Echilibrarea discurilor de frână

Am observat că pe unul dintre cele două discuri Brembo pe care le-am achiziționat, există o crestătură în formă de arc de aproximativ 2 mm adâncime tăiată în marginea exterioară. Este normal sau este un defect?
 
Caneluri prezente pe marginile exterioare ale discurilor Brembo
 
Dacă vedeți o crestătură de aproximativ 2 mm adâncime pe discul Brembo pe care l-ați cumpărat, nu aveți de ce să vă faceți griji, deoarece acesta nu este un defect.
 
Această crestătură este de fapt locul în care o cantitate mică de material a fost prelucrată de pe disc în timpul producției pentru a se asigura că discul în sine este perfect echilibrat - deoarece orice dezechilibru poate produce vibrații nedorite.
 
Toate discurile sunt verificate și, dacă este necesar, echilibrate automat în timpul producției.
 
Discurile sunt verificate pe un banc de testare electronic care rotește discul și măsoară orice dezechilibru. Dacă se detectează orice dezechilibru, excesul de material este îndepărtat pentru a echilibra perfect discul.
 
Nu toate discurile au nevoie de corectare, iar majoritatea sunt deja perfect echilibrate, ceea ce face inutilă prelucrarea materialului de pe marginea exterioară. Aceasta înseamnă că unele discuri pot avea o crestătură, în timp ce altele nu.
 

Mai este ceva ce vrei să întrebi?

Contactați echipa de asistență tehnică Brembo. Tehnicienii noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil!
Revenire la index
Întreținere
Citiți articolul următor
Zgomote și vibrații
Politică de confidențialitate">