Vejledning til udskiftning af tromlebremser på personbiler og lette erhvervskøretøjer

Læs og følg alle anvisninger omhyggeligt. Du finder de samme anvisninger i tromlebremsepakken. Husk at opbevare dem i hele produktets livscyklus. Giv dem til den nye ejer, hvis du sælger din bil.
Denne monteringsvejledning er en retningslinje for standardreparationsarbejde og tager ikke hensyn til eventuelle særlige forhold, der kan gælde for de forskellige bremsesystemer. De særlige anvisninger fra bil- og bremsesystemproducenterne skal følges i detaljer. 
Før udskiftningen påbegyndes, skal du sikre dig, at de reservedele, der bruges til udskiftningen, passer til køretøjets mærke og model.
 
 
Udskiftningsprocedure
 
Den beskrevne procedure gælder for det ene hjul og skal gentages for det andet hjul på akslen.
 
Bremseklods
1. Fjern hjulene.
 
2. Håndbremsen skal være helt løsnet.
 
3. Nulstil den automatiske eller manuelle justering af bremseklodserne helt.
Smonta il tamburo del freno
4. Afmonter bremsetromlen.
 
ADVARSEL! Anvend ikke kraft for at undgå at beskadige nav og hjullejer, sensorer og tandhjul.
ADVARSEL! Brug altid det dertil beregnede specialværktøj.
Nel caso di tamburi dei freni con cuscinetti delle ruote e anelli dentati integrati, smonta queste parti per il successivo reimpiego
5. Hvis der er tale om bremsetromler med hjullejer og integrerede tandhjul, skal disse dele adskilles for senere at blive genbrugt (kun hvis de er ubeskadigede og fejlfri).
 
Før du går videre med de andre trin i udskiftningsproceduren, anbefaler vi, at du rengør og kontrollerer produktet, så det bliver lettere at montere.
 
Rengøring/kontrol/foreløbig montering
 
1. Rengør overfladen på flangen/centreringsskiven i hjulnavet, som skal være helt ren, rustfri, fri for grater og glat; poleret flangeoverflade (brug ikke vinkelsliber!).
 
2. I tilfælde af bremsetromler med integrerede hjullejer skal de nye dele eller ubeskadigede og fejlfrie adskilte dele monteres i henhold til instruktionerne. Påfør det anbefalede specifikke smøremiddel.
 
3. Monter de nye tætningselementer til hjullejerne.
 
4. Hvis der er et tandhjul, skal det monteres (nyt eller ubeskadiget og fejlfrit).
FARE! Alle tromlebremsens komponenter, såsom hjulcylindre, bremseklodser, fjedre, håndtag, bøjler, læber osv. skal kontrolleres, før de genbruges, for at sikre, at de er i perfekt stand; ellers skal de udskiftes.
 
5. Medmindre andet er angivet, skal det rustbeskyttende produkt på den nye bremsetromle fjernes helt og kun i overensstemmelse med flangen og arbejdsfladen.
 
Kontrollér, at flangens overflade er ren, fri for grater og ubeskadiget.
Pulizia della superficie della flangia
Procedure for montering
Azzera completamente la regolazione automatica o manuale dei ceppi dei freni.
1. Hvis du bruger nye bremseklodser, skal du nulstille deres justering helt.
, applicare uniformemente un velo molto sottile di olio anticorrosivo
2. E) Hvis der er tale om et separat hjulnav, skal der påføres en meget tynd film af rustbeskyttelsesmiddel (ikke pasta) jævnt på flangen.

 

3. Centrer bremsetromlen, afhængigt af typen af fast konstruktion med skruen eller med sikkerhedsanordningen og/eller med hjulet.

4. Stram ensartet på kryds og tværs eller (fortsæt med uret) i to faser med det anbefalede tilspændingsmoment.

5. Ved bremsetromler med integreret hjulnav centreres bremsetromlen, hjullejet justeres/fastgøres som anbefalet, og der lukkes med en ny hætte eller en ubeskadiget og fejlfri hætte.

 

Azzera completamente la regolazione automatica o manuale dei ceppi dei freni.
6. Juster spillerummet for drifts-/håndbremseklodsen som anbefalet.
Montare le ruote e serrare come al punto 13.
7. F) Monter hjulene, og spænd dem som beskrevet i punkt 13.

 

8. Hvis det hydrauliske system blev åbnet, skal bremsesystemet fyldes/udluftes med den anbefalede væske.

 
 
Endelig kontrol
 
FORSIGTIG! Kontroller, at gummidelene ikke er beskadiget. Udskift om nødvendigt.   

1. Betjen pedalen for at bringe skoene tættere på tromlen. Gentag denne proces, indtil pedalens vandring er, som den skal være.
2. Kontroller niveauet af bremsevæske i beholderen, og fyld op, hvis det er nødvendigt.
3. Afbalancer hjulet.​​​​​​​
4. Monter hjulet igen, og spænd hjulmøtrikkerne som angivet af bilproducenten eller i Brembo-kataloget.
 
Test og tilkøring
 
Test køretøjet på vejen, og sørg for ikke at bremse pludseligt eller holde pedalen nede i mere end 3 sekunder. Kontrollér, at der ikke er nogen støj eller vibrationer fra bremserne.
Brugeren af køretøjet bør køre de nye skiver og klodser ind i mindst 200 km ved at bremse forsigtigt og sparsomt og uden at aktivere ABS-systemet.
 
FARE! Hvis nye bremser ikke bliver kørt ordentligt ind, kan det forhindre bremsesystemet i at fungere effektivt.
 
