Instrucțiuni pentru înlocuirea cilindrilor de roată

Vă rugăm să citiți și să urmați cu atenție toate instrucțiunile. Veți găsi aceleași instrucțiuni în pachetul cilindrului principal de frână. Nu uitați să le păstrați pe întreg ciclul de viață al produsului. Predați-le noului proprietar dacă vindeți vehiculul.
 
Informații generale

1. Utilizați lichidul de frână recomandat de producător. Lichidul de frână trebuie înlocuit în întregime după ce rezervorul de lichid a fost spălat temeinic cu alcool metilic.
2. Datorită naturii tehnice a produsului, cilindrii principali de frână trebuie înlocuiți de un tehnician calificat și acest lucru va trebui să fie dovedit prin factură în cazul unei reclamații.​​​​​​​
3. Stabilizați vehiculul pe suporturi, asigurându-vă că este perfect stabil înainte de a scoate roțile, apoi scoateți tamburul de frână.​​​​​​​
4. Înainte de a continua dezasamblarea, notați poziția diferitelor componente pentru a asigura reasamblarea corectă.​​​​​​​
5. Scoateți saboții de frână, arcul de revenire a saboților și piesele mecanismului de reglare automată.​​​​​​​
6. Deșurubați conectorul tubului de frână de la cilindru, asigurându-vă că nu deteriorați sau deformați tubul.​​​​​​​
7. Vă recomandăm să înlocuiți simultan cilindrii roților pe ambele părți.​​​​​​​
8. Goliți complet lichidul de frână.
 
Procedura de înlocuire
 
1. Dacă cilindrul este înșurubat pe o placă de suport, scoateți bolțurile de fixare și eliberați cilindrul din locașurile sale. Dacă cilindrul este fixat cu plăci de fixare, deconectați cablul frânei de mână și furtunul de cauciuc rezistent la praf pentru a elibera placa de fixare.​​​​​​​
2. Dacă cilindrul este susținut de un inel/o șaibă elastică Seeger, scoateți-o pe acesta din urmă din cilindru și glisați cilindrul de pe placa de suport împreună cu garniturile sale.​​​​​​​
3. Curățați bine placa de suport.
 
Procedura de montare
 
1. Pentru cilindrii înșurubați pe placa de suport, montați o nouă garnitură și apoi fixați cilindrul de placa de suport folosind șuruburile de fixare, strângându-le la cuplul recomandat de producătorul vehiculului.
2. Pentru cilindrii de tipul cu alunecare, ungeți zonele de alunecare ale plăcii de suport, având grijă să păstrați toate celelalte părți fără grăsime. Așezați cilindrul pe placa de suport și fixați plăcile de fixare, asigurându-vă că sunt poziționate corect. Reinstalați garnitura de cauciuc rezistentă la praf și reconectați cablul frânei de mână.
3. Pentru cilindrii fixați cu inele de oprire, montați noul cablu pe placa de suport cu garnituri noi și instalați corect inelul. Dacă nu este deja montat, montați un nou sistem de aerisire, conectați tubul frânei de mână, asigurându-vă că filetul de la cilindru și conectorul tubului se potrivesc și strângeți șurubul la setările de cuplu recomandate de producătorul vehiculului.
4. Remontați frâna, verificând cu atenție starea de uzură a saboților; se recomanda montarea de saboți noi.​​​​​​​
5. Verificați ca tamburul să nu fie deteriorat sau uzat; înlocuiți-l dacă aveți dubii. Tamburii se pot prelucra (curăța) dacă sunt deteriorați, iar supradimensionarea maximă acceptată (după curățare) la un vehicul de pasageri sau un vehicul utilitar ușor este de 1,5 mm.​​​​​​​
6. Verificați dacă toate piesele au fost montate corect.​​​​​​​
7. Reglați și aerisiți sistemul, verificați dacă există scurgeri.​​​​​​​
8. Reinstalați roțile, coborâți vehiculul la sol și strângeți șuruburile roților.​​​​​​​
9. Efectuați un test drive.
 
