Skal du vælge standardbremseklodser eller Xtra-bremseklodser?

Hvad er forskellen mellem standard- og Xtra-bremseklodser?
 
Vi har spurgt Stefano Previtali, Group Product Manager hos Brembo Aftermarket Business Unit, om de vigtigste forskelle mellem en standard- og en Xtra-bremseklods for at hjælpe brugerne med at vælge den rigtige komponent til deres bremsesystem.
 
Stefano, Brembos Xtra-bremseklodser er udviklet til forbedre resultaterne med bremseskiverne Brembo Xtra med huller og Brembo Max med riller. Hvad er fordelene i forhold til en standardbremseklods?
En bremseklods svarende til den originale udvikles som regel til en skive med en bremseoverflade uden mekanisk bearbejdning. Alligevel garanterer testene mere end tilfredsstillende resultater også sammen med bremseskiverne i X-serien, også selv om fordelene ved skivernes huller og riller ikke udnyttes fuldt ud.
Når Brembos Xtra-bremseklodser i stedet anvendes sammen med Xtra- og Max-skiverne, sikres optimale resultater med længere holdbarhed og mindre støj. Desuden er hullerne og rillerne en afgørende faktor for selve bremseklodsen og dermed hele bremsesystemet.
 
Hvor stor forbedring i procent kan man forvente?
Det er ikke muligt at angive en procentvis forbedring af ydelsen med absolut nøjagtighed, da der er mange involverede variabler (bilens type, det originale bremsesystem, kørestil osv.). Vi kan i stedet gå ud fra konkrete fordele, som også uerfarne førere vil sætte pris på som f.eks. en bedre pedalfølsomhed, en hurtigere reaktion af bremserne, en betydelig forbedring af kørekomforten samt mindre slid. En friktionskoefficient, der forbliver konstant, selv når temperaturskift forhindrer dannelsen af varme pletter på bremseoverfladen, hvilket ellers ville forårsage bremsestøj.
 
Er der andre fordele ved at anvende Xtra-klodserne?
Slidtests viser en større holdbarhed sammenlignet med standardklodserne på skiver som f.eks. Brembo Max og Brembo Xtra. Det reducerer desuden støvdannelsen.
 
Er det muligt at bedømme den øgede holdbarhed i forhold til en standardbremseklods?
Anvendelsen af Xtra-bremseklodserne sammen med Max- og Xtra-skiverne sikrer 20 % øget holdbarhed sammenlignet med standardklodser på de samme skiver.
 
Hvordan er denne forbedring opnået?
Det skyldes BRM X L01-materialet! Det materiale, der er blevet anvendt til de nye Xtra-klodser er et direkte resultat af Brembos knowhow inden for originalt udstyr og de højtydende produkter, der skal til for at tæmme de mest voldsomme kræfter. Det kombinerer egenskaberne ved en fantastisk ydelse med den støjsvaghed, som topsegmentet kræver.
Vis Xtra-klodser og standardbremseklodser fra Brembo
 

Er der andet, du vil spørge om?

Kontakt Brembos tekniske supportteam. Vores teknikere vender tilbage til dig hurtigst muligt!
Tilbage til indekset
Sådan vælger du det rigtige produkt
Læs næste artikel
Hvordan finder jeg det rigtige produkt til min bil ved hjælp af søgefunktionen fra Brembo Parts?
Privatlivspolitik">