X-serien: den bedste ydeevne og sikkerhed

 
Brembos X-serie består af Brembo Xtra-perforerede skiver og skiver med riller på bremsefladen – Brembo Max – også kaldet slidsede bremseskiver, samt Xtra-bremseklodser.
 
Perforeringer og riller på bremsefladen forbedrer bremsesystemets ydeevne betydeligt ved at påvirke følgende:
  • forbedret vejgreb
  • rengøring og fornyelse af friktionsmaterialet sikres
  • spredning af vand
  • bortledning af gasser
  • øget køling af bremsesystemet
 
Xtra-skiver og Max-skiver med de tilhørende Xtra-klodser 
 

Fordelene ved huller og riller på bremsefladen

 
Tilstedeværelsen af huller og riller (også kaldet slidser) på bremseskiven giver bedre vejgreb og utvivlsomt hurtigere og langt mere effektiv respons fra bremsesystemet, hvilket sikrer en højere friktionskoefficient.
 
En anden vigtig fordel ved at bruge perforerede eller rillede skiver er desuden rengøringen og den løbende fornyelse af bremseklodsens friktionsmateriale. Huller og riller skaber en "skrabende" effekt, der renser bremseklodsens overflade for skadelige aflejringer af materiale.
 
Huller hjælper også med at bryde den vandfilm, der kan dannes på bremseoverfladen, når man kører i vådt føre. Specifikt har bremseskiver riller, der vender udad, hvilket effektivt spreder vand, der kan være til stede på bremseskivens overflade.
 
Hullerne og rillerne hjælper ikke kun med at sprede vandet – de sikrer også en bedre afledning af de gasser, der dannes ved høje temperaturer mellem klodsens og skivens overflader. Disse gasser kan forårsage fading, der reducerer friktionskoefficienten mellem skiven og klodsen med deraf følgende tab af bremseeffektivitet.
 
Endelig resulterer tilstedeværelsen af huller eller riller i en forbedring af skivens og klodsens varmeafledningskapacitet med en forbedring af det samlede bremsesystems ydeevne til følge.
 

Xtra-bremseklodser i BRM X L01

 
Perforerede eller rillede skiver kan give anledning til højere slid på bremseklodserne, og derfor anbefales det stærkt at bruge specialudviklede bremseklodser, såsom Brembos Xtra-bremseklodser, der er fremstillet med BRM X L01-blandingen. Dette materiale består af mere end 30 forskellige komponenter, og det blev testet med succes af Brembo på førsteklasses sportsvogne såvel som på mellemklassebiler for at imødekomme behovene hos fans af sportskørsel. Blandingen sikrer højere stabilitet i friktionskoefficienten under alle kørselsforhold, så man undgår dannelsen af varme områder på bremsefladen og dermed vibrationer. Dette suppleres af en bedre bremsefornemmelse for føreren, hvilket giver maksimal kørepræcision. Derudover sikrer brugen af BRM X L01 et højere kilometertal og ensartet slid, hvilket betyder mindre støv og renere fælge.
 

ECE R 90-typegodkendt design og produktion

 
Design- og produktionsfasen af perforerede og rillede skiver skal opfylde de strengeste krav for at sikre maksimal pålidelighed med hensyn til styrke, ydeevne, holdbarhed og frem for alt sikkerhed.
 
I designfasen skal antallet, størrelsen, formen og placeringen af hvert hul eller rille undersøges, og bearbejdningsprocessen skal efterfølges af dynamometriske test på bænk og på vej for at sikre maksimal ydeevne til enhver tid og under alle kørselsforhold, samtidig med at alle de sikkerheds- og styrkekrav, som bilproducenterne forventer, opfyldes. Derfor er hele sortimentet af Xtra- og Max-bremseskiver og Xtra-bremseklodser ECE R 90-typegodkendt.
 
Det anbefales altid at vælge et mærke med dokumenteret erfaring inden for design og produktion af perforerede og rillede skiver, ligesom det anbefales at bruge bremseklodser, der er specielt designet og testet til sådanne specielle skiver.

Er der andet, du vil spørge om?

Kontakt Brembos tekniske supportteam. Vores teknikere vender tilbage til dig hurtigst muligt!
Tilbage til indekset
Indblik
Læs næste artikel
Bremsevæske: derfor er det vigtigt for din bils bremsesystem
Privatlivspolitik">