Reservedele: De 10 faktorer, der angiver forskellen mellem originalt udstyr (Original Equipment) og matchende kvalitet (Matching Quality)

Blandt de mange spørgsmål, som flere og flere mennesker stiller Brembo, er et af de vanskeligste spørgsmål om reservebremsekomponenter. Med undtagelse af dæk er alt, hvad der regelmæssigt udskiftes på et køretøj – fra motorolie til bremseklodser, kølervæske og filtre – faktisk vanskeligt at vurdere, da det ikke er synligt med det blotte øje.
 
Et af de mest langvarige problemer er skellet mellem originalt udstyr (Original Equipment) og matchende kvalitet (Matching Quality) (standardkomponent), som vedrører bremserne, men også ruderne, det elektriske system og endda udstødningssystemet. Begreberne er i sig selv ret forvirrende, og en hyppig måde at forklare forskellen på er at sammenligne dem med original medicin og ”kopimedicin”.
 
Det er dog helt forkert, for forskellen mellem originalt udstyr og matchende kvalitet er ret markant – ikke kun når det gælder mærkets omdømme eller reklameinvesteringer, som vi vil forklare nedenfor. Først og fremmest er der en afklaring, som vil hjælpe dig med at få et klart billede af, hvem Brembo er.
 
Som producent af originale bremsesystemer og komponenter til flere bil- (og motorcykel-) modeller for de største producenter, takket være produktionsanlæggene i Europa, Nord- og Sydamerika og Kina, har Brembo været producent af originalt udstyr i over tre årtier.
 
Nedenfor er der 10 forskelle mellem originalt udstyr og matchende kvalitet. Før vi går i dybden med forskellene mellem de to, får du her et nyttigt forslag til, hvordan du nemt og hurtigt kan identificere originale udstyrsprodukter.
 
Det originale udskiftningssæt er forsynet med OE-logoet (original equipment) på emballagen

Sådan genkender du et OE-produkt

 
Alle originale udstyrsprodukter er umiddelbart genkendelige, fordi de har OE-leverandørlogoet på emballagen.
 
Af samme grund er det nemt at genkende OE-produkter fra Brembos Aftermarket-sortiment. Faktisk findes OE-leverandørlogoet på Brembos æsker med bremseklodser, bremseskiver, renoverede bremsebakker, bremsesko og tromler.

1. Støbejern er ikke bare støbejern

 
Historisk set er bremseskiver altid blevet lavet i støbejern, og den dag i dag bruger de fleste biler på vejene dette materiale, bortset fra eksklusive superbiler, der bruger kulstofkeramiske materialer i stedet. Mange mennesker er dog ikke bevidste om, at udtrykket støbejern omfatter flere typer af varianter, som adskiller sig i deres kemiske sammensætning og dermed deres ydeevne.
 
Brembo bruger faktisk mere end 40 forskellige varianter af støbejern. Valget af originale udstyrskomponenter afspejler faktisk nøjagtigt det originale udstyrs materiale. Den samme overensstemmelse garanteres ikke af standardkomponenter.
 

2. Bremseklodsens verden

 
Brembos sortiment af bremseklodser garanterer maksimal bremsesikkerhed takket være den absolutte kontrol med alle faser af produktionsprocessen: fra forskning og udvikling til testning, inklusive produktion af friktionsblandinger og mekanisk bearbejdning.
 
Til sine bremseklodser bruger Brembo mere end 100 forskellige blandinger, der er designet til at tilbyde den bedst egnede løsning til hver type bil og kørestil, både med hensyn til ydeevne og komfort. At forestille sig en sådan variation for en producent af produkter af matchende kvalitet er simpelthen utopi.
 

3. Udseendet kan bedrage

 
Ved første øjekast kan en bremseskive i matchende kvalitet ligne et originalt produkt, men hvem kan garantere, at de to stadig vil være æstetisk umulige at skelne fra hinanden efter et par måneder? Der er ingen garanti for, at effekten af et lag maling holder, når det først er monteret på en bil.
 
Brembo-bremseskiver med UV-lakering garanterer overlegen korrosionsbestandighed, hvilket bekræftes af både salttågetest og fugtbestandighedstest. Det er ikke kun et attraktivt produkt for bilbrugeren, men det betyder også, at selve bremseskiven er bedre beskyttet mod korrosion og atmosfæriske påvirkninger.
 

4. Sikkerhed ligger i antallet

 
Brembo arbejder tæt sammen med bilproducenterne under konceptudviklingen af nye modeller, begyndende med prototypefasen, for at kunne godkende det mest effektive bremsesystem. Undersøgelsen af bremsekomponenter, herunder statiske tests og tests på vejene, er optimeret til den bilmodel, de skal udstyres med.

