Plăcuțe de frână standard sau Xtra: pe care ar trebui să le alegeți?

Care sunt diferențele dintre o plăcuță de frână standard și una Xtra?
 
L-am intervievat pe Stefano Previtali, Manager grup de produse al unității de afaceri Brembo Aftermarket, despre principalele diferențe dintre o plăcuță de frână standard și una Xtra, pentru a ajuta utilizatorii să aleagă componenta potrivită pentru sistemul lor de frânare.
 
Stefano, plăcuțele de frână Brembo Xtra au fost dezvoltate pentru a îmbunătăți performanța discurilor de frână Brembo Xtra perforate și Brembo Max canelate. Care sunt avantajele față de o plăcuță de frână standard?
Un echivalent cu plăcuța originală este de obicei proiectat pentru un disc cu o suprafață de frânare care nu a fost prelucrată. Cu toate acestea, testele garantează un comportament mai mult decât satisfăcător și cu discurile din gama X, deși avantajele derivate din găurirea sau canelarea discului nu sunt crescute.
În schimb, plăcuțele de frână Brembo Xtra, atunci când sunt folosite împreună cu discurile Xtra și Max, asigură performanțe ridicate, combinate cu mai puțin zgomot și durabilitate. În plus, orificiile și fantele sunt un factor determinant pentru plăcuța în sine și, prin urmare, pentru întregul sistem de frânare.
 
Ce procent de îmbunătățire poate fi așteptat?
Îmbunătățirea performanței nu poate fi cuantificată în termeni absoluti, deoarece variabilele implicate sunt multe (tip de mașină, sistem de frânare original, stil de condus etc.). Putem vorbi în schimb despre beneficiile concrete pe care utilizatorul, chiar și în cazul unui șofer neexperimentat, le poate aprecia. Acestea sunt o pedală cu un răspuns mai prompt, o îmbunătățire semnificativă a confortului la condus și o uzură redusă pentru tipul de produs. Un coeficient de frecare care rămâne constant chiar și atunci când temperatura se schimbă împiedică formarea de puncte fierbinți pe suprafața de frânare, care ar putea provoca trepidații la cald.
 
Există și alte avantaje ale utilizării plăcuțelor Xtra?
Testele de uzură arată o durabilitate mai mare în comparație cu plăcuțele standard pe discuri precum Brembo Max și Brembo Xtra. Aceasta înseamnă și o reducere a prafului.
 
Se poate evalua creșterea durabilității în comparație cu o plăcuță standard?
Utilizarea plăcuțelor Xtra cu discurile Max și Xtra asigură o durată mai mare cu 20% în comparație cu utilizarea plăcuțelor standard pe aceleași discuri.
 
Cum a fost realizată această ultimă îmbunătățire?
Este întotdeauna datorită compusului BRM X L01! Materialul care a fost folosit pentru noile plăcuțe Xtra a fost obținut direct pe baza cunoștințelor Brembo în domeniul echipamentelor originale și a produselor de înaltă performanță care sunt necesare pentru a face față celor mai mari puteri. Combină caracteristicile necesare unei performanțe excelente cu zgomotul mai mic pe care îl necesită segmentul de top.
Afișarea plăcuțelor Xtra și a plăcuțelor de frână standard de la Brembo
 

Mai este ceva ce vrei să întrebi?

Contactați echipa de asistență tehnică Brembo. Tehnicienii noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil!
Revenire la index
Cum să alegi produsul potrivit
Citiți articolul următor
Cum pot identifica produsul potrivit care să se potrivească pe mașina mea folosind funcția de căutare a pieselor Brembo?
Politică de confidențialitate">