Sådan undgår du, at bremserne klæber: gode råd fra brembo

Nedlukningen under pandemien har ændret livsstilen for mange mennesker. Mange arbejder hjemmefra, og brugen af biler er faldet, fordi kun de allermest nødvendige rejser er tilladt. Det betyder, at bilerne vil stå parkeret uden at bevæge sig i et stykke tid. For dem, der ikke har mulighed for at opbevare bilen i en garage, bliver bilerne udsat for vejr og vind.
Desværre kan det medføre, at bremserne får problemer, når de står stille i et stykke tid, så de ikke kan fungere korrekt under kørslen.
 
Der begynder at danne sig rust på overfladen af bremseskiverne, og ved normal brug af bilen fjernes denne rust ved at bremse.
Men hvis bilen ikke har kørt i et stykke tid, kan det få de områder, der er ramt af korrosion, til at udvide sig. Korrosion på bremsernes overflade kan forårsage støj under bremsning, og endnu mere bekymrende kan det øge bremselængden på grund af en reduktion i bremsesystemets ydeevne.
 
Det er ikke det eneste problem, for når parkeringsbremsen er aktiveret, er klodserne/skoene stadig i kontakt med bremseskiverne/tromlerne.  Korrosion vil ophobe sig og kan få disse komponenter til at klæbe til hinanden, og det vil forhindre hjulene i at bevæge sig, næste gang bilen køres. Dette er kendt som, at bremserne klæber.
 
Det er muligt at undgå, at bremserne klæber ved at følge nogle enkle trin:
  • Start bilens motor, slip parkeringsbremsen, mens motoren kører, og kør bilen et kort stykke frem og tilbage, mens du bremser forsigtigt
  • Bremserne "renser" overfladekorrosionen, når de kommer i kontakt med den, og forhindrer korrosionen i at bygge sig op og forårsage problemer.
Det anbefales at gøre dette én gang om ugen, og det kan gøres i forbindelse med, at man lader motoren køre i 15 minutter for at genoplade batteriet og holde motoren i god stand
  • Hvis du ikke har været i stand til at udføre denne vedligeholdelsesanbefaling, skal du være ekstra forsigtig, når du kører bilen for første gang efter at have ladet den stå. Sørg for at teste bremserne ved at bremse forsigtigt for at sikre, at de fungerer korrekt. Der kan forekomme bremselyde (hvinende, slibende, knasende lyde) de første par kilometer på grund af den store korrosionsopbygning.
  • Hvis disse lyde fortsætter, udvikler sig til andre symptomer (skurren) eller endnu værre, hvis du ikke kan flytte din bil, fordi hjulene sidder fast, skal du tale med din nærmeste Brembo-ekspert, som har de nødvendige færdigheder til at få din bil tilbage på vejen.
 

Er der andet, du vil spørge om?

Kontakt Brembos tekniske supportteam. Vores teknikere vender tilbage til dig hurtigst muligt!
Tilbage til indekset
Vedligeholdelse
Læs næste artikel
Minimumtykkelse på bremseskiver
Privatlivspolitik">