Instrucțiuni pentru reglarea cilindrului principal RCS și a cilindrului principal RCS corsacorta

Reglarea raportului cilindrului principal
 
Capătul manetei este rotit în raport cu corpul manetei. Este indicat locașul tijei de împingere.
1. Verificați valoarea raportului manetei, verificând, cu cilindrul principal montat pe vehicul, culoarea suprafeței superioare a tijei de împingere (punctul 3)
 
Tijă de împingere 
culoare
Tipul de cilindru principal
Descriere
18-20 16-18
Roșu 18 16 Valoare mai mică a raportului
Negru 20 18 Valoare mai mare a raportului
 
AVERTIZARE! Înlocuiți capătul manetei (punctul 1) dacă se rotește în raport cu corpul manetei (punctul 2).
 Capacul de cauciuc este îndepărtat și plasat pe manetă pentru a expune orificiul.
2. Scoateți cu mâna capacul de cauciuc (punctul 4), de pe manetă (punctul 2) pentru a descoperi orificiul (punctul 5)
Butonul de reglare a distanței manetă-ghidon este rotit în sens antiorar, astfel încât să facă vizibilă canelura de reglare a distanței în interiorul orificiului.
3. Rotiți butonul de reglare a distanței manetă-ghidon în sens antiorar (punctul 6) până la capăt pentru a dezvălui canelura de reglare a raportului (punctul 5) din interiorul orificiului (punctul 7).

4. Dacă în orificiu sunt prezente resturi de murdărie sau materiale străine (punctul 5), curățați cu o cârpă umedă.
AVERTIZARE! Nu folosiți aer comprimat.
Șurubelnița cu lamă plată trebuie să aibă un vârf între maxim 3 mm și minim 12 mm.
5. •  Folosiți o șurubelniță plată (punctul 8) cu vârf (punctul 9) care măsoară 3 mm MAX, 2 mm MIN; această măsurătoare trebuie respectată pentru o lungime de 12mm MIN.
AVERTIZARE! Pentru a evita deteriorarea pieselor interne și compromiterea funcționării corecte a produsului, nu utilizați o șurubelniță diferită de cea specificată.
Utilizarea unei șurubelnițe diferite de cea specificată este considerată instalare contrară instrucțiunilor producătorului, caz în care BREMBO nu va răspunde pentru nicio daună cauzată oricărei persoane și/sau de către orice persoană care utilizează un vehicul pe care a fost instalat produsul.
Șurubelnița cu lamă plată este introdusă în orificiu până când se cuplează în canelură.
6. Introduceți șurubelnița cu lamă plată (punctul 8) în orificiu (punctul 5) până când se fixează în canelură (punctul 7).
AVERTIZARE! În timpul reglajului cu șurubelnița, nu exercitați forță excesivă, fie la rotație, fie sub presiune, pentru a evita deteriorarea pieselor interne.
Se verifică culoarea vârfului.
7. Rotiți șurubelnița cu 180° până când auziți un clic care indică faptul că selectarea a fost făcută; verificați dacă culoarea tijei de împingere (punctul 3) corespunde valorii raportului dorit.
Capacul de cauciuc este plasat pe manetă și butonul este rotit pentru a regla distanța manetă-ghidon.
8. Repoziționați capacul de cauciuc (punctul 4) pe manetă și rotiți butonul de reglare a distanței manetă-ghidon (punctul 6) până când maneta este poziționată (punctul 2) la distanța dorită de ghidon.
AVERTIZARE! Reglarea raportului afectează cursa manetei în generarea presiunii necesare pentru oprirea vehiculului.
 
 
Reglarea cursei de mers în gol
 
Numai pentru cilindrul principal RCS corsacorta
Marcajul este necesar pentru a distinge cilindrul principal „RCS corsacorta”.
ATENȚIE! Cilindrul principal „RCS corsacorta” se distinge prin marcajul „corsacorta” (punctul 10).
Butonul reglează cursa de mers în gol și afectează distanța manetă-ghidon.
AVERTIZARE! Reglarea cursei de mers în gol la una dintre cele trei setări R-S-N prin intermediul butonului (punctul 11) afectează cursa manetei în generarea presiunii necesare pentru oprirea vehiculului.
 
Test de funcționare
 
AVERTIZARE! Pentru toate reglajele descrise mai sus, asigurați-vă că atunci când maneta este cuplată, aceasta se poate roti pentru a genera acțiunea corectă de frânare; în caz contrar, acţionaţi butonul (punctul 6) pentru a îndepărta maneta. Efectuați teste de frânare la viteză mică, verificând dacă frânarea este eficientă.
Limitări ale garanției
Această garanție acoperă toate defectele de conformitate apărute în termen de doi ani de la livrarea bunului. Consumatorul este obligat să raporteze vânzătorului defectul de conformitate în termen de două luni de la data descoperirii defectului menționat, fără a aduce atingere faptului că termenul de prescripție pentru a lua măsuri menite să remedieze defectul este de douăzeci și șase de luni de la livrarea bunului. În cazul unui defect de conformitate, utilizatorul are dreptul la repararea sau înlocuirea bunului sau la o reducere corespunzătoare a prețului sau la rezilierea contractului, așa cum este stabilit de art. 130 din Codul consumatorului, după caz.

Aceasta garantie constituie singura garantie oferita in legatura cu acest produs si inlocuieste orice alte garantii, atat verbale cat si scrise.

Mai este ceva ce vrei să întrebi?

Contactați echipa de asistență tehnică Brembo. Tehnicienii noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil!
Revenire la index
Montaj motociclete
Citiți articolul următor
Instrucțiuni pentru înlocuirea etrierului de frână
Politică de confidențialitate">