Vejledning til udskiftning af bremsebakken

Konventioner
 
Illustrationerne er ment som en vejledning. Før du starter, skal du sikre dig, at udskiftningsdelene passer til køretøjets mærke og model.

ADVARSEL!
Efter udskiftning af bremsebakken skal man sikre sig, at køretøjets bremseledninger ikke er snoede eller for bøjede, da det kan hindre væskens passage. Udskift om nødvendigt bremseledningerne med mere egnede.
 
ADVARSEL!
Under alle de faser, der er beskrevet nedenfor, skal du sørge for, at bremsevæsken ikke kommer i kontakt med køretøjets lakerede dele. I tilfælde af stænk eller lækage af væsken skal du straks stoppe lækagen med papir.
 
Dækslet åbnes, og membranen fjernes.
1. Anbring motorcyklen på stativet.
 
2. Åbn proppen (punkt 1), og fjern membranen (punkt 2) fra den bremsevæsketank, der forsyner den bremsebakke, som skal fjernes.
En slange og beholder forbindes til udluftningsproppen på bremsebakken.
3. Tilslut et gennemsigtigt rør til udluftningsproppen (punkt 3) på bremsebakken, og placer en beholder i den anden ende til at opsamle væsken.
 
4. Skru udluftningsproppen (punkt 3) ud, og tøm hydraulikkredsløbet.
Væsketilførselsslangen frigøres.
5. Luk udluftningsproppen, og fjern opsamlingsrøret.
 
6. Løsn væsketilførselsrøret (punkt 4) på bremsebakken, så det kan skrues af med hånden senere.
Sikkerhedsstifterne fjernes.
7. Fjern splitstifterne (punkt 5) med en tang.
Stifterne og fjederen fjernes.
8. Fjern stifterne (punkt 6) med en hammer og en stiftskruetrækker, hvis det er nødvendigt.
 
9. Fjern fjederen (punkt 7).
Bremseklodserne forstørres.
10. Adskil forsigtigt bremseklodsen (punkt 8) ved hjælp af en retraktor eller et andet egnet værktøj.
Fastgørelsesskruerne skrues ud.
 11. Skru fastgørelsesboltene (punkt 9) ud med en gaffelnøgle, og fjern bremsebakken fra motorcykelrammen.
 
 
Væsketilførselsslangen løsnes fra bremsebakken.
12. Afmonter væsketilførselsrøret (punkt 4) helt fra bremsebakken.
 
13. Hold enden af tilførselsrøret hævet for at forhindre væskelækager.
Skivebremsens overflade rengøres, og afstandsstykkerne monteres.
14. Rengør bremsefladen (punkt 10) på bremseskiven (punkt 11) med et affedtningsmiddel, f.eks. SE 47 Solvent.
 
15. Placer den nye bremsebakke på motorcyklen.

16. Udskift den originale skrue (punkt 9) med en fra det medfølgende sæt.

17. Monter om nødvendigt de afstandsstykker (punkt 12), der følger med i sættet.​​​​​​​

18. Sæt skruerne (punkt 9) i uden at spænde dem.
Udluftningsproppen og en klar slange forbindes til bremsebakken.
19. Tilslut bremsevæsketilførselsrøret (punkt 4) igen, og spænd forskruningen med en fast nøgle til et vejledende moment på 17-20 Nm.

20. Fyld bremsevæskebeholderen med frisk væske i overensstemmelse med producentens specifikationer.

21. Tilslut et gennemsigtigt rør til udluftningsproppen (punkt 3) på bremsebakken, og placer en beholder ved den anden for at opsamle væsken.​​​​​​​

22. Åbn udluftningsproppen (punkt 3).​​​​​​​

23. Betjen bremsegrebet.​​​​​​​

24. Luk udluftningsproppen igen.
FARE! Slip ikke håndtaget, mens udluftningsproppen er åben, da der så suges luft ind i hydraulikkredsløbet.
Bremsebakkens monteringsskruer strammes.​​​​​​
25. Slip bremsegrebet.

26. Skru udluftningsproppen af.

27. Betjen bremsegrebet.​​​​​​​

28. Gentag de fire foregående punkter, indtil der kommer væske ud uden luftbobler, og den sædvanlige modstand i bremsegrebet er genoprettet.​​​​​​​

29. Luk udluftningsproppen, og fjern det gennemsigtige rør.​​​​​​​

30. Spænd udluftningsproppen med et moment på 12÷16 Nm.​​​​​​​

31. Når systemet er under tryk, spændes alle bremsebakkens fastgørelsesbolte (punkt 9) med det tilspændingsmoment, der er foreskrevet af køretøjets producent. (vejledende værdi: 46 Nm).
Membranen rengøres omhyggeligt, og dækslet sættes på bremsevæskebeholderen.
32. Efter udluftning er bremsevæsken i tanken på minimumsniveau. Træk stemplerne helt ind, tryk på bremseklodserne med hænderne, og fyld derefter op.

33. Rengør membranen (punkt 2) i bremsevæskebeholderen grundigt, og fjern alle væskerester.

34. Sæt membranen og proppen (punkt 1) på bremsevæskebeholderen igen, og spænd alle mulige skruer.)

FARE! Hvis du opdager lækager fra bremsebakken, skal du gentage hele proceduren ovenfor for at finde årsagen og udbedre fejlen.

