Care este cea mai bună alegere pentru mașina mea, discurile Max sau Xtra?

Înainte de a cumpăra un produs Brembo, verificați dacă acesta este compatibil cu mașina dvs. Iată cum puteți afla dacă discurile Max sau Xtra reprezintă cea mai bună alegere pentru dvs.
 
Discurile Brembo Max au fante, în timp ce discurile Brembo Xtra sunt perforate încrucișat. Ambele caracteristici îmbunătățesc semnificativ performanța sistemului dvs. de frânare, prin:
 
Pictogramă care indică funcția de îmbunătățire a aderenței pentru discurile Brembo
Creșterea aderenței plăcuței/discului
Pictogramă care indică funcția de curățare și reînnoire a materialului de frecare pentru discurile Brembo
Menținerea suprafeței plăcuței curată și îndepărtarea materialului vechi de frecare
 
Pictogramă care indică funcția de dispersie a apei și de disipare a gazelor pentru discurile Brembo
Contribuția la eliminarea apei și la disiparea gazelor
Pictogramă care indică cea mai bună caracteristică de răcire a sistemului de frânare pentru discuri Brembo
Îmbunătățirea răcirii frânei
 
 
 
Orificiile încrucișate sau fantele unui disc de frână asigură o aderență mai mare între disc și plăcuță. Acest lucru se traduce printr-un răspuns de frânare mai rapid și un sistem de frânare mai eficient în ansamblu. Acest lucru se datorează faptului că orificiile și fantele cresc coeficientul de frecare al suprafeței discurilor, ceea ce îmbunătățește performanța de frânare, în special la aplicarea inițială a frânelor.
 
Un alt avantaj important al discurilor perforate încrucișat sau canelate este că mențin plăcuța curată și îndepărtează continuu materialul vechi de frecare, astfel încât doar materialul nou al plăcuței intră în contact cu rotorul. De asemenea, orificiile sparg pelicula de apă care se poate forma pe suprafața de frânare. Aceasta înseamnă că, chiar și în condiții umede, sistemul de frânare răspunde eficient chiar de la prima apăsare a pedalei de frână. În mod similar, fantele orientate spre exterior elimină mai eficient apa care se acumulează pe suprafața discului, asigurând un comportament mai previzibil în toate condițiile meteorologice.
 
Așa cum elimină apa, orificiile și fantele îmbunătățesc, de asemenea, capacitatea discului de a disipa gazele eliberate între plăcuță și disc în condiții de temperatură ridicată. Aceste gaze, produse de rășinile folosite pentru a permite arderea materialului de frecare la temperaturi ridicate, pot reduce coeficientul de frecare între disc și placă, ceea ce duce la o pierdere a eficacității frânării, cunoscută sub denumirea de reducerea puterii de frânare. Orificiile încrucișate sau fantele discurilor de frână permit discului însuși să elimine aceste gaze mai rapid, restabilind condițiile optime de frânare foarte rapid.
 
În sfârșit, fantele și orificiile măresc și capacitatea sistemului de a disipa căldura generată de disc și plăcuță, îmbunătățind performanța întregului sistem de frânare.
 
Create special pentru a îmbunătăți performanța de frânare, în anumite condiții și în funcție de designul plăcuței și de materialul de frecare utilizat, discurile perforate încrucișat sau canelate pot duce la o uzură mai rapidă a plăcuțelor de frână.
 
În general, discurile cu perforate încrucișat și canelate oferă beneficii comparabile în ceea ce privește performanța. În sporturile cu motor, discurile canelate sunt folosite mai des, deoarece oferă o expulzare mai bună a apei și a gazului, în timp ce discurile perforate încrucișat sunt folosite mai frecvent la mașinile sport de șosea, deoarece nu sunt la fel de dure cu materialul de frecare al plăcuțelor. Din punct de vedere pur cosmetic, pe de altă parte, discurile perforate încrucișat conferă mașinii un aspect mai sportiv.
 
Deoarece atât perforarea încrucișată, cât și fantele sunt prelucrate în structura discului, potențial slăbindu-l, este evident că proiectarea și procesul de producție joacă roluri fundamentale în asigurarea fiabilității - în ceea ce privește rezistența mecanică și durabilitatea - și, cel mai important, siguranța discului.
 
Numărul, dimensiunea și locația fiecărui orificiu și a fiecărei fante individuale trebuie definite cu precizie pentru fiecare disc în timpul procesului de proiectare.
 
Discul prelucrat rezultat este apoi supus testelor rutiere și pe banc pentru a se asigura că oferă performanțe remarcabile în toate condițiile de condus și îndeplinește toate cerințele de siguranță, rezistență mecanică și durabilitate specificate de producătorul vehiculului.
 
Așadar, dacă sunteți în căutarea unui disc canelat sau perforat încrucișat, sau a unui disc cu ambele soluții, care nu numai că oferă performanțe la superlativ, ci și îmbunătățește siguranța, este important să alegeți întotdeauna un produs de la un producător cu experiență dovedită în domeniul proiectării și fabricării acestor componente.
 
În concluzie: după cum se poate observa în tabelul următor, în general, discurile Brembo Max (canelate) și Brembo Xtra (perforate încrucișat) oferă aceleași avantaje.
 
AVANTAJE Brembo MAx Brembo Xtra
Acțiune de frânare mai rapidă și mai eficientă    
Vechiul material de frecare îndepărtat continuu pentru a expune materialul nou    
Expulzarea eficientă a apei    
Rezistență superioară la reducerea puterii de frânare    
Răcire îmbunătățită a discurilor    
Omologare de tip ECE-R90    
Rezistență excelentă la coroziune    
Ușor de verificat la uzură    
 
 
Schimbați-vă aspectul. Ce vi se potrivește cel mai bine, caracterul mai sportiv și mai agresiv al unui disc perforat încrucișat sau eleganța decisivă a unui disc canelat?
 
Este esențial să alegeți produsul potrivit pentru mașina dvs. pentru ca sistemul dvs. de frânare să funcționeze corect. Vă rugăm să vă asigurați că alegeți numărul de piesă corect.

Mai este ceva ce vrei să întrebi?

Contactați echipa de asistență tehnică Brembo. Tehnicienii noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil!
Revenire la index
Cum să alegi produsul potrivit
Citiți articolul următor
De ce unele dintre discurile din gama Xtra au găuri de trecere, în timp ce altele au găuri oarbe (scobituri)?
Politică de confidențialitate">