Generelle oplysninger og sikkerhedsoplysninger
 
Dette Brembo-produkt er designet til at overholde alle gældende sikkerhedsstandarder. Produkterne er ikke beregnet til at blive brugt til andet end det specifikke formål, som de er designet og fremstillet til. Brug til ethvert andet formål eller enhver ændring af eller manipulation med produktet kan påvirke produktets ydeevne og kan gøre produktet usikkert.
En sådan ændring eller forkert brug vil ugyldiggøre den begrænsede garanti og kan udsætte den person, der bruger produktet, for erstatningsansvar for personskade eller skade på andres ejendom.
 

Bremseklodser er udsat for slitage og skal derfor kontrolleres med jævne mellemrum.

Hvis tykkelsen af det resterende friktionsmateriale på en klods er mindre end 2 mm, eller hvis slidindikatoren lyser, skal alle klodser på en aksel udskiftes.

 

Brembo EV-sæt-skiver og Brembo EV-sæt-klodser skal altid monteres i kombination med hinanden. Hvis de kombineres med andre produkter, kan det bringe KIT'ets korrekte funktion i fare.

 

I denne vejledning betyder advarslen "FARE!" procedurer, som, hvis de ikke overholdes, med stor sandsynlighed vil forårsage alvorlig personskade eller endda død. "FORSIGTIG" betyder procedurer, som, hvis de ikke overholdes, kan resultere i fysisk skade, mens "ADVARSEL!" betyder procedurer, som, hvis de ikke overholdes, muligvis kan forårsage skade på køretøjet.

 

FARE!
Før udskiftningen påbegyndes, skal du sikre dig, at reservedelene passer til køretøjets mærke og model. Dette produkt er afgørende for sikker drift af det køretøj, det er installeret på, og det er kun beregnet til at blive installeret af en faglært, kvalificeret person, der er blevet uddannet og/eller har erfaring med den installation og brug, som produktet er beregnet til.
 
Installatøren skal være udstyret med det rigtige værktøj og have den nødvendige viden og erfaring til at håndtere reparationer på køretøjet. Forkert eller ukorrekt montering, uanset om det skyldes manglende overholdelse af disse anvisninger eller andet, vil ugyldiggøre den begrænsede garanti og kan gøre installatøren ansvarlig i tilfælde af personskade eller skade på ejendom.
 
Det er vigtigt, at du udskifter bremseskiverne for hver aksel og tager dem fra den samme kasse. Hver gang du udskifter skiverne, skal du også udskifte de tilhørende klodser.
Undgå, at fedt og andre smøremidler kommer i kontakt med bremseskivernes og klodsernes bremseflader, da det kan påvirke bremsesystemets effektivitet.
 
Brembo er ikke ansvarlig for skader eller personskader, der er forårsaget af en person, der kører et køretøj, hvor et udskiftningsprodukt er blevet installeret forkert.
 
FORSIGTIG!
Udskiftede dele skal bortskaffes i overensstemmelse med lovgivningen.
Det er vigtigt at undgå at ramme og/eller beskadige produktet, dets dele og komponenter kraftigt, da det kan forringe deres effektivitet og forårsage funktionsfejl. Udskift om nødvendigt alle beskadigede dele eller komponenter. For at undgå skader anbefaler vi følgende:
  • Brug altid handsker under adskillelse og samling af komponenter med skarpe kanter.
  • Lad ikke hudoverfladen komme i direkte kontakt med friktionsmaterialet på klodser og bremsesko, da det kan forårsage slid.
  • Brug passende udstyr til at forhindre indånding af støv, der opstår under rengøring af delene.
  • Beskyt de afmonterede elektriske komponenter mod fugt.
  • Undgå, at fedt og andre smøremidler kommer i kontakt med bremseskivernes og klodsernes bremseflader, da det kan påvirke bremsesystemets effektivitet.
  • Udskift altid begge bremsetromler på akslen ved hjælp af de to medfølgende tromler. Hver gang tromlerne skiftes, bør du også udskifte bremseklodserne.
  • Udsæt ikke de elektriske komponenter for elektrostatiske opladninger eller slag, som kan beskadige plastdelene.
  • Sørg for korrekt tilslutning af alle elektriske kontakter, og kontroller, at advarselslamperne tændes. Hvis de ikke gør det, kan manglende funktion af advarselslamperne medføre en reduktion af bremsesystemets effektivitet eller fejl i bremsesignalet. 
Begrænsninger i garantien
Denne garanti dækker alle overensstemmelsesfejl, der opstår inden for to år fra levering af varen. Forbrugeren er forpligtet til at meddele sælgeren om mangelen inden for to måneder fra datoen for opdagelsen af den nævnte mangel, uden at dette berører det faktum, at forældelsesfristen for at træffe foranstaltninger med henblik på at søge afhjælpning af manglen er seksogtyve måneder fra leveringen af varen. I tilfælde af en overensstemmelsesfejl har brugeren ret til reparation eller udskiftning af varen eller til en passende prisreduktion eller opsigelse af kontrakten, som fastsat i artikel 130 i forbrugerloven, hvor det er relevant.

Denne garanti udgør den eneste garanti, der gives i forhold til dette produkt og erstatter alle andre garantier, både mundtlige og skriftlige.

Er der andet, du vil spørge om?

Kontakt Brembos tekniske supportteam. Vores teknikere vender tilbage til dig hurtigst muligt!
Tilbage til indekset
Bilmontering
Læs næste artikel
Vejledning til udskiftning af bremsesko på personbiler og lette erhvervskøretøjer
Privatlivspolitik">