35. Tag motorcyklen af stativet.
 
 
Generelle oplysninger og sikkerhedsoplysninger
 
Dette produkt er designet til at overholde alle gældende sikkerhedsstandarder. Produkterne er ikke beregnet til at blive brugt til andet end det specifikke formål, som de er designet og fremstillet til. Brug til ethvert andet formål eller enhver ændring af eller manipulation med produktet kan påvirke produktets ydeevne og kan gøre produktet usikkert. En sådan ændring eller forkert brug vil ugyldiggøre den begrænsede garanti og kan udsætte den person, der bruger produktet, for erstatningsansvar for personskade eller skade på andres ejendom.
I denne vejledning betyder advarslen "FARE!" procedurer, som, hvis de ikke overholdes, med stor sandsynlighed vil forårsage alvorlig personskade eller endda død. "ADVARSEL!" betyder procedurer, som, hvis de ikke overholdes, muligvis kan forårsage personskade. "FORSIGTIG!" betyder procedurer, som, hvis de ikke overholdes, kan resultere i skader på køretøjet.
 
FARE!
  • Dette produkt er afgørende for sikker drift af det køretøj, det er installeret på, og det er kun beregnet til at blive installeret af en faglært, kvalificeret person, der er blevet uddannet og/eller har erfaring med den installation og brug, som produktet er beregnet til.
  • Installatøren skal være udstyret med det rigtige værktøj og have den nødvendige viden og erfaring til at håndtere reparationer på køretøjet. Forkert eller ukorrekt installation, uanset om det skyldes manglende overholdelse af disse instruktioner eller andet, vil ugyldiggøre den begrænsede garanti og kan gøre installatøren ansvarlig i tilfælde af personskade eller skade på ejendom.
  • Brembo er ikke ansvarlig for skader eller personskader, der er forårsaget af en person, der kører et køretøj, hvor et udskiftningsprodukt er blevet installeret forkert.
  • Undgå, at fedt og andre smøremidler kommer i kontakt med bremseskivernes og klodsernes bremseflader, da det kan påvirke bremsesystemets effektivitet.
  • Det brugte produkt, der udskiftes med dette produkt, må ikke monteres på noget andet produkt. Det kan resultere i materielle skader og personskader, herunder dødsfald.
  • Kontrollér altid, at bremsevæskeniveauet i beholderen er mellem det minimums- og maksimumsniveau, der er angivet på beholderen. Et forkert niveau kan forårsage lækage af bremsevæske eller reducere bremsesystemets effektivitet. For meget eller for lidt bremsevæske i beholderen kan medføre, at bremserne ikke fungerer korrekt, hvilket kan medføre personskade, herunder dødsfald.
 
FORSIGTIG!
Brug ikke skarpt værktøj til at montere gummikomponenter, da det kan beskadige dem. Sørg for at udskifte beskadigede komponenter.
 
ADVARSEL! 
  • For at undgå at skabe en defekt installation skal du undgå at slå hårdt på og/eller beskadige produktet, dets dele og komponenter, da det kan forringe deres effektivitet og forårsage funktionsfejl. Udskift om nødvendigt alle beskadigede dele eller komponenter.
  • I forbindelse med udskiftning af produktet og relaterede emner som bremsevæske, bremseklodser, bremsesko og lignende vil installatøren blive udsat for væsker og dele, der kan betragtes som "farligt affald" i henhold til gældende love, regler og bestemmelser. Alt sådant affald skal håndteres, genbruges og/eller bortskaffes i overensstemmelse med alle gældende love, regler og bestemmelser. Hvis dette ikke sker, kan producenten af det farlige affald blive straffet i henhold til miljølovgivningen, og det kan resultere i personskade eller skade på ejendom for producenten eller andre.
  • For at undgå personskade:
    • Brug passende udstyr til at forhindre indånding af støv, der opstår under rengøring af delene.
    • Brug altid handsker under adskillelse og samling af komponenter med skarpe kanter.
    • Lad ikke hudoverfladen komme i direkte kontakt med klodser og bremsesko, da det kan forårsage slid.
    • Placer ikke hænderne i bremseklodsens sæde, når du fjerner bremsebakkestemplerne ved hjælp af trykluft, da der er risiko for knusning.
    • Undgå direkte kontakt med bremsevæsken, da den kan forårsage irritation af hud og øjne. I tilfælde af kontakt skal du vaske dig grundigt i overensstemmelse med instruktionerne fra producenten af køretøjet eller bremsevæsken.
    • Udsæt ikke de elektriske komponenter for elektrostatiske opladninger eller slag, som kan beskadige plastdelene.
    • Beskyt de afmonterede elektriske komponenter mod fugt.
Begrænsninger i garantien
Denne garanti dækker alle overensstemmelsesfejl, der opstår inden for to år fra levering af varen. Forbrugeren er forpligtet til at meddele sælgeren om mangelen inden for to måneder fra datoen for opdagelsen af den nævnte mangel, uden at dette berører det faktum, at forældelsesfristen for at træffe foranstaltninger med henblik på at søge afhjælpning af manglen er seksogtyve måneder fra leveringen af varen. I tilfælde af en overensstemmelsesfejl har brugeren ret til reparation eller udskiftning af varen eller til en passende prisreduktion eller opsigelse af kontrakten, som fastsat i artikel 130 i forbrugerloven, hvor det er relevant.

Denne garanti udgør den eneste garanti, der gives i forhold til dette produkt og erstatter alle andre garantier, både mundtlige og skriftlige.

Er der andet, du vil spørge om?

Kontakt Brembos tekniske supportteam. Vores teknikere vender tilbage til dig hurtigst muligt!
Tilbage til indekset
Motorcykel montering
Læs næste artikel
Vejledning til udskiftning af bremsebakken - Fast motorcykelbremsebakke
Privatlivspolitik">