Faktisk giver dette særlige partnerskab Brembo mulighed for at finde ud af og derfor reproducere de snævre toleranceværdier, der er planlagt for originale bremsekomponenter, som varierer fra det ene system til det næste. Det samme kan ikke siges om producenter af standardkomponenter, hvor almindelige ulemper omfatter variationer i bremsetykkelse (DTV) og skivesvingninger under omdrejning og dermed run-out.
 

5. Hemmeligheden findes på indersiden

 
Der var engang, hvor man bare skulle se på overfladen og finishen for at identificere en god bremseskive. Moderne bremseskiver er meget mere komplekse, end man skulle tro, takket være de indvendige ventilationskamre, der skal bortlede varmen så hurtigt som muligt, og som ikke kan ses, medmindre man skærer skiven op.
 
Flere originale skiver er kendetegnet ved søjleventilation (PVT), der er patenteret af Brembo. Denne teknologi skaber på grund af søjlernes form og fordeling luftcirkulation inde i ventilationskammeret, hvilket giver mulighed for større varmeafledning og skaber en barriere mod dannelse af revner. På Brembos nyeste generation af bremseskiver har søjlerne en anden geometri og er arrangeret langs tre ringe langs bremsefladen. Da de ikke har ret til det, kan producenter af udstyr af matchende kvalitet ikke bruge PVT-ventilation.
 

6. Ydersiden skiller sig også ud

 
Brembos bremseklodser gennemgår en termisk overfladebehandling, kaldet brænding, som garanterer maksimal effektivitet selv ved de højeste temperaturer.
 
På bremseklodser i dårligere kvalitet anvendes brænding normalt ikke, men proceduren er beregnet på at eliminere eventuelle gasser på forhånd, som kunne forårsage en betydelig reduktion i friktionskoefficienten mellem bremseskiven og bremseklodsen ved høje temperaturer. Det betyder, at der ikke er nogen fading, og at bremseegenskaberne er konstante.
 

7. Stilhed, bremsning i gang

 
Ud over at garantere optimal bremsning sikrer Brembos originale bremseklodser overlegen komfort under bremsning. Det opnår de takket være de mange lag, som mellemstykket består af, med andre ord sekvensen af gummi, stål og gummi, der dæmper. Men det grundlæggende valg, i dette tilfælde ligesom for ydeevnen, vedrører sammensætningen, som ikke kun sikrer sikker bremsning, men også skal garantere maksimal komfort og fravær af trættende lyde og knirken.
 
Det er ikke nødvendigt at påpege, at meget få producenter af bremseklodser af Matching Quality investerer i forskning og udvikling på dette område.
 

8. Big Brother ser alt

 
En Brembo-bremsekomponent kommer kun på markedet, hvis den består de strengeste tests, som udføres under alle anvendelsesforhold – også de mest ekstreme. Vi starter med statiske bænktests, hvor den udsættes for højere belastningscyklusser end dem, der er fysisk gældende for køretøjet under forskellige miljøforhold.
 
Dernæst udføres der dynamiske bænktests for at efterligne dynamikken i det køretøj, som komponenten skal udstyres med. Også her anvendes belastninger, der ligger over driftsbelastningerne, for at fastslå styrke, effektivitet, komfort og funktionalitet. Sidst, men ikke mindst, kommer vejtestene. Det er sjældent, at producenter af billigere komponenter har ressourcer, metoder og maskiner til at gøre alt dette.
 

9. Nem montering

 
På emballagen til Brembos bremseklodser findes nyttige oplysninger og tekniske produktdata samt symbolerne for de internationale certificeringer, der kræves på forskellige markeder.
 
Monteringen gøres også nem med et omfattende udvalg af tilbehør og monteringssæt, som følger med i æsken, men som også kan downloades fra hjemmesiden. Denne hjælp er uundværlig for retningsbestemte bremseklodser, da montering af dem på den forkerte side øger støj og slid og reducerer bremseevnen.
 

10. Længe leve bæredygtighed

 
Brembos engagement i bæredygtighed og miljø omfatter alle mærkets aktiviteter, lige fra de indledende forsknings- og udviklingsfaser, for at skabe stadig mere bæredygtige produkter, løsninger og processer. Denne tilgang er også tydelig i de forskellige fremstillingsprocesser for standardkomponenter.
 
Den maling, Brembo bruger, tørres ved hjælp af UV-lamper. Da UV-malingen er vandbaseret, adskiller den sig fra traditionel maling fremstillet med kemiske opløsningsmidler. Energiforbruget er derfor lavere, og der udledes ingen flygtige organiske forbindelser.
 
Originalt udstyrssæt med en lang række tilbehør

Er der andet, du vil spørge om?

Kontakt Brembos tekniske supportteam. Vores teknikere vender tilbage til dig hurtigst muligt!
Tilbage til indekset
Sådan vælger du det rigtige produkt
Læs næste artikel
Bremseskiver med lamel- vs. søjleventilation
Privatlivspolitik">