Piese de schimb: cei 10 factori care indică diferența dintre echipament original și calitate echivalentă

Printre numeroasele întrebări pe care tot mai mulți oameni le pun Brembo, una dintre cele mai spinoase probleme se referă la componentele de frânare de schimb. De fapt, cu excepția anvelopelor, tot ceea ce este înlocuit în mod regulat la un vehicul - de la uleiul de motor la plăcuțele de frână, lichidul de răcire și filtrele - este greu de evaluat, deoarece nu este vizibil cu ochiul liber.
 
Una dintre cele mai vechi probleme se referă la dihotomia dintre Original Equipment (OE) (echipament original) și Matching Quality (standard component) (calitate echivalentă (componentă standard)) în ceea ce privește frânele, dar și geamurile, sistemul electric și chiar sistemul de evacuare. Termenii în sine sunt destul de înșelători și o modalitate frecventă de a explica diferența este prin comparația dintre medicamentele generice și cele originale.
 
Acest lucru este totuși complet incorect, deoarece diferența dintre echipament original și calitate echivalentă este notabilă, nu doar în ceea ce privește reputația mărcii sau investițiile în publicitate, așa cum vom explica mai jos. În primul rând, iată o clarificare care ar trebui să vă ajute să vă faceți o imagine clară despre cine este Brembo.
 
În calitate de producător de sisteme de frânare și componente originale pentru mai multe modele de mașini (și motociclete) pentru cele mai importante mărci, datorită fabricilor de producție situate în Europa, America de Nord și de Sud și China, Brembo este un producător de echipamente originale de sine stătător de peste trei decenii.

Mai jos sunt 10 diferențe între echipament original și calitate echivalentă. Înainte de a aprofunda diferențele dintre cele două, iată o sugestie utilă pentru a identifica imediat și ușor produsele din gama echipament original.
 
Kitul de înlocuire original are sigla OE (echipament original) pe ambalaj

Cum se recunoaște un produs echipament original

 
Toate produsele echipament original sunt imediat recunoscute deoarece prezintă pe ambalaj logoul OE al furnizorului.
 
Din același motiv, recunoașterea produselor OE din gama Brembo Aftermarket este simplă. Într-adevăr, sigla furnizorului OE este prezentă pe cutiile Brembo de plăcuțe de frână, discuri, etriere recondiționate, saboți de frână și tamburi.

1. E ușor să spui fontă

 
Din punct de vedere istoric, discurile de frână au fost întotdeauna fabricate din fontă și până în prezent majoritatea mașinilor de pe șosele folosesc acest material, în afară de supermașinile exclusive care folosesc în schimb materiale carbon-ceramice. Mulți oameni nu știu totuși că termenul fontă include mai multe tipuri de variante care diferă prin compoziția lor chimică și, ca urmare, performanța lor.
 
Brembo folosește, de fapt, peste 40 de variante diferite de fontă. Alegerea componentelor din gama echipament original reflectă, de fapt, exact materialul echipamentului original. Aceeași corespondență nu este garantată de componentele standard.
 

2. Lumea imensă a plăcuțelor de frână

 
Gama de plăcuțe de frână Brembo garantează siguranță maximă la frânare, datorită controlului absolut al tuturor fazelor procesului de producție: de la cercetare și dezvoltare până la testare, inclusiv producția compușilor de frecare și prelucrarea mecanică.
 
For its brake pads, Brembo uses more than 100 different compounds, designed to offer the most suitable solution for each type of car and driving style, in terms of both performance and comfort. Imagining such a variety for a Matching Quality manufacturer is simply utopia.
 

3. Aparentele pot fi înșelătoare

 
La prima vedere, un disc de frână de calitate economică poate părea asemănător cu un produs echipament original, dar cine poate garanta că cele două vor fi în continuare imposibil de distins din punct de vedere estetic în câteva luni? Nu există nicio garanție că efectul unui strat de vopsea va dura odată ce este montat pe o mașină.
 
Discurile de frână Brembo cu vopsea UV garantează o rezistență superioară la coroziune, așa cum confirmă atât testele de pulverizare cu ceață de sare, cât și testele de rezistență la umiditate. Acest lucru nu numai că face un produs atractiv pentru utilizatorul mașinii, dar se traduce și printr-o protecție mai mare a discului de frână împotriva coroziunii și a agenților atmosferici.
 

4. Siguranța se bazează pe cifre

 
Brembo lucrează îndeaproape cu producătorii de automobile în timpul proiectării de modele noi, începând cu faza de prototipuri, pentru a omologa cel mai eficient sistem de frânare. Studiul componentelor de frânare, inclusiv testele statice și rutiere, este optimizat pentru modelul de mașină pe care îl vor echipa.
 
Într-adevăr, acest parteneriat special permite Brembo să afle și, prin urmare, să reproducă valorile restrânse de toleranță preconizate pentru componentele de frânare echipament original, care variază de la un sistem la altul. Nu același lucru se poate spune și pentru producătorii de componente standard, unde dezavantajele comune includ variațiile de grosime a frânei (DTV) și oscilația discului în timpul rotației și, prin urmare, uzarea.
 

