Cum să evitați lipirea plăcuțelor de frână: recomandările brembo

Carantina a schimbat modul de viață al multor oameni. Mulți lucrează de acasă, iar utilizarea mașinii a scăzut din cauza că sunt permise doar călătoriile esențiale. Aceasta înseamnă că mașinile vor rămâne parcate fără să se miște o perioadă de timp. Pentru cei fără facilități pentru depozitarea vehiculului într-un garaj, mașinile sunt lăsate expuse mediului.
Din păcate, acest lucru poate cauza probleme la frâne atunci când sunt lăsate pentru o perioadă, împiedicând funcționarea corectă în timpul conducerii.
 
Coroziunea va începe să se formeze pe suprafața discurilor de frână și, la utilizarea normală a vehiculului, această rugină este îndepărtată prin acționarea frânelor.
Dar dacă vehiculul nu a fost condus o perioadă, acest lucru poate duce la extinderea zonelor afectate de coroziune. Coroziunea pe suprafața frânelor poate provoca zgomot în timpul frânării și, chiar mai îngrijorător, poate crește distanțele de oprire din cauza unei reduceri a performanței sistemului de frânare.
 
Aceasta nu este singura problemă, deoarece pe măsură ce frâna de parcare este cuplată, plăcuțele/saboții sunt lăsați în contact cu discurile/tamburii de frână.  Coroziunea se va acumula și poate face ca aceste componente să se lipească unele de altele, iar acest lucru va împiedica roțile să se miște data viitoare când mașina va fi condusă. Acest lucru este cunoscut sub denumirea de lipirea plăcuțelor de frână.
 
Este posibil să evitați lipirea plăcuțelor de frână urmând câțiva pași simpli:
  • Porniți motorul vehiculului, cu motorul pornit eliberați frâna de parcare și deplasați mașina pe o distanță mică înainte și înapoi în timp ce aplicați ușor frânele;
  • Frânele vor „curăța” coroziunea de la suprafață când intră în contact și împiedică formarea coroziunii și cauzarea de probleme.
Acest lucru este recomandat să fie făcut o dată pe săptămână și poate fi făcut împreună cu funcționarea motorului timp de 15 minute pentru a reîncărca bateria și a menține motorul în stare bună;
  • Dacă nu ați reușit să efectuați această recomandare de întreținere, vă rugăm să aveți grijă deosebită când conduceți vehiculul pentru prima oară după ce a fost lăsat staționar. Asigurați-vă că testați frânele acționând ușor pentru a vă asigura că funcționează corect. Unele zgomote de frână (scârțâit, scrâșnit, ronțăit) pot apărea în primii câțiva kilometri din cauza formării excesive a coroziunii;
  • În cazul în care aceste zgomote continuă, se dezvoltă în alte simptome (trepidații) sau, mai rău, nu puteți mișca vehiculul pe măsură ce roțile sunt blocate, vă rugăm să discutați cu cel mai apropiat expert Brembo care va avea abilitățile necesare pentru a vă readuce vehiculul pe drum.
 

Mai este ceva ce vrei să întrebi?

Contactați echipa de asistență tehnică Brembo. Tehnicienii noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil!
Revenire la index
Întreținere
Citiți articolul următor
Grosimea minimă a discului de frână
Politică de confidențialitate">