Tavanomaiset vai Xtra-jarrupalat: kummat pitäisi valita?

Mitkä ovat tavanomaisten jarrupalojen ja Xtra-jarrupalojen väliset erot?
 
Haastattelimme Stefano Previtali, Brembo-ryhmän jälkimarkkinaosaston tuotepäällikköä, tavallisten jarrupalojen ja Xtra-jarrupalojen välisistä pääasiallisista eroista, jotta voisimme auttaa valitsemaan oikean osan kulloiseenkin jarrujärjestelmään.
 
Stefano, Brembo Xtra -jarrupalat on kehitetty lisäämään rei'itettyjen Brembo Xtra -jarrulevyjen ja aukollisten Brembo Max -jarrulevyjen suorituskykyä. Mitkä ovat niiden edut verrattuna tavanomaisiin jarrupaloihin?
Alkuperäistä jarrupalaa vastaava tuote on suunniteltu yleensä jarrulevylle, jonka jarrutuspintaa ei ole työstetty. Tästä huolimatta testit takaavat enemmän kuin tyydyttävän toiminnan myös X-sarjan jarrulevyjen kanssa, vaikka jarrulevyn poraamisesta tai urittamisesta saatavat edut eivät korostu.
Kun sen sijaan käytetään Brembo Xtra -jarrupaloja yhdessä Xtra- tai Max-jarrulevyjen kanssa, ne takaavat korkean suorituskyvyn, johon yhdistyvät alhaisempi melutaso ja kestävyys. Lisäksi reiät tai aukot ovat merkittävä tekijä itse jarrupalalle ja siten koko jarrujärjestelmälle.
 
Miten merkittävä prosentuaalinen parannus on odotettavissa?
Suorituskyvyn parantumista ei voida määritellä absoluuttisesti määrällisesti, koska asiaan vaikuttavia muuttujia on niin monia (auton tyyppi, alkuperäinen jarrujärjestelmä, ajotyyli jne.). Voimme sen sijaan puhua konkreettisista hyödyistä, joita käyttäjä – myös mahdollisesti kokematon kuljettaja – voi saada. Näitä ovat herkemmin reagoiva poljin, huomattava ajomukavuuden lisääntyminen ja tuotteen vähäinen kuluminen. Myös lämpötilan muuttuessa tasaisena pysyvä kitkakerroin estää kuumien kohtien muodostumisen jarrutuspinnalle ja siten kuumuudesta aiheutuvan tärinän.
 
Saadaanko Xtra-jarrupaloista muita etuja?
Kulumistestit ovat osoittaneet paremman kestävyyden verrattuna tavanomaisiin jarrupaloihin, jotka ovat asennettuina esim. Brembo Max- ja Brembo Xtra -jarrulevyihin. Tämä merkitsee myös vähäisempää pölymäärää.
 
Pystymmekö arvioimaan kestävyyden lisääntymistä verrattuna tavanomaiseen jarrupalaan?
Käyttämällä Xtra-jarrupaloja Max- ja Xtra-jarrulevyjen kanssa saadaan lisättyä kestävyyttä 20 % verrattuna kokoonpanoon, jossa on tavanomaiset jarrupalat mainituissa jarrulevyissä.
 
Miten tämä uusin parannus on saatu aikaan?
Kiitos kuuluu BRM X L01 -yhdisteelle! Materiaali, jota on käytetty uusissa Xtra-jarrupaloissa, pohjautuu suoraan Brembon tietotaitoon alkuperäisvarusteiden alalta ja High Performance -tuotteista, joita tarvitaan suurten voimien hallitsemiseen. Siinä yhdistyvät erinomaisen suorituskyvyn edellyttämät ominaisuudet alhaisempaan melutasoon kuin mitä vaaditaan korkeimman segmentin ajoneuvoilta.
Näytä Xtra-jarrupalat ja tavanomaiset Brembon jarrupalat
 

Onko jotain muuta, mitä haluat kysyä?

Ota yhteyttä Brembon tekniseen tukitiimiin. Teknikkomme ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!
Palaa hakemistoon
Kuinka valita oikea tuote
Lue seuraava artikkeli
Miten löydän autooni sopivan tuotteen Brembon osanhakutoiminnolla?
Tietosuojakäytäntö">