5. Secretul se află în interior

 
Pe vremuri, tot ce trebuia să faci era să te uiți la suprafață și la finisaj pentru a identifica un disc de frână bun. Discurile de frână moderne sunt mult mai complexe decât s-ar crede, datorită camerelor de ventilație din interior, pentru a disipa căldura cât mai repede posibil, și care nu pot fi văzute decât dacă se deschid discul.
 
Câteva discuri de tipul echipament original se disting prin ventilația pilonilor (pillar ventilation, PVT) brevetată de Brembo. Această tehnologie, datorită formei și distribuției pilonilor, permite circularea aerului în interiorul camerei de ventilație, ceea ce permite o eliminare mai bună a căldurii, precum și generarea unei bariere împotriva formării de fisuri. La discurile de frână de ultimă generație Brembo, pilonii au o geometrie diferită și sunt dispuși de-a lungul a trei inele pe suprafața de frânare. Deoarece nu au dreptul, producătorii gamei calitate echivalentă nu pot utiliza ventilația PVT.
 

6. Și exteriorul iese în evidență

 
Plăcuțele de frână Brembo sunt supuse unui tratament termic de suprafață, denumit ardere, care garantează eficiență maximă chiar și la cele mai ridicate temperaturi.
 
De obicei, nu este prezentă la plăcuțele de frână de calitate economică, arderea fiind concepută pentru a elimina în prealabil orice gaz, care ar putea determina o reducere semnificativă a coeficientului de frecare dintre discul de frână și plăcuță la temperaturi ridicate. Aceasta înseamnă că nu există reducere a puterii de frânare, iar comportamentul de frânare este constant.
 

7. Liniște, frânare în desfășurare

 
Pe lângă garantarea unei frânări optime, plăcuțele de frână Brembo Original Equipment asigură niveluri superioare de confort în timpul frânării. Ele reușesc acest lucru datorită straturilor multiple care alcătuiesc lamela, cu alte cuvinte, secvența de cauciuc, oțel și cauciuc care permite amortizarea. Totuși, alegerea fundamentală, în acest caz la fel ca și pentru performanță, se referă la compus, care nu numai că asigură o frânare sigură, ci trebuie să garanteze și un confort maxim și absența zgomotelor plictisitoare și a scârțâitului.
 
Nu este necesar să subliniem că foarte puțini producători de plăcuțe de frână tip calitate echivalentă fac investiții în cercetare și dezvoltare în acest domeniu.
 

8. Big Brother vede totul

 
O componentă de frânare Brembo este introdusă pe piață doar dacă trece cele mai stricte teste, care sunt efectuate în toate condițiile de utilizare, inclusiv în cele mai extreme. Începând cu teste statice pe banc, în timpul cărora acesta parcurge cicluri de încărcare mai mari decât cele aplicabile fizic vehiculului în diferite condiții de mediu.
 
În continuare, sunt efectuate teste dinamice pe banc, pentru a reproduce dinamica vehiculului pe care componenta îl va echipa. Și în acest caz, sunt aplicate sarcini peste cele de funcționare pentru a stabili rezistența, eficiența, confortul și funcționalitatea. Nu în ultimul rând vin testele rutiere. Rareori producătorii de componente economice au resursele, metodologiile și utilajele pentru a face toate acestea.
 

9. Asamblare ușoară

 
Ambalajul folosit pentru plăcuțele de frână Brembo oferă informații utile și date tehnice ale produsului, pe lângă simbolurile pentru certificările internaționale cerute de diverse piețe.
 
Instalarea este ușoară și datorită unei game extinse de accesorii și kituri de asamblare, incluse în cutie, dar disponibile și pentru descărcare de pe site-ul web. Acest ajutor este indispensabil pentru plăcuțele de frână direcționale, deoarece montarea lor pe partea greșită crește zgomotul și uzura și reduce performanța de frânare.
 

10. Sustenabilitate pe termen lung

 
Angajamentul Brembo față de sustenabilitate și față de mediu include toate activitățile mărcii, de la fazele inițiale de cercetare și dezvoltare, pentru a realiza produse, soluții și procese din ce în ce mai sustenabile. Această abordare este evidentă și în diferitele procese standard de fabricare a componentelor.
 
Vopseaua folosită de Brembo presupune uscarea cu lămpi UV. Deoarece vopselele UV sunt pe bază de apă, ele diferă de vopselele tradiționale realizate cu solvenți chimici. Prin urmare, nivelurile de consum de energie sunt mai mici și nu sunt emiși compuși organici volatili.
 
Kit de înlocuire original cu o gamă largă de accesorii

Mai este ceva ce vrei să întrebi?

Contactați echipa de asistență tehnică Brembo. Tehnicienii noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil!
Revenire la index
Cum să alegi produsul potrivit
Citiți articolul următor
Discuri de frână cu ventilație cu palete versus cu piloni: diferențele
Politică de confidențialitate">