Plăcuțe de frână Xtra: lucruri pe care poate nu le cunoașteți

Poate ați auzit deja despre acestea, dar s-ar putea să nu știți totul încă.
De exemplu: știați că plăcuțele de frână Xtra pot fi montate și cu discuri de frână standard?
 
Aflați mai multe: durează numai 1 minut și jumătate să citiți!
 
Cuplul perfect: Plăcuțe Xtra și discuri Max
Poate știți deja acest lucru, dar de ce sunt plăcuțele Xtra partenerul ideal pentru discurile Max și Xtra. Managerul de produs Brembo Group, Stefano Previtali, explică: „Plăcuțele de frână Xtra sunt fabricate cu compusul special, BRM X L01, care este conceput pentru a îmbunătăți caracteristicile discurilor de frână performante din gama Xtra și Max Aftermarket. De fapt, optimizează nivelurile de performanță și senzația la pedală, precum și nivelurile de confort și durabilitate”.
 
Performanță remarcabilă…
Coeficientul de frecare al plăcuțelor de frână Xtra este stabil în toate condițiile de utilizare, pentru o distribuție uniformă a temperaturii și presiunii care previne formarea punctelor fierbinți pe suprafața de frânare, prevenind astfel vibrațiile. De asemenea, se remarcă prin modularea perfectă a răspunsului pedalei, care oferă control total al acțiunii de frânare și performanțe de neegalat pentru satisfacția la condus.
 
…fără a compromite confortul și siguranța
S-a dovedit faptul că compusul BRM X L01 nu numai că îmbunătățește performanța de utilizare, ci și că asigură niveluri maxime de confort, făcându-l la fel de excelent în cele mai intense utilizări.
În plus, menținerea nivelurilor constante de performanță atât în timpul ciclurilor de temperatură ridicată, cât și al ciclurilor ulterioare la rece este cea mai bună garanție a performanței de frânare constante și sigure.
 
Rodarea este importantă!
La fel ca toate componentele sistemului de frânare, este esențial ca plăcuțele de frână Brembo Xtra să fie rodate corect. Pentru primii 200/300 km, vă recomandăm să frânați treptat, evitând frânările puternice și bruște, deoarece acest lucru ar putea compromite alinierea perfectă între discul de frână și plăcuță.
 
Se pot monta împreună cu discuri standard, oferind un avantaj în comparație cu o plăcuță standard.
Plăcuțele de frână Xtra pot fi folosite și cu discuri standard, cu suprafață de frânare standard (fără orificii sau caneluri). În acest caz, garantează un coeficient de frecare mai mare decât un compus standard, păstrând în același timp niveluri remarcabile de confort și kilometraj în toate condițiile de conducere. După cum subliniază Stefano Previtali: „Trebuie să ne amintim că plăcuțele de frână Xtra sunt rezultatul experienței Brembo cu mașinile sport și de ultimă generație, pentru care confortul și performanța superioară sunt o necesitate”.
 
Nu se potrivesc pentru utilizarea pe pistă, nici măcar ocazional.
Plăcuțele de frână Xtra și discurile Max și Xtra au fost dezvoltate și testate pentru utilizare performantă, dar numai pe șosea. Pentru utilizare pe circuitul de curse, Brembo oferă produse dedicate acestei utilizări specifice în gama sa High Performance, care vor satisface toate așteptările șoferului.
 
Afișarea de plăcuțe Xtra și discuri Max și Xtra

Mai este ceva ce vrei să întrebi?

Contactați echipa de asistență tehnică Brembo. Tehnicienii noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil!
Revenire la index
Cum să alegi produsul potrivit
Citiți articolul următor
Care este lichidul de frână potrivit pentru mașina mea?
Politică de confidențialitate">