold bremsepedalen trykket ned ved at placere et afstandsstykke (punkt 4) mellem sædet og pedalen, eller få hjælp af en anden person.
Bremsebakkens udluftningsprop løsnes.
6. Løsn udluftningsskruen (punkt 27) 1/2 til 3/4 omgang.
En spreder bruges til at skubbe stemplerne ind i bremsebakken.
7. Brug et passende værktøj (f.eks. en retraktor (punkt 29)) til at skubbe stemplerne ind i bremsebakken. Dette vil hjælpe med at uddrive den væske og luft, der er i kredsløbet. Luk udluftningsskruen. Slip stemplerne, og fjern afstandsstykket, der tidligere var placeret inde i førerkabinen.
Røret, der forbinder bremsebakkens udluftningsprop til en beholder, fjernes.
8. Fjern det gennemsigtige rør, og sæt beskyttelseshætten på udluftningsskruen igen. Spænd udluftningsskruen med et moment på 14 Nm. Luk proppen til bremsevæskebeholderen. Når bilen holder stille, skal du gentagne gange træde på bremsepedalen, indtil den sædvanlige pedalmodstand er genoprettet. Med motoren tændt skal du trykke kraftigt på bremsepedalen i bilen og kontrollere, at der ikke er væskelækager fra bremsebakken eller unormale trykfald i kredsløbet, og at bremselysene tændes. Monter hjulet igen.
FARE! Hvis bremsebakken lækker væske, skal du gentage alle de handlinger, der er beskrevet i dette dokument, for at finde årsagen og løse problemet.
 
 
Indlejring af bremseklodser og bremseskiver
 
FORSIGTIG! Følg omhyggeligt den procedure, der er beskrevet nedenfor. Brems ikke skarpt.
FARE! Når de nye bremseklodser lige er blevet monteret, skal du huske, at bremseevnen er reduceret, og at du derfor skal:
  • Sætte farten ned;
  • Undgå skarpe, langvarige opbremsninger.
Køre forsigtigt og udføre mindst 30 opbremsninger med middel/lav deceleration i ca. 3 sekunder, og køre mindst 1 km mellem en opbremsning og en anden. Kontrollere, at bremsningen er jævn og uden vibrationer. Køre et par km uden at bremse for at afkøle bremsesystemet. Kontrollere bremsningen igen; hvis den er jævn og uden vibrationer, er bremsesystemet klar til normal brug. Hvis bilen standses umiddelbart efter, at bremsesekvensen er afsluttet, kan varmen fra bremseskiverne få bremsevæskens temperatur til at stige til over kogepunktet. I så fald dannes der bobler i bremsevæsken, som, når køretøjet kommer i gang igen, påvirker systemets bremseevne med fare for død, kvæstelser og skader til følge.
 
 
Vedligeholdelse
 
Medmindre det udtrykkeligt er angivet, kræver systemet ingen særlig vedligeholdelse. Slid på bremseskiven skal overvåges, og det skal kontrolleres, at tykkelsen ikke falder til under det specificerede minimum.  

 
Generelle oplysninger og sikkerhedsoplysninger
 
Dette produkt er designet til at overholde alle gældende sikkerhedsstandarder. Produkterne er ikke beregnet til at blive brugt til andet end det specifikke formål, som de er designet og fremstillet til. Brug til ethvert andet formål eller enhver ændring af eller manipulation med produktet kan påvirke produktets ydeevne og kan gøre produktet usikkert. En sådan ændring eller forkert brug vil ugyldiggøre den begrænsede garanti og kan udsætte den person, der bruger produktet, for erstatningsansvar for personskade eller skade på andres ejendom.
I denne vejledning betyder advarslen "FARE!" procedurer, som, hvis de ikke overholdes, med stor sandsynlighed vil forårsage alvorlig personskade eller endda død. "ADVARSEL!" betyder procedurer, som, hvis de ikke overholdes, muligvis kan forårsage personskade. "FORSIGTIG!" betyder procedurer, som, hvis de ikke overholdes, kan resultere i skader på køretøjet. . 
 
FARE!
  • Dette produkt er afgørende for sikker drift af det køretøj, det er installeret på, og det er kun beregnet til at blive installeret af en faglært, kvalificeret person, der er blevet uddannet og/eller har erfaring med den installation og brug, som produktet er beregnet til. Installatøren skal være udstyret med det rigtige værktøj og have den nødvendige viden og erfaring til at håndtere reparationer på køretøjet. Forkert eller ukorrekt installation, uanset om det skyldes manglende overholdelse af disse instruktioner eller andet, vil ugyldiggøre den begrænsede garanti og kan gøre installatøren ansvarlig i tilfælde af personskade eller skade på ejendom.
  • Brembo er ikke ansvarlig for skader eller personskader, der er forårsaget af en person, der kører et køretøj, hvor et udskiftningsprodukt er blevet installeret forkert.
  • Undgå, at fedt og andre smøremidler kommer i kontakt med bremseskivernes og klodsernes bremseflader, da det kan påvirke bremsesystemets effektivitet. Monter GT-sættets bremsesystem på begge sider.
  • Før udskiftningen påbegyndes, skal du sikre dig, at de materialer der bruges til udskiftningen, passer til køretøjets mærke og model.
  • Dette Brembo-produkt er designet til at overholde alle gældende sikkerhedsstandarder. Produkterne er ikke beregnet til at blive brugt til andet end det specifikke formål, som de er designet og fremstillet til.
  • Brug til ethvert andet formål eller enhver ændring af eller manipulation med produktet kan påvirke produktets ydeevne og kan gøre produktet usikkert.
  • Det brugte produkt, der udskiftes med dette produkt, må ikke monteres på noget andet produkt. Det kan resultere i materielle skader og personskader, herunder dødsfald.
  • Kontrollér altid, at bremsevæskeniveauet i beholderen er mellem det minimums- og maksimumsniveau, der er angivet på beholderen. Et forkert niveau kan forårsage lækage af bremsevæske eller reducere bremsesystemets effektivitet. For meget eller for lidt bremsevæske i beholderen kan medføre, at bremserne ikke fungerer korrekt, hvilket kan medføre personskade, herunder dødsfald.
  • Forsøg ikke at løsne eller stramme skruerne, der holder de halve bremsebakker sammen, eller fastgør mellemstykker eller trækstænger til bremsebakkehuset, medmindre det specifikt kræves i denne manual, og i så fald kun til de angivne indgreb.
  • Fjern ikke boltene.
 
