Vejledning til udskiftning af hovedbremsecylindre

Læs og følg alle anvisninger omhyggeligt. Du finder de samme anvisninger på pakken til bremsecylinderen. Husk at opbevare dem i hele produktets livscyklus. Giv dem til den nye ejer, hvis du sælger din bil.
 
 
Generelle oplysninger
 
1. Brug den bremsevæske, der er anbefalet af producenten.
2. Bremsevæsken skal udskiftes helt, når væskebeholderen er blevet vasket grundigt med sprit.
3. På grund af produktets tekniske karakter skal hovedbremsecylindre udskiftes af en kvalificeret tekniker, og det samme skal dokumenteres ved hjælp af en faktura i tilfælde af et krav.

 
Udskiftningsprocedure
 
1. Hvis cylinderen er udstyret med udluftningsskruer, forbindes udluftningsskruen på cylinderen med en gummislange, og den frie ende af slangen placeres i en gennemsigtig beholder.​​​​​​​
2. Fjern alle dæksler, beslag, elektriske forbindelser eller andre dele, der kan forhindre nem fjernelse af cylinderen, når den er løs.​​​​​​​
3. Løsn rørskruerne, der fastholder udløbsrørene, en smule.​​​​​​​
4. Fjern skruerne eller boltene, der fastgør cylinderen til bremseservoen eller firewallen.​​​​​​​
5. Løsn skruerne til afgangsrørene helt, og træk rørene væk fra cylinderen, så du ikke bøjer eller deformerer dem. Brug en klud under cylinderen til at opsamle eventuel spildt væske, og fjern cylinderen.​​​​​​​
6. Hvis der er spildt bremsevæske på lakken, skal du straks vaske det af med vand.
 
 
Procedure for montering
 
1. Fjern beskyttelseshætterne fra den nye cylinder.​​​​​​​
2. Kontrollér, at servoenhedens udløbstætning, hvis den findes, er monteret korrekt og ubeskadiget.​​​​​​​
3. Placer cylinderen (om muligt med beholderen på plads), og kontrollér omhyggeligt, at servostødstangen er placeret korrekt, eller at trykstangen, der er forbundet med bremsepedalen, kan bevæge sig frit.​​​​​​​
4. Sæt cylinderenhedens skruer eller bolte i igen, og udskift dem, hvis de er beskadigede. Tilspændingsmomentet for boltene skal være som anbefalet af bilproducenten. ​​​​​​​
5. Tilslut bremserørskonnektorerne, og sørg for, at gevindet på rørkonnektorerne og på cylinderen passer sammen. Spænd konnektorerne med de momentindstillinger, der anbefales af bilproducenten.​​​​​​​
6. Monter beholderen, og fyld den med bremsevæske som angivet af bilproducenten.​​​​​​​
7. Hvis der er installeret et ABS-system, skal du nøje følge alle bilproducentens anvisninger.​​​​​​​
8. Udluft bremsesystemet i henhold til bilproducentens anvisninger.​​​​​​​
9. Kontrollér, om der er lækager i bremsesystemet.​​​​​​​
10. Kontrollér bremsevæskeniveauet.​​​​​​​
11. Udfør en prøvekørsel.
 
 
Generelle oplysninger og sikkerhedsoplysninger
 
Dette Brembo-produkt er designet til at overholde alle gældende sikkerhedsstandarder. Produkterne er ikke beregnet til at blive brugt til andet end det specifikke formål, som de er designet og fremstillet til. Brug til ethvert andet formål eller enhver ændring af eller manipulation med produktet kan påvirke produktets ydeevne og kan gøre produktet usikkert.
 
En sådan ændring eller forkert brug vil ugyldiggøre den begrænsede garanti og kan udsætte den person, der bruger produktet, for erstatningsansvar for personskade eller skade på andres ejendom.
 
I denne vejledning betyder advarslen "FARE!" procedurer, som, hvis de ikke overholdes, med stor sandsynlighed vil forårsage alvorlig personskade eller endda død. "FORSIGTIG" betyder procedurer, som, hvis de ikke overholdes, kan resultere i fysisk skade, mens "ADVARSEL!" betyder procedurer, som, hvis de ikke overholdes, muligvis kan forårsage skade på køretøjet.

FARE!
Før udskiftningen påbegyndes, skal du sikre dig, at reservedelene passer til køretøjets mærke og model. Dette produkt er afgørende for sikker drift af det køretøj, det er installeret på, og det er kun beregnet til at blive installeret af en faglært, kvalificeret person, der er blevet uddannet og/eller har erfaring med den installation og brug, som produktet er beregnet til.
 
Installatøren skal være udstyret med det rigtige værktøj og have den nødvendige viden og erfaring til at håndtere reparationer på køretøjet. Forkert eller ukorrekt montering, uanset om det skyldes manglende overholdelse af disse anvisninger eller andet, vil ugyldiggøre den begrænsede garanti og kan gøre installatøren ansvarlig i tilfælde af personskade eller skade på ejendom.
 
Det er vigtigt, at du udskifter bremseskiverne for hver aksel og tager dem fra den samme kasse. Hver gang du udskifter skiverne, skal du også udskifte de tilhørende klodser.
Undgå, at fedt og andre smøremidler kommer i kontakt med bremseskivernes og klodsernes bremseflader, da det kan påvirke bremsesystemets effektivitet.
 
Brembo er ikke ansvarlig for skader eller personskader, der er forårsaget af en person, der kører et køretøj, hvor et udskiftningsprodukt er blevet installeret forkert.
 
FORSIGTIG!
Udskiftede dele skal bortskaffes i overensstemmelse med lovgivningen.
Det er vigtigt at undgå at ramme og/eller beskadige produktet, dets dele og komponenter kraftigt, da det kan forringe deres effektivitet og forårsage funktionsfejl. Udskift om nødvendigt alle beskadigede dele eller komponenter. For at undgå skader anbefaler vi følgende:
  • Brug altid handsker under adskillelse og samling af komponenter med skarpe kanter.
  • Lad ikke hudoverfladen komme i direkte kontakt med friktionsmaterialet på klodser og bremsesko, da det kan forårsage slid.
Begrænsninger i garantien
Denne garanti dækker alle overensstemmelsesfejl, der opstår inden for to år fra levering af varen. Forbrugeren er forpligtet til at meddele sælgeren om mangelen inden for to måneder fra datoen for opdagelsen af den nævnte mangel, uden at dette berører det faktum, at forældelsesfristen for at træffe foranstaltninger med henblik på at søge afhjælpning af manglen er seksogtyve måneder fra leveringen af varen. I tilfælde af en overensstemmelsesfejl har brugeren ret til reparation eller udskiftning af varen eller til en passende prisreduktion eller opsigelse af kontrakten, som fastsat i artikel 130 i forbrugerloven, hvor det er relevant.

Denne garanti udgør den eneste garanti, der gives i forhold til dette produkt og erstatter alle andre garantier, både mundtlige og skriftlige.

Er der andet, du vil spørge om?

Kontakt Brembos tekniske supportteam. Vores teknikere vender tilbage til dig hurtigst muligt!
Tilbage til indekset
Bilmontering
Læs næste artikel
Vejledning til montering af gt-sættetT
Privatlivspolitik">