 
Informații generale și de siguranță
 
Acest produs Brembo a fost proiectat pentru a respecta toate standardele de siguranță aplicabile. Produsele nu sunt destinate a fi utilizate diferit de utilizarea specifică pentru care au fost proiectate și fabricate. Utilizarea în orice alt scop, orice modificare sau manipulare a produsului poate afecta performanța acestuia și îl poate face nesigur.
 
O astfel de modificare sau utilizare necorespunzătoare va anula garanția limitată și poate expune persoana care utilizează astfel produsul la răspundere pentru vătămări corporale sau daune materiale aduse altora.
În aceste instrucțiuni, avertizarea „PERICOL!înseamnă proceduri care, dacă nu sunt respectate, au un grad ridicat de probabilitate ca să provoace vătămări grave sau chiar deces. „ATENȚIE” înseamnă proceduri care, dacă nu sunt respectate, ar putea duce la daune fizice, în timp ce „AVERTIZARE!” înseamnă proceduri care, dacă nu sunt respectate, ar putea cauza deteriorarea vehiculului.
 

PERICOL!
Înainte de a începe înlocuirea, asigurați-vă că piesele de schimb sunt potrivite pentru marca și modelul de vehicul. Acest produs este vital pentru funcționarea în siguranță a vehiculului pe care este instalat și este destinat să fie instalat numai de către o persoană pricepută, calificată, care a fost instruită și/sau are experiență în instalarea și utilizarea pentru care produsul este destinat.
 
Instalatorul trebuie să fie echipat cu uneltele adecvate meseriei sale și cu cunoștințele și experiența necesare pentru a se ocupa de reparațiile vehiculelor. Instalarea necorespunzătoare sau incorectă, indiferent dacă este cauzată de nerespectarea cu fidelitate și completă a acestor instrucțiuni sau în alt mod, va anula garanția limitată și ar putea expune instalatorul la răspundere în cazul vătămării corporale sau daunelor materiale.
 
Este esențial să înlocuiți discurile de frână pentru fiecare punte, luându-le din aceeași cutie. De fiecare dată când înlocuiți discurile înlocuiți și plăcuțele aferente.
Evitați contactul grăsimii și altor lubrifianți cu suprafețele de frânare ale discului și plăcuțelor, deoarece acest lucru ar putea afecta eficiența sistemului de frânare.
 
Brembo nu va răspunde pentru nicio daună sau vătămare cauzată unei persoane sau de către orice persoană care operează un vehicul pe care un produs înlocuitor a fost instalat necorespunzător.
 
ATENȚIE!
Piesele înlocuite trebuie eliminate în conformitate cu legea.
Este vital să evitați lovirea bruscă și/sau deteriorarea produsului, pieselor și componentelor acestuia, deoarece acest lucru le poate afecta eficiența și le poate cauza funcționarea defectuoasă. Dacă este necesar, înlocuiți orice piesă sau componentă deteriorată. Pentru a evita rănirea, vă recomandăm următoarele:
  • Purtați întotdeauna mănuși în timpul dezasamblarii și asamblarii componentelor cu margini ascuțite.
  • Nu lăsați suprafața pielii să intre în contact direct cu materialul de frecare al plăcuțelor și saboților de frână, deoarece acest lucru ar putea provoca abraziuni.
Limitări ale garanției
Această garanție acoperă toate defectele de conformitate apărute în termen de doi ani de la livrarea bunului. Consumatorul este obligat să raporteze vânzătorului defectul de conformitate în termen de două luni de la data descoperirii defectului menționat, fără a aduce atingere faptului că termenul de prescripție pentru a lua măsuri menite să remedieze defectul este de douăzeci și șase de luni de la livrarea bunului. În cazul unui defect de conformitate, utilizatorul are dreptul la repararea sau înlocuirea bunului sau la o reducere corespunzătoare a prețului sau la rezilierea contractului, așa cum este stabilit de art. 130 din Codul consumatorului, după caz.

Aceasta garantie constituie singura garantie oferita in legatura cu acest produs si inlocuieste orice alte garantii, atat verbale cat si scrise.

Mai este ceva ce vrei să întrebi?

Contactați echipa de asistență tehnică Brembo. Tehnicienii noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil!
Revenire la index
Montaj auto
Citiți articolul următor
Instrucțiuni pentru înlocuirea cilindrilor principali de frână
Politică de confidențialitate">