Gama X: cea mai bună performanță și siguranță

 
Gama Brembo X constă din discuri perforate Brembo Xtra și discuri cu caneluri pe suprafața de frânare - Brembo Max - denumite și discuri de frână canelate, precum și plăcuțe de frână Xtra.
 
Perforațiile și canelurile de pe suprafața de frânare îmbunătățesc semnificativ performanța sistemului de frânare, afectând următoarele:
  • aderență îmbunătățită
  • curățarea și reînnoirea materialului de frecare
  • dispersia apei
  • disiparea gazelor
  • viteză crescută de răcire a sistemului de frânare
 
Discuri Xtra și discuri Max cu plăcuțe Xtra corespunzătoare 
 

Avantajele orificiilor și canelurilor pe suprafața de frânare

 
Prezența orificiilor și canelurilor (denumite și fante) pe discul de frână oferă o aderență mai bună și, fără îndoială, un răspuns mai rapid și mult mai eficient al sistemului de frânare, ceea ce asigură un coeficient de frecare mai mare.

Mai mult, un alt avantaj important al folosirii discurilor perforate sau canelate este curățarea și reînnoirea continuă a materialului de frecare a plăcuțelor de frână. Orificiile și canelurile generează un efect de „răzuire” care curăță suprafața plăcuței de frână de depunerile dăunătoare de material.

Orificiile ajută, de asemenea, la ruperea peliculei de apă care se poate forma pe suprafața de frânare la condusul în condiții umede. Mai exact, discurile de frână au caneluri îndreptate spre exterior, dispersând eficient apa care poate fi prezentă pe suprafața discului de frână.

Nu numai că orificiile și canelurile ajută la dispersarea apei, dar asigură și o mai bună disipare a gazelor care se formează la temperaturi ridicate între suprafețele plăcuței și discului. Aceste gaze pot provoca reducerea puterii de frânare, ceea ce reduce coeficientul de frecare între disc și plăcuță și duce la pierderea eficienței de frânare.
 
În sfârșit, prezența orificiilor sau canelurilor are ca rezultat o îmbunătățire a capacității de disipare a căldurii discului și plăcuței, cu o îmbunătățire a performanței întregului sistem de frânare.
 

Plăcuțe de frână Xtra în BRM X L01

 
Discurile perforate sau canelate pot duce la o uzură mai mare a plăcuțelor de frână, motiv pentru care este foarte recomandabil să folosiți plăcuțe de frână concepute special, cum ar fi plăcuțele de frână Brembo Xtra, care au fost fabricate cu compusul BRM X L01. Acest material constă din peste 30 de componente diferite și a fost testat cu succes de Brembo pe mașini sport premium, precum și pe vehicule de gamă medie pentru a se potrivi nevoilor pasionaților de condus sportiv. Compusul asigură o stabilitate mai mare a coeficientului de frecare în toate condițiile de condus, evitând formarea de puncte fierbinți pe suprafața de frânare și, prin urmare, vibrațiile. Acest lucru este completat de o senzație de frânare mai bună pentru șofer, pentru o precizie maximă la condus. În plus, utilizarea BRM X L01 asigură un kilometraj mai mare și uzură uniformă, ceea ce se traduce prin praf mai puțin și jante mai curate.
 

Proiectare și producție omologate ECE R 90

 
Etapele de proiectare și producție ale discurilor perforate și canelate trebuie să îndeplinească cele mai stricte cerințe pentru a asigura fiabilitate maximă în ceea ce privește rezistența, performanța, durabilitatea și, mai presus de toate, siguranța.

Etapa de proiectare trebuie să investigheze numărul, dimensiunea, forma și poziția fiecărei găuri sau caneluri, iar procesul de prelucrare trebuie urmat de teste dinamometrice pe banc și pe șosea pentru a asigura performanțe maxime în orice moment și în toate condițiile de conducere, îndeplinind în același timp toate cerințele de siguranță și rezistență așteptate de producătorii de automobile. Din acest motiv, întreaga gamă de discuri de frână Xtra și Max și plăcuțele de frână Xtra au omologare de tip ECE R 90.
 
Se recomandă întotdeauna să alegeți o marcă cu experiență consolidată dovedită în proiectarea și producerea de discuri perforate și canelate așa cum se recomandă să folosiți plăcuțe de frână special concepute și testate pentru astfel de discuri speciale.

Mai este ceva ce vrei să întrebi?

Contactați echipa de asistență tehnică Brembo. Tehnicienii noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp posibil!
Revenire la index
Perspectivă
Citiți articolul următor
Lichidul de frână: de ce este vital pentru sistemul de frânare al vehiculului dvs
Politică de confidențialitate">