Vejledning til udskiftning af den centrale koblingsslavecylinder (CCSC)

Læs og følg alle anvisninger omhyggeligt. Du finder de samme anvisninger i bremsebakkepakken. Husk at opbevare dem i hele produktets livscyklus. Giv dem til den nye ejer, hvis du sælger din bil.
Vi anbefaler, at du kun udfører de trin, der er nødvendige for at udskifte den eller de ønskede reservedele.  
 
Monteringsprocedure/indledende anbefalinger

1. Tryk ikke pedalen ned flere gange efter hinanden ved udluftning. Tryk kun én gang, og vent på, at det hydrauliske system stabiliserer sig (risiko for overtryk inde i CCSC).
2. Brug ikke smøremidler eller rengøringsmidler, da de kan beskadige tætningerne i CCSC.
3. Hold altid øje med renhedsniveauet.
4. Brug kun bremsevæske, der er godkendt af køretøjets producent.
5. Rengør gamle pakninger, eller fjern dem (hvis de følger med CCSC), og tør støv af forbindelsesfladen.
6. Rengør spidsen af transmissionsakslen, og sørg for, at tætningsfladen ikke er for slidt.
7. Sørg for, at CCSC er installeret fladt mod transmissionsmonteringsoverfladen.​​​​​​​
8. Sørg for, at adapteren er i indgreb, før du strammer fastgørelsesskruerne på CCSC helt.​​​​​​​
9. Placer enhedens fastgørelsesbolte, og spænd dem i henhold til køretøjsproducentens krav.​​​​​​​
10. Udluft aldrig CCSC, hvis koblingen og svinghjulet ikke er monteret endnu (reaktionsbelastning på CCSC).​​​​​​​
11. Sørg for, at CCSC ikke hælder under monteringen, da det kan føre til skader på knasterne eller reduceret levetid (vinkelforskydning).​​​​​​​
12. Ved afslutningen af udluftningsprocessen skal skruen strammes igen (hvis den findes) for at sikre, at den er tæt.
 
Udskift altid koblingsmekanismen til koblingsaktivering med slidgenvinding. Udskift altid koblingens svinghjul og membranen.
 
(A)	Diagram, der viser den korrekte montering af låget på svinghjulet/koblingssystemet.
Korrekt monteringsprocedure
 
Metoden til montering af låget på svinghjulet har stor indflydelse på koblingssystemets funktionelle egenskaber – især for de selvjusterende koblinger – og dermed på CCSC's ydeevne og levetid (belastning/højde). 
 
For at overholde og opretholde koblingssystemets overholdelse af disse egenskaber skal koblingen monteres ved hjælp af et specifikt værktøj, før svinghjulet sættes i. Se diagrammet nedenfor. 
 
Når du monterer koblingssystemet, skal du være meget omhyggelig med at undgå mulige fejl, der kan opstå og dermed beskadige CCSC og dermed ophæve producentens garanti.
 
Nedenfor ser du nogle af disse:
 
1. Monteringsfejl - svinghjulet sidder i den modsatte side 
Et svinghjul, der er monteret forkert (modsat side), vil beskadige CCSC og forårsage deformation af holderingen og lækage.

2. Monteringsfejl - overslag 
I tilfælde af en fejl i samlingen eller udluftningen kan CCSC-systemet arbejde med overslag. Et overslag vil resultere i beskadigelse af holderingen eller den primære tætning, da ringen kan glide af styringen.

3. Aksial og vinklet aksel/motor-fejljustering 
En fejl i den aksiale og/eller vinklede montering af CCSC i forhold til gearakslen kan føre til reduceret funktion og levetid, hvilket reducerer levetiden for akseltætningen på gearkassesiden.

4. Væsken er ikke korrekt 
Koblingshydrauliksystemet må kun fyldes med bremsevæske. Brug aldrig mineralolie, og brug altid den væske, der er anbefalet af producenten i køretøjets instruktionsbog. 

5. Udluftningsfejl - overtryk 
Manuel udluftning skal udføres ved hjælp af følgende proces:
  • Træd ned på koblingspedalen.
  • Åbn udluftningsventilen.
  • Hold koblingspedalen nede, indtil der kommer væske – slip den ikke!
  • Luk udluftningsventilen
  • Slip langsomt koblingspedalen
 
6. Bremsevæske/koblingssystem/rengøring af ccsc 
Kontaminering kan forårsage sporadiske lækager, når smudspartikler samler sig under læbetætningen, og det kan også forårsage permanente lækager, når læbetætningen svulmer op ved kontakt med inkompatible stoffer. 

7. Kontaminering - gearaksel 
Kontaminering på akslen på grund af adskillelse eller genmontering kan forårsage sporadiske lækager, når smudspartikler samler sig under læbetætningen på akseltætningen på gearsiden eller på navsædets tætningsring. Det kan også forårsage permanente lækager, når læbetætningen svulmer op.
 
 
Generelle oplysninger og sikkerhedsoplysninger
 
Dette Brembo-produkt er designet til at overholde alle gældende sikkerhedsstandarder. Produkterne er ikke beregnet til at blive brugt til andet end det specifikke formål, som de er designet og fremstillet til. Brug til ethvert andet formål eller enhver ændring af eller manipulation med produktet kan påvirke produktets ydeevne og kan gøre produktet usikkert.
 