ADVARSEL!
  • I forbindelse med udskiftning af produktet og relaterede emner som bremsevæske, bremseklodser, bremsesko og lignende vil installatøren blive udsat for væsker og dele, der kan betragtes som "farligt affald" i henhold til gældende love, regler og bestemmelser. Alt sådant affald skal håndteres, genbruges og (eller) bortskaffes i overensstemmelse med alle gældende love, regler og bestemmelser. Hvis dette ikke sker, kan producenten af det farlige affald blive straffet i henhold til miljølovgivningen, og det kan resultere i personskade eller skade på ejendom for producenten eller andre.
  • For at undgå at skabe en defekt installation skal du undgå at slå hårdt på og/eller beskadige produktet, dets dele og komponenter, da det kan forringe deres effektivitet og forårsage funktionsfejl. Udskift om nødvendigt alle beskadigede dele eller komponenter.
  • GT-sættene leveres i to pakker for at adskille elementerne i højre side fra elementerne i venstre side. Sørg for, at de enkelte komponenter monteres korrekt, og bland ikke komponenterne fra de to forskellige pakker.
  • For at undgå personskade:
    • Brug passende udstyr til at forhindre indånding af støv, der opstår under rengøring af delene.
    • Brug altid handsker under adskillelse og samling af komponenter med skarpe kanter.
    • Lad ikke hudoverfladen komme i direkte kontakt med klodser og bremsesko, da det kan forårsage slid.
    • Undgå direkte kontakt med bremsevæsken, da den kan forårsage irritation af hud og øjne. I tilfælde af kontakt skal du vaske dig grundigt i overensstemmelse med instruktionerne fra producenten af køretøjet eller bremsevæsken.
    • Sørg for korrekt tilslutning af alle elektriske kontakter, og kontroller, at advarselslamperne tændes. Hvis de ikke gør det, kan manglende funktion af advarselslamperne medføre en reduktion af bremsesystemets effektivitet eller fejl i bremsesignalet

FORSIGTIG!
  • Fjern ikke bremseringen fra klokken. For kompositskiver er klokkerne også udsat for slid, og derfor indebærer udskiftning af en slidt flydende bremseskive en komplet udskiftning af enheden og ikke kun ringen.
  • Brembo råder dig til at måle bremseskivens oscillation under installationen for at sikre, at navet, spindlen og lejet er i perfekt orden og justeret. Hvis proceduren ikke udføres, og der opstår et vibrationsproblem, påtager Brembo sig intet ansvar for anerkendelse af garantien.
  • De faste bremsebakker som dem, der er indeholdt i sættet, overfører flere vibrationer af alle typer til bremsepedalen (undtagen for systemer med elektronisk bremsesystem) og/eller til rattet.
  • Selv om lejerne, alle dele af affjedringen, bøsninger, hoveder, aksler, fælge, dæk osv. ... ikke er overdrevent slidte efter begrænset brug, skal de kontrolleres i overensstemmelse med køretøjsproducentens manual og om nødvendigt udskiftes, før der monteres et GT-sæt.
Begrænsninger i garantien
Denne garanti dækker alle overensstemmelsesfejl, der opstår inden for to år fra levering af varen. Forbrugeren er forpligtet til at meddele sælgeren om mangelen inden for to måneder fra datoen for opdagelsen af den nævnte mangel, uden at dette berører det faktum, at forældelsesfristen for at træffe foranstaltninger med henblik på at søge afhjælpning af manglen er seksogtyve måneder fra leveringen af varen. I tilfælde af en overensstemmelsesfejl har brugeren ret til reparation eller udskiftning af varen eller til en passende prisreduktion eller opsigelse af kontrakten, som fastsat i artikel 130 i forbrugerloven, hvor det er relevant.

Denne garanti udgør den eneste garanti, der gives i forhold til dette produkt og erstatter alle andre garantier, både mundtlige og skriftlige.

Er der andet, du vil spørge om?

Kontakt Brembos tekniske supportteam. Vores teknikere vender tilbage til dig hurtigst muligt!
Tilbage til indekset
Bilmontering
Læs næste artikel
Vejledning til udskiftning af bremseskiven
Privatlivspolitik">