En sådan ændring eller forkert brug vil ugyldiggøre den begrænsede garanti og kan udsætte den person, der bruger produktet, for erstatningsansvar for personskade eller skade på andres ejendom.
I denne vejledning betyder advarslen "FARE!" procedurer, som, hvis de ikke overholdes, med stor sandsynlighed vil forårsage alvorlig personskade eller endda død. "FORSIGTIG" betyder procedurer, som, hvis de ikke overholdes, kan resultere i fysisk skade, mens "ADVARSEL!" betyder procedurer, som, hvis de ikke overholdes, muligvis kan forårsage skade på køretøjet.
 

FARE!
Før udskiftningen påbegyndes, skal du sikre dig, at reservedelene passer til køretøjets mærke og model. Dette produkt er afgørende for sikker drift af det køretøj, det er installeret på, og det er kun beregnet til at blive installeret af en faglært, kvalificeret person, der er blevet uddannet og/eller har erfaring med den installation og brug, som produktet er beregnet til.
 
Installatøren skal være udstyret med det rigtige værktøj og have den nødvendige viden og erfaring til at håndtere reparationer på køretøjet. Forkert eller ukorrekt montering, uanset om det skyldes manglende overholdelse af disse anvisninger eller andet, vil ugyldiggøre den begrænsede garanti og kan gøre installatøren ansvarlig i tilfælde af personskade eller skade på ejendom.
 
Det er vigtigt, at du udskifter bremseskiverne for hver aksel og tager dem fra den samme kasse. Hver gang du udskifter skiverne, skal du også udskifte de tilhørende klodser.
Undgå, at fedt og andre smøremidler kommer i kontakt med bremseskivernes og klodsernes bremseflader, da det kan påvirke bremsesystemets effektivitet.
 
Brembo er ikke ansvarlig for skader eller personskader, der er forårsaget af en person, der kører et køretøj, hvor et udskiftningsprodukt er blevet installeret forkert.
 
FORSIGTIG!
Udskiftede dele skal bortskaffes i overensstemmelse med lovgivningen.
Det er vigtigt at undgå at ramme og/eller beskadige produktet, dets dele og komponenter kraftigt, da det kan forringe deres effektivitet og forårsage funktionsfejl. Udskift om nødvendigt alle beskadigede dele eller komponenter. For at undgå skader anbefaler vi følgende:
  • Brug passende udstyr til at forhindre indånding af støv, der opstår under rengøring af delene.
  • Brug altid handsker under adskillelse og samling af komponenter med skarpe kanter.
  • Lad ikke hudoverfladen komme i direkte kontakt med friktionsmaterialet på klodser og bremsesko, da det kan forårsage slid.
  • Stik ikke hænderne ind i klodsernes sæde, når du fjerner bremsebakkestemplerne med trykluft, da det indebærer en risiko for at knuse hænderne.
  • Undgå direkte kontakt med bremsevæsken, da den kan forårsage irritation af hud og øjne. I tilfælde af utilsigtet kontakt skal du vaske dig grundigt i overensstemmelse med anvisningerne fra producenten af køretøjet eller bremsevæsken. 
  • Udsæt ikke de elektriske komponenter for elektrostatiske opladninger eller slag, som kan beskadige plastdelene.
  • Beskyt de afmonterede elektriske komponenter mod fugt.
  • Sørg for korrekt tilslutning af alle elektriske kontakter, og kontroller, at advarselslamperne tændes. Hvis de ikke gør det, kan manglende funktion af advarselslamperne medføre en reduktion af bremsesystemets effektivitet eller fejl i bremsesignalet.
 
ADVARSEL!
  • Brug ikke skarpt værktøj til at montere gummikomponenter, da det kan beskadige dem. Sørg for, at alle beskadigede dele udskiftes.
 
Begrænsninger i garantien
Denne garanti dækker alle overensstemmelsesfejl, der opstår inden for to år fra levering af varen. Forbrugeren er forpligtet til at meddele sælgeren om mangelen inden for to måneder fra datoen for opdagelsen af den nævnte mangel, uden at dette berører det faktum, at forældelsesfristen for at træffe foranstaltninger med henblik på at søge afhjælpning af manglen er seksogtyve måneder fra leveringen af varen. I tilfælde af en overensstemmelsesfejl har brugeren ret til reparation eller udskiftning af varen eller til en passende prisreduktion eller opsigelse af kontrakten, som fastsat i artikel 130 i forbrugerloven, hvor det er relevant.

Denne garanti udgør den eneste garanti, der gives i forhold til dette produkt og erstatter alle andre garantier, både mundtlige og skriftlige.

Er der andet, du vil spørge om?

Kontakt Brembos tekniske supportteam. Vores teknikere vender tilbage til dig hurtigst muligt!
Tilbage til indekset
Bilmontering
Læs næste artikel
Vejledning til udskiftning af koblings- og bremsecylinderen
Privatlivspolitik">